E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşkan olmasaydı basketçi olacaktı---

Başkan olmasaydı basketçi olacaktı

Başkan olmasaydı basketçi olacaktı
07 Temmuz 2013 - 08:58 borsagundem.com

Uzmanlıktan başkanlığa kadar yükselen kurum içinden ilk kişi olan Vahdettin Ertaş, kariyeri ve özel yaşamı hakkında merak edilenleri anlattı

Finans piyasalarının en önemli kurumlarından biri olan Sermaye Piyasası Kurulunda (SPK), uzmanlıktan başkanlığa kadar yükselen kurum içinden ilk kişi olan Vahdettin Ertaş, “Ortaokuldan beri hayalini kurduğum işi yapıyorum. Eğer sermaye piyasalarına girmeseydim basketbol oynardım” dedi.
SPK Başkanı Ertaş, kurum içinden gelen başkan olmanın avantajları kadar dezavantajları da bulunduğunu belirterek, kurumu yakından tanımasının kendisi açısından önemli olduğunu vurguladı.
HAFTADA ÜÇ GÜN YÜZERDİM
İş yoğunluğuna rağmen spor yapmaya da vakit ayırmaya çalışan Ertaş, 10 yılı aşkın süredir bu tutumunu sürdürdüğünü anlattı. “Başkan olana kadar haftada en az 3 gün yüzerdim, iki gün de yürüyüş yapardım. Son 6 ayda sadece iki defa yüzmeye gittim ama hafta sonlarında yürüyüşlerimi aksatmamaya çalışıyorum” diyen Ertaş, hangi takımı tuttuğu sorusuna “milli takım” yanıtını verdi.
MÜFETTİŞ OLMA HAYALİ
Sermaye piyasasına ilgi duymasında ortaokul 2. sınıfta yaşadığı bir olayın belirleyici olduğunu, o dönemde takım elbiseli ve James Bond çantalı bir maliye müfettişi ile tanıştığını anlatan Ertaş, şöyle konuştu: “O günden beri hep müfettiş olmayı istemiştim. Bu piyasaya girmeseydim amatör olarak bir dönem yaptığım gibi basketbol oynardım.”
Kırmızı Kapitalizmi okuyor
SPK Başkanı Vahdettin Ertaş, şu sıralar Carl Walter ve Fraser Howie’un kaleme aldığı “Kırmızı Kapitalizm: Çin’in Olağandışı Büyümesinin Temelindeki Finansal Kırılganlık” adlı kitabı okuduğunu belirterek “Çin’in son 30 yıldaki gelişimini açıklıyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)