E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşkan Powell'dan kritik konuşma---

Başkan Powell'dan kritik konuşma

Başkan Powell'dan kritik konuşma
27 Temmuz 2022 - 10:46 borsagundem.com

Marbaş: Başkan Powell’ın konuşması büyük önem taşıyor. Gelecek toplantılar için faiz artırımı devam mı edecek yoksa bekle gör moduna mı geçecekler?

FED, bugün faiz kararını TSİ 21:00 açıklayacak. FED, piyasalara bir sürpriz yapmazsa 75 baz puanlık artış gelecektir. Faiz kararının piyasada fiyatlanmış olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Başkan Powell’ın konuşması büyük önem taşıyor. Gelecek toplantılar için faiz artırımı devam mı edecek yoksa bekle gör moduna mı geçecekler? Piyasaların yön aradığı haftada Powell’ın konuşması mutlaka takip edilmeli. FED öncesi ABD 10 yıllık tahvil getirisi sabit kaldı.

Çin tarafında kovid-19 için kısıtlayıcı önlemler devam ediyor. Ayrıca emlak piyasasının çökmesini global piyasalarda resesyon endişelerini artırdı. Bizce global olarak resesyonun içindeyiz. AB’de yaşanacak enerji krizi de resesyonun derinleşmesini sağlayacak.

AB’de yükselen gaz fiyatları petrol tarafında talebi artırıyor. Petrol tarafında yukarı yönlü hareketler sertleşebilir.

Şirketlerin Kur Korumalı Mevduat kazançlarına uygulanan kurumlar vergisi istisnasında süre uzatıldı. Şirketler, 30 Haziran 2022 tarihli bilançolarında yer alan dövizi yıl sonuna kadar Kur Korumalı Mevduat sistemine dahil ederse vergi avantajı kullanabilecek. Bu işlem kaynaklı faiz, kar payı ve kur kazancı için vergi ödemeyecek.

Beyaz Saray artan akaryakıt fiyatlarından dolayı stratejik rezervlerinden 20 milyon varil daha petrol satacağını açıkladı.

Bist 100

Bist 100 tarafında alıcılı başladığımız haftaya FOMC ve haber akışı etkisiyle belirsizliğe itildi. 2530 – 2537 önemli destek bölgemiz kırılması durumunda 2510-2512 seviyelerini takip edeceğiz. Boğaların güçlenmesiyle 2562 – 2587 dirençleri göz önünde bulundurulmalı. 2562 üzerinde kapanış gerçekleşmezse OBO formasyonu oluşacak. OBO ile 2510 seviyesine kadar bir çekilme bekleyeceğiz.

Yabancı Takas Oranı tarihin en düşük seviyesine geriledi.

Borsa güne yükselişle başladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)