E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaNeden YükseldiBASGZ: Refinansman hamlesi---

BASGZ: Refinansman hamlesi

BASGZ: Refinansman hamlesi
26 Ekim 2022 - 10:40 borsagundem.com

Başkentgaz, AKCEZ Enerji Yatırımları ve Sakarya Elektrik Dağıtım'ın borçlarının refinansmanı için iki bankayı yetkilendirdi. Bu gelişme hisselere olumlu yansıdı.

Başkentgaz(#BASGZ), AKCEZ Enerji Yatırımları San. ve Tic. A.Ş. ve Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin borçlarının refinansmanı için Garanti BBVA ve Türkiye İş Bankası'nı yetkilendirdi.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada yönetim kurulunun 25 Ekim tarihli toplantısında iki bankanın fiyatlama, vade, masraflar ve benzeri konularda görüşmeler yapması, finansal, bütçe, kredi, teminat bilgileri ile çevresel ve sosyal, teknik, inşaat, trafik ve bunlarla kısıtlı olmamak üzere her türlü durum tespit raporunu paylaşması hususunda 3 ay süre ile münhasıran yetkili kılınmasına ve bu doğrultuda yetkilendirilmiş lider düzenleyici bankalar olarak yetkilendirilmelerine karar verildiği belirtildi.

Yaklaşık iki milyon abone ile Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerinde faaliyet gösteren Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Sakarya Elektrik Perakende Satış A.Ş.'nin ana ortağı olan AKCEZ Enerji Yatırımları San.ve Tic.A.Ş.'nin paylarının yüzde 50'sinin Torunlar Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile birlikte satın alınmasına karar verilmiş ve hisse satış sözleşmesi 29 Temmuz tarihinde imzalanmıştı.

Hisseler saat 10.37 itibariyle yüzde 3,29 yükselerek 16,95 liradan işlem gördü.

Başkentgaz'dan refinansman hamlesi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aotlu28 Ekim 2022 09:55

    Bu hisse 20 deyken tukaş 4 TL idi tukaş bugün 20 oldu bu 17 de demir attı yuh diyom

  • KARA BORSA21 Aralık 2022 22:38

    K / Y sosyal medya üzerinden .özellikle tl ..g..r...m üzerinden ,kuşlu siteden, tuzağa çektiler,42 lerden K/ Y eline verdiler,hem patronu hem tahtacısı,yükselirken kademeli yükseldi ama düşerkende paraşütsüz düştü spk seyretti,patronu ve tahtacısı iyi kazandı,şimdide yükseliyor ama sütden ağızı yananlar şimdi yogurdu üfleyerek yiyor

  • Tekno papaz30 Ekim 2022 12:36

    Sağlam Operasyon yedi. Gidemiyor