E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBaşçı siyasilere boyun mu eğdi?---

Başçı siyasilere boyun mu eğdi?

Başçı siyasilere boyun mu eğdi?
24 Şubat 2015 - 14:54 borsagundem.com

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı faizi indirmekle siyasilerin istediğini yaptı

Merkez Bankası faizi yüzde 0.25 oranında aşağı çekti. Siyasilerin baskıları nedeniyle Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, göstermelik de olsa hafif faiz indirimine gitti.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Uğur Gürses, Merkez Bankası’nın son faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 
Gürses Merkez'in siyasi baskıya boyun eğdiğini ifade etti. Gürses ‘Merkez Bankası 30 Ocak’ta kur yükselince “Yakın dönemde gözlediğimiz piyasa hareketleri Türkiye Cumhuriyet merkez bankası’nın (TCMB) öngördüğü faiz indirim sürecinin temkin düzeyiyle uyumlu değildir’ demişti. Bunun anlamı ‘bu koşullarda faizi indiremem’ demekti. Kur yükselmeye devam etti. Ancak bugün ‘sıkılık’ göstergesi olarak bize sunduğu üst tavan (gecelik faizi) yarım puan indirdi. Soru şu; ne değişti? Ne yazık ki Merkez Bankası bir defa daha siyasal baskıya boyun eğdi. Politika faizini 25 baz puan indirmesi, piyasalara ‘bakın fonlama faizini fazla indirmedim’ demek için.” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ACUN ACUR24 Şubat 2015 15:13

    NE YAPSIN ADAM,KELLEYİ GİYOTİNE KAPTIRMAKTANSA,PARMAĞI KESTİRMEK KAHRAMANLIKTIR,YANİ HÜKÜMET SURİYEDEN KAÇTIM AMA BİR YERİME BİŞEY OLMADI DEDİĞİ GİBİ,PARMAK VERDİM AMA BAŞ VERMEDİM HATTA KAÇTIM AMA BİR YERİME BİŞEY OLMADI DESİN,HEM HÜKÜMET HEMDE MERKEZ KAHRAMAN