E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBayraktar: Tam Bağımsız Türkiye yolculuğuna hep birlikte devam edeceğiz---

Bayraktar: Tam Bağımsız Türkiye yolculuğuna hep birlikte devam edeceğiz

Bayraktar: Tam Bağımsız Türkiye yolculuğuna hep birlikte devam edeceğiz
17 Eylül 2019 - 12:26 borsagundem.com

TEKNOFEST'in açılışında konuşan T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar "Yediden yetmişe el ele vererek 'Tam Bağımsız Türkiye' yolculuğuna hep birlikte devam edeceğiz" dedi.

Baykar Teknik Müdürü ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nin (TEKNOFEST İstanbul) Türkiye'nin aydınlık geleceğine hizmet ettiğini belirterek, "Yediden yetmişe el ele vererek 'Tam Bağımsız Türkiye' yolculuğuna hep birlikte devam edeceğiz. Medeniyetimizin  adalet ve merhamet değerlerini insanlıkla yeniden buluşturacağız. Bu festivalde, gökyüzüne bakan her bir çocuğun gözlerindeki parıltı, en kıymetli umut ışığımızdır." dedi.

Türkiye'nin en büyük teknoloji etkinliği TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST İstanbul), Atatürk Havalimanı'nda başladı.

Festivalin açılış töreninde bir konuşma yapan Bayraktar, TEKNOFEST'in  bu yıl, 19 farklı alanda, 122 ülkeden, 81 ilden, 50 bin yarışmacının katıldığı  teknoloji yarışmalarının adresi olduğunu söyledi.

Bayraktar, festivalin 2'ncisini düzenlemekten gurur duyduklarını  belirterek, "Gençlerimiz roket yarışmalarında, insansız hava araçları (İHA)  yarışmalarında, uydu yarışmalarında göklere imza atıyor. Uluslararası Girişim  Zirvesi'nde, Siber Güvenlik Yarışması'nda, teknolojide lider olmak için tüm  dünyayla yarışıyor." bilgilerini verdi.

"TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE' YOLCULUĞUNA HEP BİRLİKTE DEVAM EDECEĞİZ"

On beş yıl önce Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla Türkiye’nin milli ve özgün insansız hava araçlarını geliştirme yolculuğuna çıktıklarını hatırlatan  Bayraktar, şunları kaydetti:

"Allah’a şükürler olsun, bu süre boyunca ülkemiz binlerce kişinin alın  teri ve akıl teriyle, sadece İHA’larda değil pek çok alanda büyük gelişmeler  gösterdi. Teknofest, bu gelişmelerin milletimizle buluştuğu yerin adı.

Milletimiz bu buluşmaya en güçlü şekilde sahip çıktı. Bir kıvılcım  kocaman bir aleve, bir yolculuk adeta toplumsal bir seferberliğe dönüştü.  İnanıyorum ki, bundan böyle Milli Teknoloji Hamlesi güçlü ve müreffeh Türkiye’nin  yol haritası olarak milletçe sımsıkı sarıldığımız, ortak idealimizdir. Yediden  yetmişe el ele vererek 'Tam Bağımsız Türkiye' yolculuğuna hep birlikte devam  edeceğiz. Medeniyetimizin adalet ve merhamet değerlerini insanlıkla yeniden  buluşturacağız. Bu festivalde, gökyüzüne bakan her bir çocuğun gözlerindeki  parıltı, en kıymetli umut ışığımızdır."

Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'e emek veren tüm paydaşlara ve çalışanlara  teşekkür ederek, "TEKNOFEST'e gönlünü koyan, heyecanını duyan, dualarını  esirgemeyen, tüm paydaş ve gönüllülerimize ve TEKNOFEST'i ziyaret ederek şeref  veren tüm milletimize teşekkürlerimi iletiyorum. TEKNOFEST vatanımıza milletimize  ve şimdiden uzandığı tüm coğrafyalara hayırlı uğurlu olsun." diye konuştu.

SOLO TÜRK GÖSTERİ UÇUŞU YAPTI

Bayraktar ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın konuşmasının  ardından festivalin paydaşları ve sponsor kurum yöneticileri sahnede kurulan  platformda bir araya gelerek festivalin açılış butonuna bastı.

Açılış töreninin ardından Solo Türk on binlerce katılımcının takip  ettiği bir gösteri uçuşu yaptı. Gösteri, sahadaki on binlerce katılımcı  tarafından ilgiyle izlendi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salman agopyan17 Eylül 2019 21:08

    İide tank palet 50 milyona asik sakallisancak hazretlerine veriliooorrr ,,bu asik sakallisancak hocaefendi hazretleri kardeside kan insan kani ticareti onayi almis milyonlaribhuuuupppb yapoorrrr ,,

  • mehmet17 Eylül 2019 15:59

    Size ve yaptıklarınıza inanıyoruz. Yolunuz açık olsun

  • Feridun yanağaç17 Eylül 2019 15:55

    Bu damat iyi çalışıyor. Üreteni takdir etmek lazım.

  • mustafa temiz17 Eylül 2019 14:26

    ulke teknofest duzenlemis ama nedense rus su35 savas ucagi gosteri yapmis savunma sanayimiz yuzde 80 yerli diyorlar ama buyuk bir yalan...

  • Okie Dokie17 Eylül 2019 13:52

    Yerli uçak, İHA, SİHA diyorsun. Uzay gemisi, lazer ışını diyorsun. Tamam.

  • :)17 Eylül 2019 13:31

    hocam iyi hoş da çok fantastik oldu bu iş. Biz yüzde 1 bire yerli milli değilken, yabancıların yüzde 85 lerde olması sizin kadar konuşmaması garip. Abartı ve fantastik duruma getirdiniz mevzuyu. yap üret işte. çok ama çokk geriyiz.. tohum ithal, et ithal,detarjan,içecekler, meye suları, tarım fidanları, dogalgaz ve benzın, petrol, kırtasiye malzeme, teknolojı,cep tel, bilgisayar, yazılım programları, hammadde, yardımcı malzemeler, tekstıl, tekloljı fabriaksyonlar.. vb.. vb.. şimdi iha, miha diye bukadar fantastik olayalım. yapalımi ülkemiz kazansın. abartı yapmayın, yemiyor millet artık

  • ekrem17 Eylül 2019 14:34

    bizdeki %1 onu da sen üretmiş gibi konuşuyorsun. hayatında tuvalete yapmaktan başka ne ürettin onun bunun yaptığına tuvalete yaptığından atıyorsun. bırakalım bu rezil ahlağı da alkışlamasını takdir etmesini öğrenelim. bir şeyler üretmek öyle yada böyle erdemdim.  üret memleket kalkınsın.

  • Ali17 Eylül 2019 12:59

    Sizden kurtulsak bağımsız olucaz

  • abdullah17 Eylül 2019 13:30

    memleket millet için üretenlerden  çalışanlardan kurtulununca bağımsız mı oluyor insan hep birlikte abd ye köle olalım ab ye köle olalım onlar üretsin biz yan gelip yatanlar için çalışalım birbirimizi yiyerek bağımsızlığımızı kazanalım avrupa abd kültürüne kendimizi satalım en büyük medeniyet gavurca yaşamak öyle mi?

  • Nihat 17 Eylül 2019 12:44

    Allah yardımcınız olsun Türkiyemizin   yüz akları.  

  • Selahattin abi17 Eylül 2019 12:43

    Ailecek takipinizdeyiz, izliyoruz Aile çok önemlidir .

  • Selahattin abi17 Eylül 2019 14:28

    Abdullah 53 bak bakalım Albayrak nerelerde okumuş Lise Robert koleji tam bir Abd ekolüdür.Master Doktora nerede yapmış Abd de.Merak etme müslümanlık adı altında onlar senden benden çok daha fazla Avrupalı daha fazla Abd lidir.Adına her müslüman denilenlerin neler yaptığınıda bizzat şahit oluyoruz.

  • abdullah 5317 Eylül 2019 13:34

    müslüman çalışkan  halkını seven aileler ülkemizin kalkınması için çok önemlidir. avrupa kültürünü seven ahlaklı edepli hayalı olmayı ikinci plana atan kendisi olmayıp başkası olan aile tipleri bu millete ancak zarar vericilerdir. avrupalı abd li olma müslüman ol.

  • AHMET ÖZBİR17 Eylül 2019 12:38

    RABBİM sizin gibi vatan evlatlarının sayısını artırsın, varandöverleri buharlaştırsın! İHA, SİHA TERÖRİSTLERİ BİTİRECEK MUAZZAM SİLAH! Emeğiniz çok bu hususta Sn. Bayraktar, teröristi imha edecek projelere devam inşallah!..