E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Bayram sevincine ulaştık'---

'Bayram sevincine ulaştık'

'Bayram sevincine ulaştık'
07 Ağustos 2013 - 16:09 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Millet olarak bizler, gücümüzü, medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz'' dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı mesajında, “Millet olarak bizler, gücümüzü, medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz. İnsanları şu veya bu sebeple ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, birlik ve bütünlük içinde, milletçe hep birlikte, emin adımlarla, kararlı adımlarla aydınlık bir geleceğe doğru yürüyoruz” dedi.
Başbakan Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mübarek Ramazan bayramını, en içten duygularıyla kutladığını belirten Erdoğan, “Bayramın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Allah’tan diliyorum” dedi. “Ramazan ayı boyunca, oruç ile, derin bir manevi iklimi; huzur iklimini, kardeşlik iklimini teneffüs etmemizin ardından, bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” ifadesini kullanan Erdoğan, Ramazan ayı zarfında, millet olarak büyük bir dayanışma, yardımlaşma örneği sergilendiğini vurguladı. Erdoğan mesajını şöyle sürdürdü:
"BAYRAM SEVİNCİNE ULAŞTIK"
“Mahallemizde, sokağımızda, şehrimizde yardıma muhtaç olanların elinden tuttuk; ekmeğimizi, suyumuzu komşularımızla, ihtiyaç sahipleriyle paylaştık; hamdolsun bir Ramazan’ı daha hakkıyla idrak etmemizin ardından, bayram sevincine ulaştık. Ramazan ayında, oruç başta olmak üzere, yapılan tüm ibadetlerin; tüm hayırların, iyiliklerin; verilen sadaka ve zekâtların kabul olunmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Bayramlar, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıkardığı; birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiği için, tarihimizde ve milletimizin hayatında, her zaman mümtaz bir yere sahiptir. Bizler, bayramların ruhunu, bayramların vesile kıldığı kardeşlik duygularını uzun asırlar boyu içimize sindirmiş; bu atmosferi tüm yıla yaymış bir büyük medeniyetin temsilcileriyiz.
Aziz milletimiz, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birbirine kardeş gören, eşit gören, kaynaştıran bir medeniyetin mirasçısıdır. Bizim medeniyetimizde kimse dini, dili, rengi nedeniyle dışlanmamış, horlanmamış, eziyet görmemiştir. Mensubu olduğumuz medeniyet, nerede zulme uğrayan bir insan, bir halk varsa, onlarla, o mazlumlarla dayanışma içinde olmayı; onların elinden tutmayı, onların yardımına koşmayı esas almıştır. Millet olarak bizler, gücümüzü, medeniyetimizin değerlerinden; adaletten ve haktan alıyoruz. İnsanları şu veya bu sebeple ayırmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi dışlamadan, birlik ve bütünlük içinde, milletçe hep birlikte, emin adımlarla, kararlı adımlarla aydınlık bir geleceğe doğru yürüyoruz.”
“BAYRAMI BURUK BİR ŞEKİLDE YAŞAYAN KARDEŞLERİMİZİN VARLIĞINI DA UNUTMAYALIM”
Dün olduğu gibi bugün de, yalnızca millet aşkıyla, yalnızca Türkiye sevdasıyla, vazifelerini yerine getirmenin çabası içinde olduklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Hiç kuşkusuz, önümüzdeki süreçte de, aynı aşkla, aynı şevkle ülkemize hizmet etmeyi sürdürecek; elbirliğiyle ülkemizi daha iyi seviyelere taşımaya devam edeceğiz. Bayram, kardeşlik ve dayanışma iklimini güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak için önemli bir fırsattır. Bayram vesilesiyle, annelerimiz, babalarımız, akrabalarımız ve dostlarımızın yanı sıra, yetimleri, öksüzleri, hastaları, şehit yakınlarını, şehit çocuklarını ziyaret etmeyi, onlarla da bayramlaşmayı, lütfen unutmayalım. Muhtaçları, düşkünleri, yaşlıları koruyup gözetmeyi; onlara da yardım etmeyi, yardım elimizi uzatmayı, asla ihmal etmeyelim. Bölgemiz başta olmak üzere, bazı ülkelerde yaşanan acı hadiseler nedeniyle, bayramı buruk bir şekilde yaşayan kardeşlerimizin varlığını da unutmayalım. Türkiye olarak, Suriye, Mısır, Gazze, Tunus, Libya ve Arakan başta olmak üzere, İslam dünyasında yaşanan acı ve sıkıntıların bir an önce son bulmasını; bölgemizde huzur, barış ve kardeşliğin hâkim olmasını yürekten arzu ediyor, bunun için dua ediyor, bunun için gayret gösteriyoruz” Ben bu duygu ve düşünceler eşliğinde, aziz milletimizin Ramazan bayramını tekrar tebrik ediyorum. Bayramın tüm hanelere, tüm gönüllere, ülkemize, İslam dünyasına ve insanlığa, huzur, saadet, selamet getirmesini; İslam âlemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını Rabbimden temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Allah Korkusu yok Bunlarda08 Ağustos 2013 01:26

    Sn VANHURBE ağzınıza yüreğinize sağlık, çok güzel yazmışsınız. Azıcık yüreklerinde Allah korkusu olsa, bu Mübarek bayram gününde Emekliyi, işçiyi, memuru, dulu, yetimi açlık sınırının altında yaşatmazlar...Bunlar kadar Dinimizi, Müslümanlığı siyasete alet eden bir iktidar daha gelmedi. Suriye'lileri sınırda aylardır bizim paralarımızla besliyorlar. Bu ülkede bu kadar aç insan varken Suriye'lilere harcadıkları paralarımız Haram Zıkkım olsun bunlara.

  • VANHURBE.08 Ağustos 2013 00:46

    Bayram sevincine ulaştı kdiyene bakın iz emeklilerin ağzına ettin ramazanımızı bilebizlere kötü geçirmemizi sağladınız ya allahta sizlerin bayramını KAN EYLESİN .aç tokun halinden ne anlar.ver emeklilere 800ila 950 tl maaş işte sizin bayramınız ramazanı aç geçirdiniz bari bayramıda aç geçirin neyseki bu mübarek günde allahımdan dilerim ülkemizin üstüne gelebilecek olan BELALER inşallah siz ülkeyi yönetenlerin üzerine gelir.çoluk çocuğunuz aç kalır.inşallah yokluk içinde ızdırap çekerek büyürler hatta sizlere eletek duran vede yağcılık vede yalakalık yapanlarıda allahtan dilerim onlarda sizlerden daha BETER duruma düşsünler.nasılsaçıkar dünyası millet çıkarları için neredeyse ülkeyi bile parçalatmayı göze almış doğru söyleyeni heryerden kovarlar.nedeni dürüst olmak bu ülkede dürüst olmak ne yazıkki SUÇLU sayılıyor.ben hakkımı HARAM ediyorum allahtan dilerim sizleri öldürmesin KANSERDEN beter durumlara düşürsün bu milletin ahıylan yaşatsınki sizlerde bu acıları çekerken geçmişte yaptıklarınızlan yüzleşirsiniz belki ozaman anlarsınız hataların nasıl yapıldığını ve milletten nasıl özür dileyeceğinizi.

  • ali07 Ağustos 2013 20:37

    sırf marmaray projenle bile insanlığa verdiğin hizmet ölçülemez. tşkler.

  • TURK07 Ağustos 2013 17:43

    ALLAH SENI BASIMIZDAN EKSIK ETMESIN. DUALARIMIZ SENINLE

  • METİN07 Ağustos 2013 17:37

    iyide karşındaki adamlar her türlü pisliği deniyor. kim ne derse desin kimseye taviz vermemeye devam. bayram sonrası yeni oyunlarla dönecekler. ARKANDAYIZ, SÖYLENENLERİ HİÇBİRİMİZİ İLGİLENDİRMİYOR. SEN NE DERSEN O. YOLA DEVAM.

  • .07 Ağustos 2013 16:55

    HE GARDAŞ HE

  • Halk Yemiyor Artık07 Ağustos 2013 16:32

    Halkımıza Gezi'de gösterdiğin kin ve nefret, şiddet ve zulümden sonra artık kimse yemiyor bu Bayram mesajlarını. Nafile gayretler bunlar.

  • :)07 Ağustos 2013 16:28

    Sanki Suriye, Mısır, Gazze bizim meselemiz? Bizim ülkemizdeki açları doyurun, işsizlere istihdam yaratın. Dünya liderliğine soyunma havalarından çık artık, sana yedirmezler o işleri.

  • Boşver Suriyeliyi07 Ağustos 2013 16:24

    Gezi Parkında Halkımıza uygulattığın şiddet ve zulümden sonra bu bayram mesajlarının hiç önemi yok. Ayrıca Suriye, Tunus, Mısır'ın iç işleri Türk Halkını hiç ilgilendirmiyor. Sen önce Halkımızın sorunlarını çöz. Emekli, işçi, memur açlık sınırı altında MAAŞ alıyor, bunları düzelt. Sınırda 250 bin Suriye'liye tüyü bitmemiş yetimin hakkı,1 milyar dolara yakın para harcadın. Sen bu paraları Halkımıza harca bizi Suriye'li ilgilendirmez.Emekli,işçi,memur açlık sınırının altında inim inim inliyor. Sen paraları nerelere harcıyorsunuz.

  • BOŞ VERSENE07 Ağustos 2013 16:16

    SÖYLEDİĞİNE SEN İNANIYORMUSUN HAK VE ADALET SENİNKİ ADALETİ HİÇE SAYAN İNTİKAM