E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşpiskopos:Türkler buna cüret edemez---

Başpiskopos:Türkler buna cüret edemez

Başpiskopos:Türkler buna cüret edemez
06 Temmuz 2020 - 11:32 borsagundem.com

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmamasıyla ilgili tartışma sürerken, Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos'tan tartışma yaratacak açıklamalar geldi. Ieronimos, "Türklerin bunu cüret edebileceklerini sanmıyorum" dedi.

Ayasofya’nın ibadete açılıp açılmayacağı tartışması dünyanın gündeminden düşmüyor. Bugüne kadar birçok ülkeden açıklamalar gelirken, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Fransa Dışişleri Bakanlığı ve Rusya Ortodoks Kilisesi Ayasofya’nın statüsünün korunması çağrısında bulunmuştu.

Konuyla ilgili tartışmaya katılan son isim Yunanistan Başpiskoposu Ieronimos oldu. Yunan basınına konuşan Başpiskopos Ieronimos ortalığı karıştıracak ifadeler kullandı.Euronews Türkçe’nin aktardığına göre Ieronimos, “Türkler ellerinde ne varsa bunu oynar. Ayasofya da o oyunlardan biri. Bunu yapmaya cüret edebileceklerine inanmıyorum” diye konuştu.

Ayasofya’nın ibadete açılmasıyla ilgili Danıştay süreci devam ediyor. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bedir08 Temmuz 2020 07:18

    Moruk açılmaz ibadete kendimi bildim bileli Ayasofya restarosyan çalışması yapılıyorlar hiç bir Allah’ın kulunu çalıştığını görmedim Ayasofya dünya mirası nda bak Rusya havlıyor yunanıstan havlıyor dünyanın her yerinden hırıstiyanlar havlıyor açılmasın diye bizimkiler yakında geri vites atarlar

  • bu dünyadan biri06 Temmuz 2020 15:49

    akp ayasofyayı ibadete açamaz. içerideki halka siyaset yapıyor. iyi parti ve chp ayasofya açılsın diye önerge verdi. mhp ve akp reddetti. araştırın öyle hamaset yapın.

  • turan06 Temmuz 2020 14:05

    sen anlarsan ne diyeceğimizi ulanzorla kaşınıyorlar kıbrıs ın tamamını alalım ismide ayşe tatilde piskoposa ,,, olsun 

  • Demircan KIZILCANLAR06 Temmuz 2020 12:32

    Sen bu konuşmaya nasıl cüret ediyorsun.bu cesareti nereden alıyorsun söylermisin.yıllarca ülkemizi yıkmak için neler neler yaptınız ama bunların hesabını bir gün vereceksiniz.belki iktidarda muhalefet olsa idi her dediğinizi yaptırır idiniz fakat karşısınız ATATÜRK ten sonra gelen bir dünya lideri RTE var.takibi ülkesini seven ve milliyetci TÜRK , BAHÇELİ var.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU06 Temmuz 2020 12:19

    Karşında chp lideri yoktur.karşında bir dünya lideri RTE ve BAHÇELİ var.zaten yapacağınız her türlü kahbelikleri abd nin öncülüğünde cumhuriyet kurulduğundan beri yıllarca yaptınız bu ülkeyi bölemedeniz parçalayamadınız parçalayamacaksınız.muhalef üzerinden bir takım oyunlarınızda tutmayacaktır.

  • Yakup KIZIL06 Temmuz 2020 11:57

    Bugün açacaksınki görsün cüret edermi etmezmi

  • asena06 Temmuz 2020 11:50

    bizim kimseden korkumuz yok allah bize güç vercek

  • pazarci06 Temmuz 2020 11:42

    dune kadar Turk,lerin onunde egiliyordunuz ,gotunuzmu kalkti.merak etmeyin o gunler yakin.