E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBayrak krizi maç tatil ettirdi---

Bayrak krizi maç tatil ettirdi

Bayrak krizi maç tatil ettirdi
15 Ekim 2014 - 00:26 borsagundem.com

Birçok konuda anlaşmazlıklar yaşayan Sırbistan ve Arnavutluk milli futbol takımlarının Belgrad'da oynadığı maç yaşanan krizin ardından tatil edildi

Kosova başta olmak üzere birçok konuda anlaşmazlık yaşayan Sırbistan ve Arnavutluk'un A milli futbol takımları Belgrad'da karşılaşı karşıya geldi. Mücadelenin ilk yarısında yaşanan bayrak krizi nedeni ile hakem maçı durdurdu. Yaklaşık bir saat ara verilen maçı hakem tatil etti.

UEFA'nın 'en kritik maç' ilan ettiği karşılaşmaya deplasman taraftarı alınmadı, ancak Kosova Kurtuluş Ordusu üyesi yüzlerce Arnavut maç için Belgrad'a gitti.
Euro 2016 elemelerindeki Sırbistan-Arnavutluk maçına saha olayları damga vurdu. Olay çıkma riski nedeniyle Arnavut taraftarların alınmadığı maçta inanılmaz bir gelişme yaşandı.



İlk yarının ortalarına kadar her köşe vuruşunda Arnavutluk oyuncularına yabancı maddeler ve sahaya meşaleler yağdı. Ancak Partizan Stadyumu'ndaki herkesi bir sürpriz bekliyordu.

Stat üzerinde maket bir helikopterle dakikalarca Arnavut bayrağı uçuruldu. Sırp futbolcu Mitrovic, bayrağı yere indirdiği anda olaylar çıktı. Futbolcular tartışmaya başlarken, sahaya taraftarlar girdi. Bunun üzerine hakem maçı durdurarak oyuncuları soyunma odasına gönderdi.

MAÇ ERTELENDİ

Çıkan olaylardan sonra hakemler soyunma odasında durum değerlendirmesi yaptı ve maçı tatil kararı verildi. 

POLİSTEN GAZLI MÜDAHALE

Polis güney tribününden sahaya girmeye çalışan Sırp taraftarlara göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

BÖLÜNMÜŞ KENT MİTROVİÇA'DAKİ KÖPRÜDE GERGİNLİK

Sırbistan-Arnavutluk maçı öncesi, Kosova'daki bölünmüş şehir olan Mitroviça'yı ikiye bölen İbre köprüsünde toplanan Sırp ve Arnavut taraftarlar arasında gerginlik yaşandı. Kosova Barış Gücü (KFOR) olası çatışmayı önlemek amacıyla şehirdeki güvenliği artırdı. Olaylar sırasında Barış Gücü askerleri birkaç kişiyi de göz altına aldı. Maç boyunca ya da maçtan sonra olası çatışmayı engellemek amacıyla Mitroviça kentini ikiye bölen köprüye ek asker takviyesi yapıldı ve ulaşım durduruldu.

GIOVANNI DE BIASI: "BİZ SAVAŞA MI GELDİK, ANLAYAMADIM"

Bu arada gergin maç öncesi Arnavutluk Milli Takımı Teknik Direktörü Giovanni De Biasi düzenlediği basın toplantısında "Biz savaşa mı yoksa maç oynamaya mı geldik? Anlayamadım" ifadelerini kullandı. Teknik Direktör De Biasi, 3 bin 500 polisin maç sırasında hazır durumda bulunmasına da anlam veremediğini belirtti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)