E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBayraktar'dan savunma sanayi yorumu: İhracat 4 milyar doları geçecek---

Bayraktar'dan savunma sanayi yorumu: İhracat 4 milyar doları geçecek

Bayraktar'dan savunma sanayi yorumu: İhracat 4 milyar doları geçecek
26 Ekim 2022 - 08:47 borsagundem.com

SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı açılış konuşmasında ''Savunma sanayimizin bu yıl 4 milyar dolarlık ihracatı rahatlıkla geçeceğini şimdiden söyleyebilirim” dedi.

Milli savunma sanayisi tarafından üretilen teknolojik ürünler SAHA Expo Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda sergileniyor. SAHA Expo açılışında konuşan SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Bayraktar, “Dünyanın 170 ülkesine ihracat yapan sektörümüzün yıllık cirosu 10 milyar doları buldu. Adım adım ve sağlam bir şekilde büyümeye devam ediyoruz. 20 yıl önce yıllık ihracatımız sadece 248 milyon dolarken, geçtiğimiz yıl 3,2 milyar dolarlık dış satım gerçekleştirdik. Savunma sanayimizin bu yıl 4 milyar dolarlık ihracatı rahatlıkla geçeceğini şimdiden söyleyebilirim” diye konuştu.

Konuşmanın devamında şunları kaydetti:

''Günümüzde yeni teknolojilerin sahaya girmesiyle hem savunma konseptleri hem de güvenliği oluşturan unsurların sürekli geliştiğini birlikte görüyoruz” diyen Bayraktar, “Yeni teknolojileri geliştiren ülkeler hem öne geçiyor hem de ihracat ile sağlam bir ekonomik yapıya sahip oluyor. Dünya ülkeleri savunma ve güvenliğe yönelik harcamaları en zor anlarda hatta pandemi gibi kamu kaynaklarının büyük çoğunluğunun insanlara aktarıldığı bir dönemde bile kısmadı.''

2021 itibariyle küresel savunma harcamalarının 2.1 trilyon dolara ulaştığını hatırlatan Bayraktar şunları ekledi:

''ABD, Çin, Hindistan, İngiltere ve Rusya’nın aralarında olduğu 5 ülke az önce bahsettiğim 2.1 trilyonluk askeri harcamanın yüzde 62’sini gerçekleştiriyor. Gördüğünüz gibi dünyanın geri kalanıyla makas çok açık ve bu açık giderek büyüyor. Özellikle yüksek teknolojik gelişim büyüyerek artarken doğal olarak her ülke bu gelişimden aynı oranda faydalanamıyor. Daha da önemlisi bu güce sahip ülkeler ellerindeki gücü adil ve merhametli bir şekilde kullanmıyorlar. Dünyayı giderek yaşanması daha zor bir yer haline getiren Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşta cereyan eden haksızlıklara tüm dünyanın bir araya gelerek karşı durması gerekiyor. Daha kuvvetli, zengin ve büyük olma ihtirası ile hareket eden güç sahipleri, kimi zaman sözümona tarihten gelen misyonlarından, kimi zaman sözümona demokrasi götürme iddialarından bahsederek, başkalarına ait coğrafyalara ancak acı ve felaket taşıyorlar.''

Andriy Yermak'tan Baykar'a ziyaret: Selçuk Bayraktar'a Devlet Liyakat Nişanı takdim edildi

 

Bayraktar Kızılelma ilk kez motor çalıştırdı

 

Bayraktar'a Zelenskiy tarafından devlet nişanı verildi

 

Romanya basınından flaş iddia: 18 Bayraktar TB2 alınacak!

 

Bayraktar'ın pilot eğitmeni KIZILELMA'yı anlattı: ilk uçuş 2023'te!

 

Bayraktar TB2'den yeni rekor: 500 bin uçuş saati!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş26 Ekim 2022 23:28

    gözümüz yok paranın dibine vurdunuz afiyetle yiyin.

  • xyz26 Ekim 2022 18:45

    Aksungur, ANKA vb. SIHA ve IHA onlar ne olacak. TUSAŞ' ın ürettikleri ne olacak. Bunları ağzınıza neden almıyorsunuz. Çünkü işinize gelmiyor. Hep algı. Ama biz verilen emeğe ve dökülen alın terine nankörlük etmeyiz. Gökyüzümüzü koruyan başta silahlı kuvvetlerimiz sonra bunlara en modern ekipmanları sağlayan kişilerden Allah razı olsun. Bunların siyasete alet edilmesi yazık çok yazık.

  • xyz26 Ekim 2022 13:45

    DIMBIL ve Murat denen yazdığımı anlamaktan aciz ve cahil olan yobazlar. Şeyhinizin dizinin dibinden ayrılıp biraz kitap okuyun. Belki o zaman yazılanı anlarsınız. Besleme troler sizi. Çakma vatan sevdalılar. Yobaz cahiller.

  • ALİ KODUŞ26 Ekim 2022 17:19

    BAYRAKTARLARIN ÜRETTİĞİ SİHA VE TİHA LAR SENİ NEDEN RAHATSIZ EDİYOR BUNLAR OLMASINDA SENİN SAVUNDUĞUN TERÖRİSTLER YÜZLERCE BİNLERCE DAHA İNSANI ŞEHİT ETSE SEVİNECEKTİN DEĞİL Mİ.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK26 Ekim 2022 14:54

    Bence asıl besleme sensin hem cahil hem yobaz hemde yabancıların kuşunu kaldıran ülkemizin vida dahi üretmesini istemen zavallısın.ona buna çamur atıp durma.

  • DIMBIL26 Ekim 2022 14:51

    senin gibi hainler yüzünden bu millet otomobil uçak hiç bir şey yapamadı ve yaptırmadılar .bunları dışarıdan alsak ve aldığımızda sen onların önlerinde eğilen onların bayrağını taşıyanlardansın.

  • veli26 Ekim 2022 13:32

    LENTATEK şirketi de aynı özelliklere sahip İHA SİHA üretiyor, ancak ihracaat vs.. hak getire.. onların yaptığı yerli değilmi??

  • xyz26 Ekim 2022 13:30

    HACI işiniz gücünüz algı. Ey! yerli ve milli HACI Tank Palet Katarlılara, Antalya Limanı Katarlılara, Kanal Istanbul zırvasının arazileri Araplara, Şeker Fab. ve Tütün Fab. kapanırken veya satılırken milliliğin neredeydi. Daha sayayım mı sattıklarınızı. Bunları size sattıran gücü deyiver bana milli Hacı yerli Hacı algıcı Hacı.

  • HACI AHMET ÖZBİLEN26 Ekim 2022 11:02

    CHP milletvekili sezgin tanrıkulu ürettiğimiz siha tiha ların masum teröristleri öldürdüğünü biz iktidara gelince bu fabrikaların kapanacağını ve baraktarların da yurtdışına kaçacağına dair basında demeçlerine raslamış idik.abd dostlarını iktidara getirerek tüm projelerimizin kapısına kilit vurduracakt

  • xyz26 Ekim 2022 12:17

    Adı HACI olan utanmadan yalan söylermi demekki söylermiş. Bence trol bozuntusu adını değiştir. HACI adını bari lekeleme. Yalancı çoban.

  • xyz26 Ekim 2022 10:55

    iki S-400 bataryasına 4 milyar dolar verdik şimdi çöp. Dört milyar dolar ihracat yapıyoruz diye övünelim mi? Baran savaş makinaları pazarlama müdürlüĝünü iyi yapamıyorsun. Yüzlerce şirketimizin sattığı iki S-400 etmiyor. Baran sen savaştan, cahaletten, duygu sömürücülügünden, hakaretten beslenen bir yaratıksın. Sevsinler senin vatan sevgini. Seni beslemesinler ağzını açman.

  • Murat26 Ekim 2022 12:42

    Bize atılan füze, bizi bombalamak için gelen uçak mı var ? Nasıl kullanalım? Çamaşır makinesi mi bu ? 1960 yılında Amerika'dan aldığımız Nike/hawk hava savunma sistemini hiç kullandık mı altmış yıldır? Düşük iq'lu algıcı seni gidi

  • DIMBIL26 Ekim 2022 12:07

    hAYDİ ORDAN VATANHAİNİ SENİ.NEREDEN BİLİYORSUN.BAK SENİN DOSTUN ABD PARASI İLE VERMEDİ DÜŞMANIN DEDİĞİN RUSYA VERDİ.ZAMANI GELİNCE KULLANILIR ABD FALAN DİNLENİLMEZ.AMA ZENİN MANTAR VE ÇÜRÜMÜŞ ZİHNİYETİN BUNLARI KAVRAYAMAZ.

  • Mucise Reis : )26 Ekim 2022 09:01

    Daha iyilerini hak ediyoruz. bir s400 sistemi fiyatı düşünülünce. ileride diğer alanlardada büyük projelerdede isim yapmak lazım.

  • Mucise Reis : )26 Ekim 2022 14:15

    Baran Bey utanmadna yazıyor hala. Vatan millet diye... Kim feto piyonlarına f16 ları teslim etti? asker doğuda k.ırakda orda burda savaşırken destek atışına gelen bu uçaklar bol tepeleri dağları taşları bombalamadığı ne malum ? .. İnsan utanır. Savundukları adamlar pensilvanyaya kaçtı. G.t korkusundan kendi 15 temmuzda çorba dağıttı, gerçek vatan millet gençlerine feto diye diye kaçacak ülkesi kalmayanlar başımıza engell oluyor... Engellemelere rağman cumhuriyet payidar kalacak Baran bunu sok kafana, kafana sokamıyorsan başka yerine biz s....

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI26 Ekim 2022 11:05

    baran chp lideride aynen senin gibi bu siha tiha ları bayraktarlarmı yaptı Türk Gençleri yaptı diyor diyor idi bunu Bayraktarlar öncülük edip gençleri bu projeye dahil ettiler.maden yıllarca Türk Gençi vardı idi de neden yapamadılar.baran sana giren ve çıkan nedir söylermisin.neden rahatsız oldun.

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK26 Ekim 2022 11:00

    baran denen hain.abd tüm silahları özel şirketler yaparlar bir tane dahi devletleri silah üretmez onlar böyle demiyorlar senin gibi vatan haini değiller çünkü.bayraktarların babası bu işe 50 sene önce başlamış işi ilerletmiş fakat içimizdeki vatanhainleri bunlara asla bu cihatları ürettirmemişler ve binlerce askerimizde şehit olmuştur sende mutlu olmusundur.

  • baran26 Ekim 2022 09:19

    Sallama!   Daha iyilerini Türk halkı hak ediyor!  Sen değil.  Senin destekledğin alçaklar daha iyisini değil batırmak bitirmek için gelirler.  O güdük aklınla esnaf kafalaması yapacak aklı sıra.