E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBatısöke Çimento'nun üretim ve satışları azalacak---

Batısöke Çimento'nun üretim ve satışları azalacak

Batısöke Çimento'nun üretim ve satışları azalacak
03 Kasım 2015 - 14:25 borsagundem.com

Batısöke Çimento, çimento üretim ve satışlarının yaklaşık %60 civarında azalacağını duyurdu

Batısöke Çimento, yeni kurduğu çimento üretim sistemine bağlı olarak 3 aylık bir süre için çimento üretim değirmeninin durdurulacağını açıkladı. Şirket KAP'a yaptığı açıklamada bu süre içerisinde çimento üretim ve satışlarının yaklaşık %60 civarında azalacağını duyurdu. Şirket, üretim azalmasından kaynaklanan ciro kaybının, klinker ihracatı ile kısmen karşılanmasını öngörüyor.



Batısöke Çimento'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Fabrikamızda yatırımı devam etmekte olan Roller Pres ve V Seperatör ünitesinin, çimento üretim sistemine bağlantı işlemlerinin tamamlanması ve devreye alınması amacıyla yaklaşık 3 aylık bir süre için 60 Ton/Saat kapasiteli çimento değirmeni durdurulacak olup, aynı zamanda bahsi geçen çimento değirmeninin revizyonu da gerçekleştirilecektir.  Bu nedenle söz konusu duruş süresince çimento üretim ve satışımızın yaklaşık %60 civarında azalacağı tahmin edilmektedir. Ancak çimento satışlarımızdaki %60 'lık azalmanın getireceği ciro kaybının,   klinker ihracatı ile kısmen karşılanması öngörülmektedir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 22,80
En Yüksek: 23,50
En Düşük: 21,80
Değişim 6,64 %
FK: 0,00
PD / DD: -9,39
İşlem Hacmi 193.304.417
Toplam Adet: 8.377.213
Ağırlıklı Ort.: 23,01
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)