E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşkan Türkiye'yi istiyor---

Başkan Türkiye'yi istiyor

Başkan Türkiye'yi istiyor
10 Eylül 2014 - 06:02 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, IŞİD ile mücadelede Türkiye'nin de yer almasını istedi

ABD, Musul’daki 49 Türk rehine nedeniyle “Türkiye’nin özel durumu”nu anladığını açıklasa da, IŞİD’le mücadele için Türkiye’nin bir şekilde “çekirdek koalisyon”a destek vermesi ısrarını sürdürüyor.

ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel’ın Ankara temaslarından sonra, Dışişleri Bakanı John Kerry de önceki akşam Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonla görüşerek, Türkiye’nin bu mücadeleye vereceği desteğin önemine dikkat çekti. Kerry, geçen hafta Galler’de yapılan NATO Zirvesi’nde IŞİD’le mücadelede aralarında Türkiye’nin de olduğu “çekirdek koalisyon” oluşturma fikrini açıklamıştı.

IRAK DA KONUŞULDU 

Kerry’nin de Hagel gibi “Başkan Obama, koalisyona Türkiye’nin de katkılarını bekliyor” mesajını verdiği öğrenildi. Kerry’nin görüşmede, Obama’nın bugün açıklayacağı IŞİD’le mücadele yöntemiyle ilgili bazı ipuçları verdiği ileri sürülse de Türk diplomatik kaynaklar, telefon görüşmesinde iki bakanın IŞİD’den daha çok Irak’ta yeni kurulan hükümetle ilgili fikir alışverişinde bulunduğunu belirttiler. Ankara, Türk rehinelerin can güvenliğini tehlikeye sokacak şekilde IŞİD’le mücadele koalisyonunda aktif görev üstlenmeye sıcak bakmıyor. Türkiye’nin bu koalisyonda ne şekilde yer alacağının Obama’nın planının açıklamasından sonra netleşmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)