E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBasın toplantısında gergin anlar: Çavuşoğlu'ndan sert tepki!---

Basın toplantısında gergin anlar: Çavuşoğlu'ndan sert tepki!

Basın toplantısında gergin anlar: Çavuşoğlu'ndan sert tepki!
15 Nisan 2021 - 19:33 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" diyerek Yunan Bakan'a sert çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Erdoğan ile görüşmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ortak basın toplantısı düzenledi. Dendias, "Türkiye eğer bizim egemenlik haklarımızı ihlal etmeye devam ederse o zaman yaptırımlar gündeme gelecektir" ifadesini kullandı. Dendias'ın sözlerine karşılık sinirlenen Çavuşoğlu, "Dendias kabul edilemez ithamlarda bulundu" diyerek resti çekti.


Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias bugün Ankara'yı ziyaret etti. Dendias, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesinin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü. İki bakan görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

YENİ SAYFA TEMENNİSİ İLE BAŞLADI, GERGİNLİKLE BİTTİ

Yeni bir sayfa açma temennisiyle başlayan toplantıda, Dendias'ın Türkiye'yi kamuoyu önünde eleştirmesi Çavuşoğlu'nu sinirlendirdi.

Dendias'ın "Türkiye Yunanistan'ın egemenlik haklarını ihlal etmeye devam ederse yaptırımlar gündeme gelebilir" diyerek Avrupa Birliği liderler zirvesinde son alınan kararı gündeme getirmesi üzerine gerilim patlak verdi.

İKİ BAKAN ATIŞTI

İki bakan, azınlık hakları Ege'deki kıta sahanlığı, adaların silahlandırılması, iki ülkenin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri konusunda atıştı.

Dendias'ın konuşmasının ardından Çavuşoğlu, "Türkiye'ye yönelik ithamlar kabul edilemez" dedi ve şöyle devam etti: "Dostane bir şekilde tüm konuları konuşmaya çalıştık, konuştuk, olumlu mesajlar verdik; basının önünde ülkemi ve milletimi itham ederseniz bunun da cevabını vermek durumundayız."

Çavuşoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'de biz Rum Ortodoks azınlığı kabul ediyoruz ama siz Türküm diyen Türklere hayır Türk değilsin demeniz ne insanidir, ne de demokratiktir. Bize insan hakları dersi vermeye kalkıyorsunuz ama Türk azınlığına Türk ismini kullanmasına müsaade etmiyoruz. Bugün herkes Türkiye'de ne olduğunu rahatlıkla ifade edebiliyor. Libya anlaşmaları konusunda farklılıklarımız var. Burada basın önünde Türkiye'yi itham etmeye kalktınız. Benim bunu kabul etmem mümkün değil."

Çavuşoğlu'na cevap vermek için sözü tekrar Yunan bakan aldı. Dendias, "Tahmin ettiğim kadarıyla senin çalışma arkadaşların kraldan daha fazla kralcı. Doğu Akdeniz'de hiçbir şey olmuyormuş gibi davranamam, Türkiye hem Ege hem de Doğu Akdeniz'de ihlallerde bulunuyor" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu bunun üzerine "Bu gerginliği sürdürmek istiyorsanız bizde sürdürürüz, medet umduğunuz AB'nin yada başka ülkelerin bunu ne anlamda yaptığını biliyoruz. Biz bunu görüşmeye devam edecek miyiz? Yoksa kavgaya etmeye devam mı edeceğiz? Biz diyalogdan yanayız" ifadelerini kullandı.

"BİZİM VE AB'NİN İŞLEYİŞ ŞEKLİNİ ANLADIĞINIZ ZAMAN BU SORUNLAR ÇÖZÜLEBİLİR"

Yunan bakan ise "Biz pozitif gündem oluşturmaya çalışıyoruz. Bugün adaların karşı tarafından bir tehdit olmadığını söyleyebilecek kimse var mı? Sanırım yok. Bizim ve AB'nin işleyiş şeklini anladığınız zaman bu sorunlar çözülebilir" diye konuştu.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nedim16 Nisan 2021 02:19

    Hepsi havlıyor ama sonra kuyruğunu kıısıp gidiyor.  Adalara gelince kimse merak etmesin  Ermenilerin başına gelenin aynısı onların da başına gelecektir.  Kendini  tüketmiş bir toplum buna rağmen ısrarla silah alımına devam etmiyor   ettiriliyor.  Türkiye den sağlam bir dayak yiyeceğini bildiği için de havlayıp kaçıyor.  

  • Özkan can16 Nisan 2021 00:09

    Onursuz kişiliksiz kalitesiz kiralık müsfeddeler.. Emperyalist batının kiralık vucutlar.. Asla bir millet olamadılar...böyle devam ederse.. Sonsuza dek onursuz............. Ne söyliyim... Her şeyi söyledik..... Ucuz kiralık vucut... Yunan...... Bu kadar yeterli.... Haaa.. Bizden de bir halt olmaz.... Çok üzgünüm... Kalite bu kumaş bu... Sabah akşam.. Üç kağıt peşinde koşan bir insan topluluğu.... Malesef gerçek bu... Yarabbi tüm kötü ve kötülükleri iyiliklere çevir... Amin....

  • Mchammer15 Nisan 2021 23:29

    Dentias utanmasa bizden kilodumuzu isteyecek ulan adaları aldınız akdenize çöktünüz daha ne istiyonuz böyle bir yönetimi 100 yılda bir bulursunuz

  • Mg15 Nisan 2021 22:05

    Ege’de işgal ettikleri adaları bu Yunan palikaryasının başına yıkacaksın ama bunun için Atatürk gibi vatansever liderler gerek

  • Kazım Güneş15 Nisan 2021 21:43

    Bu yunan gavururunun eline düşelim bizim kemiklerimizi öğütür bunlar. Denizdeki gariban göçmenlere bebeklere acımıyorlar Batırıyorlar teklerini Avrupada binlerce göçmen kadın çocuk kayıp

  • Vatandaş15 Nisan 2021 21:30

    Dua etsin misafir biz misafirperverliğimizi yapalım, anlamazlarsa gerekeni yaparız.

  • GAVURUN AĞIDI15 Nisan 2021 21:05

    Ben Yunanistan değilim diyor ben Avrupaya satıldım. Konuşmak boşuna İpimi tutanların elinde köpeğim diyorBenle konuşman birşey ifade etmiyor ben gariban bir dilenciyim benliğimi ruhumu gururumu sattım Kim para verirse onun isteğini yaparım diyor

  • Cego 15 Nisan 2021 21:00

    Adama bak bizim ülkemizde bize posta koyuyor. Bu yönetimle herkes bize bunu yapıyor

  • hk16 Nisan 2021 12:22

    Daha önceki yönetimler gibi el pençe divan durmak lazım bunların abileri önünde değil mi 

  • Murat15 Nisan 2021 20:51

    Hadsiz. Sen kimsin bizim evimizde saygizislik yaparsın. Avrupanin şımarık çocukları.Sizin yaptırınız bizi güçlendirir koçum

  • fafa15 Nisan 2021 20:37

    Terbiyesize bak!Misafir olarak geliyor ve seni eleştiriyor.Ülkeyi  Amerika'ya işgal ettirdiler,onlara ve AB'ye güvenerek sana kafa tutuyor.

  • Uyan15 Nisan 2021 20:30

    Adamlar kanunsuz ...benim dediğimi yapacaksın diyerek yapmazsan yaptırım gündeme gelecek diyor...m. cavusoglu bunun bedelini ağır ödeyeceksiniz diyen iran rusya kadar cesur davranmalı ...evet diyalogtan yanayız ama olmuyorsa ha.s.k....tir demesini bilecek.optum ellerinden çavuşoğlu....c.baskani olacak adamsin

  • Erkam 15 Nisan 2021 20:25

    Ağzına sağlık Çavuşoğlu,eleştirim; fazla yüz veriyorsunuz,kimseyi takmadan biz yolumuza bakalım

  • Keklik15 Nisan 2021 20:12

    Her iki hükümet de milliyetçi tabandan oy almak için yalandan atisiyor. Kapalı kapılar ardında kuzu sarması;)

  • Vatandaş15 Nisan 2021 20:10

    Yunanistan ne yaa

  • Fhr15 Nisan 2021 19:46

    Ne büyük hata Cihat yaycı ya kulak verin bizim olanın pazarlığını yapmayın.