E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkentte sürpriz görüşme---

Başkentte sürpriz görüşme

Başkentte sürpriz görüşme
05 Mart 2014 - 03:31 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ile bir araya geldiği öğrenildi

Başbakan Tayyip Erdoğan ile 17 Aralık operasyonunun ardından 'Ananas' ve 'tespih' üzerinden yüklendiği Koç Grubu arasında ilginç buluşma. Erdoğan ile Mustafa Koç ve Ali Koç'un görüşmesiyle ilgili Hürriyet'in haberi şöyle:  

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu Ankara’da Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç ile görüştüğü öğrenildi.

Koç Grubu, Gezi süreciyle birlikte Başbakan’ın eleştiri oklarının yönettiği kesimlerden biri olmuş, 17 Aralık’tan sonra Başbakan ‘ananas’ üzerinden Koç Grubu’na yüklenmişti. Edinilen bilgiye göre görüşme gerginlikten uzak bir ortamda geçti. 

Koç Grubu’ndan üst düzey bir yetkili görüşmeyi doğruladı.

Gezi olaylarından sonra  Koç Grubu, siyasi tartışmaların merkezinde yer aldı. Başbakan, Divan Oteli’nin kapılarını gaz yiyen göstericilere açmasını sert bir dille eleştirmişti. 17 Aralık sürecinden sonra ortaya çıkan tapelerde de Koç isminin geçmesi bir başka polemiğe yol açmıştı. Gülen cemaatine yakın iş dünyası örgütü TUSKON, Koç’un da aralarında olduğu bir grup iş adamına Uganda’dan ananas hediye etmiş, Gülen de Koç’a tespih göndermişti. Erdoğan da seçim meydanlarında hem ananası hem de tespihi dile getirmişti.

Mustafa Koç, kamuoyunda da uzun süren sessizliğini pazar günü Hürriyet’e bozmuştu. Koç, son dönemdeki tüm iddialara açık cevaplar vermişti.

Bu ortamda Ankara’da Koç Ailesi’nin iki önemli isminin Başbakan’la görüşmesi ortamın yumuşatılmasına yönelik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mORON05 Mart 2014 21:33

    yorumların neredeyse tamamı sığ,düzeysiz,bilgisiz!!!

  • VATAN05 Mart 2014 16:05

    BAŞBAKAN BAŞBAKANLIĞINI İŞ ADAMI İŞ ADAMLIĞINI YAPACAK HERKEZİN HADDİ SINIRI BELLİ OLACAK.KİMSE KİMSENİN HUKUKUNU EZEMEYECEĞİ HAKLIYI HAKKI SAVUNAN SİSTEMİ KİM KURACAK BU ÜLKEDE.BU İŞİN MÜSLÜMANI ATATÜRKCÜSÜ YOK.ADAM GİBİ BİR SİSTEM İNŞA EDİLMELİ.BUNLAR BAŞBAKAN YAPILACAK ADAMMI.KAPASİTE VİZYON BİRİKİM VARMI.TÜCCAR KAFASI AYRI DEVLET ADAMI AYRI.BANA NE KOÇTAN BAŞBAKANDAN KASETLE GELEN KILIÇDAROĞLUNDAN BEN BİYET OKUMAYLA BİRİNİN ARKASINA TAKILMAM İCRAATA BAKARIM.ÜLKEMİZİN SİTEMİNİ MAFETTİLER.SİSTEM DÜZGÜN İNŞA EDİLMEDİKÇE KADROLAŞMA ÖNLENMEDİKÇE HUKUK ADİL İŞLEMEDİKÇE HER GELEN KENDİ HEGOMANYASINI KURMAYA ÇALIŞTIKÇA İSLAMIDA ALLAHIDA ATATÜRKÜDE KULLANIR DEĞERLERİ YOZLAŞTIRIRLAR.MÜNAFIKLAR VE İŞ ADAMLARI

  • aaaa05 Mart 2014 14:48

    kime sarılacağını şaşırdın RTE ....

  • serdar05 Mart 2014 13:48

    itaat ve biat ediyorum şimdi şu ihale işlerini konuşalım mı dedi acaba

  • XYZ05 Mart 2014 12:31

    KOÇ HERZAMAN GÜÇLÜDEN YANADIR.RİSK ALMAZ.İBRE BAŞBAKANIN LEHİNE DÖNMÜŞ OLMALI Kİ HEMEN İLETİŞİME GEÇMİŞLER.

  • Alperen05 Mart 2014 12:24

    Ananasın parasıyla Türkçe olimpiyatların sponsorluk masrafını karşıladığını açıklamıştır.

  • mali05 Mart 2014 10:24

    Koç'un kulağını çekmiştir. Çok çekeceğini sanmıyorum zira kulağı olmayan koç kurban pazarında para etmez.

  • Murat05 Mart 2014 09:41

    Ahaha.hahaa... ne oldu ya... işler beklediğiniz gibi gitmiyor mu? Faiz Lobisi diye itham ettiğiniz kişilere muhtaç mı oldunuz? ya bi insan bu kadar düşebilir...

  • bumerank05 Mart 2014 09:33

    Acaba Mustafa Koç Tayyib Erdogana bana gerçek ananas geldi deyince utanmış mıdır

  • İhale05 Mart 2014 08:37

    İhaleye girmeyene bile sonradan ihale veriliyorsa , her ihaleye karşılıyorsa orada yatırım yapıp işnyapmak çok zor

  • Gazeteci05 Mart 2014 06:55

    Sadece başbakan değil başta Bülent arınç, Nihat zeybekçi, Mehmet şimsek olmak üzere diğer bakanlarda, bazı bozguncuların sanki çatışmalar zıtlıklar varmış imajı oluşturuduğu bir çok öncü işadamlarıyla ve toplumun farklı ekonomik sosyal liderleriyle buluşarak iletişim geliştirmesi memleketimizin çok yararına olacaktır toplumsal ilişkilere ve piyasalara olumlu psikoloji getirip ekonominin dinamkleşmesine katkı sağlayacaktır tekrar

  • News05 Mart 2014 06:45

    Aslında türkiyede bir çok sunni gerilim yaratan basının ta kendisi! bazı basın yayın organları ve yazarları bir çok varsayım ve kurgulala farklı toplumsal sınıfları katmanları birbirine düşürmekte ustalar. Toplumsal uzlaşmadan yana iletişimleri geliştirmeye çalışan hiç yok!

  • Vatan05 Mart 2014 06:40

    Taraf görünen ama istikrarden yana olan bütün büyük işadamlarıyla Hükümet yetkililerinin buluşup görüşmesi fikir paylaşımında bunması çok güzel bir olay. bu tür iletişimler ortamı yumuşatması ve piyasaların gerilimini düşürmesi açısından çok iyi. aydın doğan ve akın ipek ve diğer bazı iş adamlarıylada ilede görüşülmeli. Dürkiye çok önemli kalkınma dönemeçlerden gecerken kavgaya değil dayanışmaya ihtiyaç var.