E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan Rize'ye havalimanı talimatı---

Başbakan'dan Rize'ye havalimanı talimatı

Başbakan'dan Rize'ye havalimanı talimatı
28 Ağustos 2013 - 17:40 borsagundem.com

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'ye yapılması düşünülen havalimanı ile ilgili rapor istediği öğrenildi

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yapılması düşünülen Rize Havaalanı için kendilerinden rapor istediğini açıkladı.
Rize kamuoyunda tartışılan Rize’ye havaalanı yapılması konusunun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son Rize gezisi sırasında seslendirilmemesi tartışmalara yol açmıştı. Bugün gazeteciler ile bir araya gelen AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Başbakan Erdoğan'ın konu hakkında kendilerinden rapor istediğini açıkladı.
Karal açıklamasında, “Sayın Başbakanımız konuyu enine boyuna bize sordu. Özellikle Ayder ziyareti esnasında orada gördüğü çok sayıda turistin orada bulunuyor olması bizi destekledi. Bu turizm yatımları ve turizmi geleceği konusunda görüşler bildirilirken havaalanı konusu da gündeme geldi. Bizler de konunun hassasiyetini dile getirdik. Gelişen turizme birlikte alt yapının tam olabilmesi için havaalanının gerekliliğini sayın Başbakanımıza ilettik. Sayın Başbakanımız bizi dinledikten sonra Rize’de yapılması düşünülen bir havaalanın rantabl olup olmayacağı, ekonomik olup olmayacağı hususunda bir rapor hazırlamamızı istedi. Bizden Trabzon Havalimanı'nı kullanan Rizeli ve Artvinli yolcu sayısı hakkında oransal bir çalışma yapmamızı istedi. Bu hususlarda çalışma yaparak neticesini bir rapor ile sayın Başbakanımıza sunacağız. Sayın Başbakanımız 'Rize'ye havaalanına karşıdır' şeklindeki söylemler yanlıştır. Sayın başbakanımız şu anda böyle bir yatırımımın yapılacağını söylememiştir. Ancak yapılan çalışma sonucunda karar verilecektir” dedi.
TİCARET MERKEZİ YERİ İÇİN SON NOKTAYI BAŞBAKAN KOYDU
Rize’de Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılması planlanan Ticaret Merkezi’nin yeri için süren tartışmalara son noktayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan koydu. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve bazı STK’lar ticaret merkezinin şehir içerisinde bulunan Atatürk Stadyumu’nun yer aldığı alan içerisinde yapılmasını isterken bası STK’lar ise Ticaret Merkezi’nin şehir dışında yapılması için kampanyalar başlatmıştı.
Karal, yaptığı açıklamada Başbakan Erdoğan'ın Rize Yatırım A.Ş üyeleri ile yaptığı toplantıda tartışmalara noktayı koyduğunu belirterek “İlimizde Rize Yatırım A.Ş tarafından yapılması planlanan ticaret merkezi konusu görüşüldü. Başbakanımızın başkanlığındaki toplantıya Rize Yatırım A.Ş’nin üyeleri büyük oranda katıldı. Toplantıda bu merkezin Atatürk Stadyumu’nun olduğu alanda yapılması konusunda kararlılık ortaya kondu. Başbakanımız bu merkezin biran önce yapılarak hayata geçirilmesi, kesinlikle gecikmemesi ve biran önce adım atılması konusunda ısrarı oldu. Kendileri de konuyla ilgili olarak çalışmaya başladıklarını söylediler” diye konuştu.
Karal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Rize'de gördüğü ilgiden ötürü hayli memnun kaldığını sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KM28 Ağustos 2013 18:06

    Ülkemizin tek karar mercii zaten kendileri havaalanı tic merkezi herşey ondan soruluyor tamam bunu anladık artık da , siz napıyosunuz diğer akp liler ?