E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşekonomistten Omikron uyarısı---

Başekonomistten Omikron uyarısı

Başekonomistten Omikron uyarısı
04 Aralık 2021 - 12:57 borsagundem.com

IMF Başekonomisti Gita Gopinath, korona virüs salgınında varyantların ekonomik toparlanmayı rayından çıkarabileceği uyarısında bulundu.

Korona virüs salgınında varyantların ortaya çıkması küresel ekonomik beklentileri olumsuz etkiliyor.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başekonomisti Gita Gopinath, varyantlar dolayısıyla fonun 2021 yılı küresel büyüme için öngördüğü yüzde 5,9'luk tahmine ilişkin aşağı yönlü riskler olduğunu belirtti.

Gopinath korona virüs varyantlarının ekonomik toparlanmayı rayından çıkarabileceğini ifade etti.

Çin'in Guangzhou kentindeki Uluslararası Finans Forumu'nda konuşan Gopinath risklerin önemli kısmının aşağı yönlü olduğunu vurguladı.

AYRIŞMA UYARISI YAPMIŞTI

Ekim'deki değerlendirmede IMF küresel ekonomide tehlikeli bir ayrışma uyarısı yapmıştı.

Uluslararası Para Fonu IMF küresel toparlanmanın ivme kaybettiğine yönelik endişeleri dile getirirken toparlanmadaa artan bir şekilde ayrışma yaşandığını vurgulamıştı.

Washington merkezli IMF küresel ekonominin 2021’de yüzde 5,9 büyüyeceğini tahmin etmişti. IMF’nin bir önceki tahmini yüzde 6’ydı. IMF 2022 için küresel büyüme tahminini ise yüzde 4,9’da korumuştu.

Fon küresel büyümeye yönelik tehditlerde artışa dikkat çekti. IMF’e göre delta varyantı, arz zinciri sıkıntıları, yükselen enflasyon ve gıda, enerjide artan maliyetler risk faktörleri olarak dikkat çekiyor. IMF aynı zamanda düşük gelirli ülkelerin sınırlı aşı erişimini de vurgulamıştı. 

IMF'den Türkiye'ye enflasyon uyarısı

IMF Başkanı'ndan korkutan uyarı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet kaya04 Aralık 2021 22:19

    NE UĞRAŞIYON,AŞIYI ZORUNLU TUT OLSUN BİTSİN.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Aralık 2021 16:27

    Gelişmiş ülkelerin hepsinin borsaları tarihlerinin zirvesinde bir sebep olması gerekir ki bu borsalar düssün.ya ekonomik kriz , ya hastalık , yada savaş olmalıkı bu gerçeklessin yeniden hayat başlasın.

  • Gelecek04 Aralık 2021 14:33

    Geçen sene olduğu gibi çok sıkı önlemler alarak ekonomiyi ve ticareti kısıtlayıcı onlemler alınırsa birçok şirket batabilir. Geçen seneyi zor atlattı zaten şirketler. Dunya piyasaları tekrar kapanmayı kaldıramaz. Buna çok dikkat etmesi gerekiyor yönetimlerin. Ayrica covid19 virüsüne karşı çoğu kişi aşı oldu, ayrıca çoğu kişi ne yapacağını onlemleri nasil alacagini biliyor. Ayrıca Omicron covid19 un değişik varyanti denildi. Yani Biontech gibi aşılar bu varyant içinde yine etkilidir diye düşünüyorum. Bence bazı kisiler bu Omicron virüsünü abartıyor olabilir. Yine zengin kişilerin istedikleri bir olay formülü olabilir

  • Borsacı04 Aralık 2021 14:30

    Abd nin işi .bunlar da abd nin maşası. Bunların gayesi acık ve net .petrolun fitatı aşağı cekmek. İkincisde olası rus ve ukraynın savavaşı engellemek.olay budur .makrunmuş hikaye.

  • Mucise Reis ;)04 Aralık 2021 14:09

    Faiz neden, enflasyon sonuç... Hindistanlı amerikalı ekonomıst olmuşsun ama, 2022 basım ekonomı kıtaplardan haberin yok :D yemek kitabı basıldı , ekonomı kıtabı basımımız yakında sanırım

  • Ggggggg04 Aralık 2021 13:53

    Omikron varyantını keşfeden doktor dahil bir çok doktor varyantın hafif olduğunu söylüyor.... Ama DSÖ, İMF, BM vs. kurumlar, ülkeleri ve insanları öyke bir panikletiyor ki bi el yine kapanmalar olmasını, üretimin durmasını, insani ilişkilerin kopmasını, Toplumlar fakirkerken zenginlerin son 2 yılda olduğu gibi daha da zengin olmasını istiyor gibi..