E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'ın iftarında Uludere krizi---

Başbakan'ın iftarında Uludere krizi

Başbakan'ın iftarında Uludere krizi
26 Temmuz 2013 - 18:13 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, havaalanı açılışı için gittiği Şırnak'ta iftara katılacak. Aileler peki ne diyecek?

Tunceli’de bulunan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Uludereli ailelerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın iftarına katılmaları konusunda kendileriyle görüştüğünü ve ailelerin iftara katılacağını açıkladı.Demirtaş, daha önce iftara katılmayacağını açıklayan ailelerle BDP olarak bizzat görüştüklerini belirterek, "Bizim ricamızı kırmadılar. Aileler bu akşam iftara katılıp, yaşanan olaylarla ilgili sorunlarını anlatacaklar" dedi.
Uludere’de yakınları ölen aileler adına konuşan Zeki Tosun, "Selahattin Demirtaş’ın devreye girmesiyle birlikte aileler kendi aralarında toplanıp bir karar aldı. Bu karara göre iftara katılmayı kabul ettik. 4-5 aile Başbakan’ın iftarına katılacak ve sorunları aktaracak" dedi.
NE OLMUŞTU
Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı açılışını yapacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile iftar açacağı iddia edilen Uludereli aileler, bu haberi yalanlamıştı. Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü, aileler adına değil köy muhtarı sıfatıyla iftara katılacağını söylemişti.
Şerafettin Elçi Havalimanı’nı bugün hizmete açacak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak Valiliği tarafından açılış sonrası aynı yerde verilecek iftara katılacak. Kuzey Irak sınır kesimine 2011 tarihinde düzenlenen hava saldırısı sırasında yaşamını yitirenlerin ailelerinin de bu iftara katılacağı iddia edilmişti. Ancak bu iddia aileler tarafından yalanlandı. Saldırıda oğlunu kaybeden Zeki Tosun, böyle bir davet almadıklarını belirterek, iftara katılmayacaklarını belirtmiş, "Ailelerimiz hepsi köydedir. Bu açılışa ve iftar yemeğine katılmayacağız" demişti.
Ferhat Encü de twitter hesabından yaptığı açıklamada, iddiaları yalanlayarak, "Bütün aileler köydedir. Haberi yazan hangi aile ile görüştü. Roboskili aileler, Başbakanla iftar haberi iftiradır, yalandır" demişti.
Ortasu Köyü Muhtarı Haşim Encü ise olayda yakınını kaybeden aile olarak değil, köy muhtarı sıfatı ile açılışa ve iftara katılacağını bildirmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)