E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan'a dava açtılar---

Başbakan'a dava açtılar

Başbakan'a dava açtılar
24 Ocak 2014 - 12:27 borsagundem.com

Bir grup İşadamı, Başbakan'a manevi tazminat davası açtı

Bir grup işadamı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hizmet hareketine yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açtı.
İstanbul Adalet Sarayı’na gelen 24 işadamı dilekçelerini verdikten sonra basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamayı yapan Serkan Şen, yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından Türkiye’nin yönetim krizi ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın soruşturma kapsamında ismi geçenleri adalete teslim etmesi gerekirken sahip çıkarak adaleti işlemez hale getirdiğini belirten Şen, “Yolsuzluğa karışan ya da iktidarları zarar görmesin diye üstünü örtenlerin siyaset sahnesinden silindiklerini hatırlatmak isteriz.” 
dedi.
Başbakan’ın soruşturmaların kendisine yönelik olduğunu dile getirdiğini kaydeden Şen, bu operasyonun sorumlusu olarak da camiayı gösterdiğini ve hedef aldığını söyledi. Şen, “Hiçbir somut delile dayanmayan ‘paralel devlet’ iddiasıyla birçok vatan evladına yönelik görevden almalar ve tasfiyeler adeta bir kıyıma dönüşmüştür. 28 Şubat dönemini aratmayan bu fişleme ve tasfiyelerden yürütmenin başındaki Başbakan’ın sorumlu olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yolsuzlukların üzerine gidilmesi gerekirken bizzat Başbakan tarafından yönetilen algı değiştirme operasyonuyla hizmet hareketi ve kurumlarının itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydeden Şen, “Paralel devlet iddiasıyla hiçbir hukuksuz işe karışmamış, meşru zeminde faaliyet yürüten gönüllüler hareketinin ‘karanlık bir örgüt’, ‘inlerine gireceğiz’, ‘takiyyeci’, ‘kokuşmuş’, ‘çürümüş’, ‘sinsi virüs’, ‘gözü dönmüş bir gizli örgüt’, ‘haşhaşiler’ gibi ithamlara maruz kalması vicdanları derinden yaralamıştır.” diye konuştu. 
’70 milyonun Başbakanıyım’ diyen bir insanın sarf ettiği bu cümlelerin toplumda kutuplaşmaya ve hizipleşmeye neden olduğunu belirten Şen, “Başbakanın dile getirdiği hususlar eleştiri ve ifade sınırlarını aşan beyanları, doğrudan hakaret, küçük düşürme, itham etme, onur, şeref ve saygınlığa ve kişilik haklarına açık saldırıdır.” dedi.
Şen şunları kaydetti: “Besleme diye tabir ettiğimiz 28 Şubat dönemindeki kartel medyası gibi hareket eden bazı medya kuruluşları üzerinden hakaret ve iftiralar sürekli gündeme getirilmektedir. Mesele artık, topyekün bir nefret söylemine dönüşmüştür. Başbakan’ın katıldığı tüm program ve toplantılarda iftira ve ithamların dozunu sürekli artırması, hizmet hareketine gönül vermiş insanlara karşı kin ve nefret hissi duyulmasına sebebiyet vermiştir. Gülen’i seven, sempati duyan insanlar bu yönlendirmelerle sözlü saldırılara muhatap olur hale gelmiştir. Rüşvet ve yolsuzluğun üzerini kapatmak için zulme dönüşen bu itham ve uygulamaların Gayretullah’a dokunacağını hatırlatmak isteriz.”
Davalının bizzat Başbakan olduğunu belirten Şen, “Manevi tazminattır. 24 kişi olarak camia diye adlandırılan kurumların yönetimindeki kişiler olarak biner lira manevi tazminat davası bizzat Başbakanımız hakkında açmış durumdayız şu an.” dedi.
Grup, Başbakan Erdoğan’ın hizmet hareketine yönelik söylediği ve hakaret içerikli olduğu belirtilen konuşmalarına da yer verilen dilekçelerini adliyeye verdi.     

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaya24 Ocak 2014 18:16

    Iyi halt etmişler.

  • ihsan24 Ocak 2014 15:47

    17 aralıkla türkiyeye verdiğiniz zarardan dolayı bizlerde sizlerden davacımı olmalıyız acaba? çıkarlar ortak kardeşler aman dikkat . mesele milli mesele .

  • selim24 Ocak 2014 15:30

    1.92 olacak deyip millete short yaptırdılar, kendileri alıp yolsuzluğun kralını yaptılar... yazıklar olsun AKP hükümetinie...

  • max24 Ocak 2014 14:59

    o değilde dolar 1.92 olacak bana inanın diyeni napmak lazım ?

  • m24 Ocak 2014 14:39

    hala akepe yı savunabılen ınsanlar var ya o benım garıbıme gıdıyor ıste

  • gocunma24 Ocak 2014 13:59

    yarası olan gocunur arkadaş!... ben niye rahatsız olmuyorum, demek ki içinizde o sıfatlara layık, kendilerini dev aynasında gören tipler var

  • YAVUZHAN24 Ocak 2014 13:42

    deviremeyeceksiniz patlayın çatlayın sonuna kadar AKP sonuna kadar Recep Tayyıp Erdoğannnnn

  • dava24 Ocak 2014 13:23

    zamanlama manidar

  • ERDİNÇ.G24 Ocak 2014 13:17

    BAŞBAKAN SEN KİMSİN DE İÇERİ ALINAN ZERA ZARRAB İÇİN İYİ İNSAN DERSİN.BU BİLE MAHKEME KARARINI ETKİLEMEYE YÖNELİK BİR TAVIRDIR.BU ÜLKEYE ZARAR VEREN AKP HÜKÜMETİNDEN VE YÖNETEMEYEN DEVLETTEN ŞİRKETLERİ KAPANMA NOKTASINA GETİREN HÜKÜMETTEN AK PARTİDEN HERKES ŞİKAYETÇİ.RÜŞVETİ ALAN VE YOLSUZ YAPANLAR BELLİ BUNA RAĞMEN HALA CEMAAT SUÇLU DERSİNİZ KİM NASIL BU YOLSUZLUGU ORTAYA ÇIKARDIYSA HELAL OLSUN.AÇ KALMAYA İŞSİZ KALMAYA RAZIYIM YETERKİ HUKUK OLSUN MÜDAHALE EDENLER CEZASINI ÇEKSİN.HADİSİ ŞERİFİMİZDE RÜŞVET ALAN DA RÜŞVET VEREN DE LANETLENMİŞTİR.

  • İŞTE BU..24 Ocak 2014 13:16

    Bu gün Türkiye de olan biten de işte tam olarak budur. Balık baştan kokmuştur. Bunu kapatmak için ortalığı toz duman etmektedirler. Masum insanların üzerine çullanıp işledikleri haltları bir de onların üzerine atıyorlar. Ayıptır ayıp.

  • exper24 Ocak 2014 13:09

    Sanırım bu daha başlangıç. Devamında kim bilir daha neler gelecek.

  • offffff24 Ocak 2014 12:49

    Chpden kac para aldiniz. Bu oyunculardan yorulduk artik.

  • işinizi bitirir24 Ocak 2014 12:47

    tayyibe dava açmışsanız kelle koltukta geziyorsunuz demektir Allah yardımcınız olsun

  • ahmet24 Ocak 2014 12:44

    hizmet hareketiymiş, miş miş 17 aralık operasyonunu yapıp ülkeye vermiş olduğunuz zarardan dolayı bende sizden şikayetçiyim.

  • erdal24 Ocak 2014 12:41

    BİRBİRİNİZİ PALAZLANDIRDINIZ ŞİMDİ DE YİYİN BİRBİRİNİZİ.