E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBatık kredi riskinde yükselişle yatırım fırsatları doğabilir---

Batık kredi riskinde yükselişle yatırım fırsatları doğabilir

Batık kredi riskinde yükselişle yatırım fırsatları doğabilir
17 Eylül 2020 - 10:59 borsagundem.com

Batık kredi riskleri yükseliyor ancak yatırım fırsatları doğabilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Oak Hill Advisors’un Yatırım Başkanı William Bohnsack’a göre pandemi başlangıcından bu yana batık kredi riskleri arttı ancak yatırımcılar için hala fırsatlar var. Batık kredi riski daha yüksek olan sektörlerden bazıları arasında perakende, restoranlar, hava yolu şirketleri ve bazı enerji sektörleri yer alıyor.

Bohnsack, “bu sektörlerin, ekonominin diğer alanlarından daha fazla güçlük yaşadığını görüyoruz. Getiriler oldukça düşük seviyelerde ve iflas oranları yükseliyor. Bu da borçlanmada sıkıntılara neden oluyor. Ancak yatırımcılar için fırsatlar doğabilir” dedi.

Açıklamasının devamında “bunlar sabit getirili varlıklara yatırım yapan yatırımcılar için kolay zamanlar değil” dedi.

Yine de Bohnsack’a göre, yüksek getirili bonolarda bazı fırsatlar var. Bunlar düşük kredi notlu kurumsal borçlar ve finansal geçmişi çok da parlak olmayan şirketlere borç verme riskini alan yatırımcılar için yüksek getiriler sağlıyor. Bu bonolar yüksek riskli olduğu kadar yüksek getirili de olabilir.

Oak Hill Advisors batık kredilere odaklanan alternatif bir yatırım şirketi. Şirketin Kuzey Amerika ve Avrupa’da 42 milyar dolarlık varlığı bulunuyor.

Zor zamanlar

Bohnsack’a göre, yatırımcılar iki “potansiyel olarak tatsız” senaryo arasında sıkıştı.

Bohnsack CNBC’ye yaptığı açıklamada S&P 500 endeksine dikkatleri çekerek, hisselerin düşük fiyatlarla satıldıktan kısa bir süre sonra tüm zamanların rekor seviyelerine ulaşabildiğini söyledi. Diğer taraftan, hazine bonoları oldukça düşük seviyelerde ve küresel merkez bankaları faiz oranlarını daha da düşürüyor.

Yüksek getirili krediler “orta yerde duruyor” ve olumsuz yanlarını görmezden gelmemek kaydıyla, çekici getiri potansiyeli sunuyor.

Goldman Sachs’ın portföy yöneticilerine göre Asya’nın yüksek getirili bonolarının durumu diğer bölgelere göre daha çekici. Ağustos ayında yayınlanan bir rapora göre, yatırım bankası, Asya’nın yüksek getirili bonolarının temerrüt oranı, ABD’deki %8’lik seviyenin karşısında %4 oranında olabilir.

Rapora göre Asya’nın yüksek getirili bonolarının 10 yıllık getirileri %6,6 seviyesinde. ABD’nin yüksek getirili borçlarındaysa bu oran %5,8.

ABD yüksek getirili kurumsal tahvil endeksi, mart ayında düşüş yaşadı. Ancak bundan sonra hızla yükselerek, %26,5 artış gösterdi.

Bohnsack “bu ortamda krediler yatırımcılardan oldukça fazla ilgi görüyor… bugün bir fırsat görüyoruz” dedi.

Batık krediler

Fırsatlar en fazla batık kredi alanında görüldü. Bu yılın ilk dönemlerinde, “iyi şirketleri düşük fiyatlara alma” fırsatları doğdu.

Bohnsack’a göre “mart ve nisan aylarını kapsayan süreçte, iyi şirketlerin ikincil piyasalarında, biraz fazla borçla olsa da önemli bir satış gördük. Yüksek getirili ve kaldıraçlı kredilerde de önemli bir satış dalgası vardı.” Bohnsack, bu dönemde şirketinin 3 milyar dolar kazanma amacıyla 2 milyar dolarlık yatırım yaptığını açıkladı.

Bankaların batık kredileri için yeni bir şirket kuruluyor

 

Batık krediler artıyor... Varlık yönetim şirketleri büyüyor!

 

Enerji borçları artık 'batık' olarak değerlendirilecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)