E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'dan Kınık'ta madenci ailelerine ziyaret---

Başbakan'dan Kınık'ta madenci ailelerine ziyaret

Başbakan'dan Kınık'ta madenci ailelerine ziyaret
29 Mayıs 2014 - 17:25 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan bugün programında olmamasına rağmen, İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki şehit madencilerin aileleriyle görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Seferihisar'daki Efes 2014 tatbikatının ardından helikopterle Kınık'a gelip Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin aileleriyle görüşeceği sürpriz ziyaretin ortaya çıkması üzerine İzmir-Bergama-Kınık karayolunda geniş güvenlik önlemleri alındı. Yolda jandarma, özel harekat ekipleri ve Başbakanlık ön koruma ekipleri sıkı kontrol yaptı.
Başbakan Erdoğan en çok şehidin verildiği, 51 madencinin hayatını kaybettiği İzmir'in Kınık ilçesi ve ona bağlı köylerde yaşayan şehit aileleri ile öğretmen evinde görüşüyor.
Öğretmenevine gelen şehit aileleri, tek tek kimlik kontrolü yapılarak içeri alındı.
Madende yaşamını yitirenler için Kur'an okutuldu. Başbakan Erdoğan ailelere hitaben bir konuşma yaptı. 
Başbakan Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ailelerle pide yiyecek. Bunun için 400 pide ve ayran sipariş verildi.

ZİYARET SÜRPRİZ

Başbakan Erdoğan'ın resmi programında görünmeyen bu ziyaret ilçede de sabah duyuldu. İzmir Valisi Mustafa Toprak ve Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay da ilçeye geldi.
Kınık son yerel seçimlerde AK Parti'nin 30 ilçeye sahip İzmir'de kazandığı altı ilçeden biriydi

TEK TEK SÖZ VERDİ

Erdoğan'ın madenci yakınlarıyla yaptığı görüşmede içeride bulunanlara tek tek söz verdiği ve nerler yapılması konusunda kendilerini dinlediği öğrenildi.
Başbakan'ın madenci ailelerin söylediklerini not aldığı ve yaşadıkları zorluklara karşı çözüm üretileceğini söylediği belirtildi.

120 KİŞİYLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan'ın 120 kişiyle konuştuğu ve görüştüğü madenci yakınlarının hepsinin ellerini sıkarak uğurladığı belirtildi. Başbakan Erdoğan, yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından dışarıda bekleyen vatandaşlarla bir süre sohbet etti ve yürüyerek belediye binasına gitti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)