E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık mesajı---

Başbakan Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık mesajı

Başbakan Yıldırım'dan Suriyelilere vatandaşlık mesajı
13 Temmuz 2016 - 11:10 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık konusunda "Bu memleketin aşını, ekmeğini nasıl bölüştüysek, ekmeğini büyütmek için gerekirse nüfusumuzu da artıracağız, vatandaşlarımızın sayısını da artıracağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "İçeride ve dışarıda dostluk çemberini genişleteceğiz. Dışarıda bunu yapmaya başladık. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. Ama eminim ki Suriye ile de biz normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var" diye konuştu. Yıldırım, Suriyelilere vatandaşlık tartışmalarına ilişkin ise, "Bizim gönlümüz ganidir. Bu memleketin aşını, ekmeğini nasıl bölüştüysek, ekmeğini büyütmek için gerekirse nüfusumuzu da artıracağız, vatandaşlarımızın sayısını da artıracağız" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti il başkanları toplantısında konuştu. 

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

14 senedir milletin emanetini şanla şerefle taşıyoruz. Anlımız ak, yüzümüz ak. Türkiyebüyüdü, AK Parti Türkiye ile beraber büyüdü. Kuruluşundan sadece 15 ay sonra 3 Kasım'da AK Parti tek başına iktidar oldu. 15. kuruluşumuz yıl dönümüze çok az süre kala geriye dönüp baktığımızda görüyoruz ki geçen süreyi boşa harcamamışız. Destanlar yazdık. Hamd olsun ki bütün alanlarda notumuz üstün başarıdır. Kara propganda makinelerini dinelemeyen millitimize şükran borçluyuz.

Bu hareket tepeden tırnağa bir bütündür. Türkiye'ye tuzak kuranlar Erdoğansız bir Türkiye hayal ettiler. Başaramadılar, asla başaramayacaklar.  Siyaset AK Parti ile itibar kazandı. Millete tepeden bakanlar siyaset sahnesinden yok olmuştur. Korku ile karamsarlık yok olmuş yerine umut ve güven gelmiştir. AK Parti sayesinde milli gelir 3 kat büyümüştür. Gerilim isteyenler kavga isteyenler ne derlerse desinler sizin gözünüz milletten ayrılmayacak. Hizmette asla ayrımcılık yapmayız. Ayrımcılık en büyük kırmızı çizgimiz. Başarının sırrı AK Parti'nin kendini tazelemesinden kaynaklanıyor.

 Adaletten bir çok engellemelere rağmen yılmadık, gerekli adımları attık. Ancak Türksiyasetinin vesayet hastalığı sadece darbelerle sınırlı değil. Vesayet ruhu sonzamanlarda sivil mecralara da sıçramış görünüyor.

Türkiye'nin yolunu kesmek isteyen hiç bir kimseye geçti vermedik. Hiç birimiz aynı düşüncelere sahip olmak değiliz. Tek düşünce sadece diktatör rejimlerde olur, biz çoğulcu geleneğe sahip milletiz. Bu mücadelede en büyük güvencemiz vatandaşlarımızın birliği ve beraberliğidir.

MUHALEFET ELEŞTİRİSİ

İlla cumhurbaşkanımızı hedef almanıza gerek yok. AK Parti'ye attıkları çamur her defasında yüzlerine bulaşıyor. Biz güçlü muhalefet İstiyoruz.

Türkiye'de  muhalefetin güç kazanması iktidarın enerjisini artırır. Ne yazık ki bugün AK Parti'nin alternati yine AK Parti'dir.

TERÖR

Terör örgütünün şehirlerdeki varlığı sona erdirildi. Güvenlik güçleri kırsalda da şer odaklarının yuvalarını yıkacak.

Siyasi rakiplerimize çağrım var. Terör sadece AK Parti'nin değili CHP ve MHP'nin  de meselesidir HDP'nin Türkiye partisi olması için teörörün her türlüsüne karşı çıkması

lazım. isteğimiz ülkemizde bir olalım, beraber olalım. Farklılıklarımızı bir zenginlik olarak görelim. Siyasi partilere her türlü desteğe hazırız.

Yeter ki gelin Güneydoğu'da da siyaset yapın, böylece terörle mücadelede daha kuvvetli olacağız.

Kılıçdaroğlu, Suriyelilere vatandaşlık için referandum çağrısı yaptı

"KILIÇDAROĞLU, AYNI KİRKOR'UN GAYDASINI ÇALIYOR"

Son günlerde adeta bir nefret suçu işler gibi bir ittifak kurulduğunu görüyoruz. Bahçeli ile Demirtaş aynı cümleleri kuruyorlar. Hele hele MHP Genel Başkanı için bu durum hiç de kabul edilebilir bir şey değildir. CHP zaten HDP çizgisine çoktan girmiş durumda. Maalesef her türlü siyasi demeçlerinde HDP ayağını kaldırıyor, CHP onun yerine basıyor.

Kılıçdaroğlu bize 11 soru soruyor DAEŞ örgütüne müsamaha ile yaklaşmışız. Bunlar doğru değil. DAEŞ'i dünyada kimse bilmezken tehditlere dikkat çekerek 50 binin üzerindeki şüphelinin listesini 144 ülke ile paylaşmıştır. 3500 civarında şüpheliyi de geldikleri ülkelere e göndermiştir. 1600'nün de tutuklamış hakkında hukuki işlem başlatmıştır. Hal böyleyken sayın Kılıçdaroğlu, aynı Kirkor'un gaydasını çalıyor.

2014'te Meclis'ten Suriye tezkeresi geçiyor. Tezkerenin amacı Suriye'de DAEŞ'e, PKK'ya karşı yetki isteniyor. DAEŞ'in, PKK'nın adı geçiyor. Bizim hasret ne yapıyor? Tezkereye karşı hayır oyu veriyor, bize laf atıyor. Allah ıslah etsin. Millete havale ediyorum. Başka ne diyeyim. Her zamanki gibi tornistan alışkanlığını yine sürdürüyor"

 SURİYELİLERE VATANDAŞLIK

 Son günlerde utanç verici tartışmalara şahit olduk. Türkiye'de birileri yine cumhurbaşkanımıza muhalefet edeceğim diye nefret tohumları atıyor.

Bu merhametsizce suçlamalar Türk milletinin genlerinde yoktur. Bütün zorda kalmışların imdadına koşuyorsak insanlığımızın gereği olarak yapıyoruz.

Milletimizin siyasi iradesini teslim ederken Türkiye'ye yakışan politikalarını izlememiz gerektiğini istediğini bildiğimiz için yapıyoruz.

Zulme uğramış evsiz kalan insanlara dönüp bakmamayı bazıları kendilerine yakıştırabilir ama AK Parti bunu kabul etmez.

Bu vatandaşlıkla ilgili konuyu maalesef yerli yersiz tartışıyorlar. Bu konuda gereken açıklamalar yapılmasına rağmen bir art niyetin olduğu, kimsenin derdinin Suriyelilerin geleceğinin ne olacağı olmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Vatandaşlık bizim keşfettiğimiz bir şey değil. Yıllardır insanlık tarihinden beri var olan bir şeydir. Ülkeler vatandaşlığa kabul ederler, vatandaşlıktan çıkarırlar. Bunların kuralları, standartları, şartları vardır.

Elbetteki bu şartları sağlayan herkes vatandaşlığa alınır. Ancak belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış veya başka şekilde kanun dışı işlemleri olanların asla ve asla vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz

Bizim gönlümüz ganidir. Bu memleketin aşını, ekmeğini nasıl bölüştüysek, ekmeğini büyütmek için gerekirse nüfusumuzu da artıracağız, vatandaşlarımızın sayısını da artıracağız. 

Suriyeliler sanki, dün gelmiş gibi bir bardak suda fırtına koparılıyor.  4 yıldır Türkiye’de yaşıyorlar, onlara oturma izni verdik. Tartışmalar anlamsızdır.

SURİYE İLE İLİŞKİLER

Dostluk halkasını olabildiğince genişleteceğiz. Hedefimiz budur. İçeride ve dışarıda dostluk çemberini genişleteceğiz. Dışarıda bunu yapmaya başladık. İsrail ve Rusya ile ilişkilerimizi normale döndürdük. Ama eminim ki Suriye ile de biz normal ilişkilere döneceğiz. Buna ihtiyacımız var. Terörle mücadelenin başarısı için Suriye ve Irak'ın istikrara kavuşması gerekiyor. 

Bölgedeki bütün hakim güçlerin yaşanan durumu gözden geçirmesi rekabeti bir kenara bırakarak insanlığın yok olmasına daha fazla göz yummamalarını bekliyoruz.

Suriyelilere gürültü uyarısı yapan baba-oğul bıçaklandı

 

Canikli: Suriyelilein iskânı ücretli

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bıktık bela oldunuz ülkenin başına13 Temmuz 2016 19:51

    açıklamanı takan kim. her sözünüz yalan. hani ülkelerine geri döneceklerdi. size kim oy veriyorsda suriyelileri onlar alsın evlerine banane .vatandaş olan suriyeliler mhp, chp ye oy verecek değil ya akp ye verecek. milyonlarca seçmen demek bu. baktınız başkan olamayacak entrikalara dalaveralara başladınız

  • vatansever13 Temmuz 2016 16:41

    actiniz kapilari ne kadar it ugursuz varsa geldi ulkeye ,ondan sonrada neyimis olaylar......insan oldurmaler kavgalar insan bicAKLAMAR say say bitmez , rezillik

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:38

    Sen ağlarsan ben ağlarsam. Suriyeli gülecek. Geç kalmadınız. Çözüm damarlarında akan asil kandadır.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:35

    DNA'mız bozulacakmış. Genetik yapımız bozulacakmış. Sanki sağlam da.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:34

    Safkan bir milletiz vessalam. Saf kan aranıyor. Bir başkasının kanı bizi bozar. İlle de yerli olacak.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:30

    Genetik mühendisliği güme gitti. Safkan ırk out.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:26

    Tüm kötülüklerin anası strestir. Kuşu bile öldürüyor. Kadehin dibine vurmakla iş çözülmüyor.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:23

    Gençlik okeyde. Gençlik plajda. Gençlik kadeh tokuşturuyor. İş güç o da ne. Ekmek elden su gölden.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:21

    Haberiniz ola. Gençlik bitmiş. Top pop peşinde. Kısa yoldan köşe dönmenin peşinde. Ter akıtmak senin neyine

  • Abdullah13 Temmuz 2016 16:19

    Ne yapacaksın işi gücü. Köpek gezdirmek varken. Kedi pisliği temizlemek varken.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:35

    Ekonomi dünyada kötü. Yağmurun ne zaman yağacağı belli değil. Şemsiye elinde olmalı. Mazeret arama. Ayağını yatağına göre uzat.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:33

    Ben nice fakirler gördüm. Tatile koşan. Bahanesi işsizlik ve çocuk.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:32

    Eskiden memur ek iş yapardı. Geçinemezdi. Şimdi adalara tatile koşuyor.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:30

    Hükümeti zerre kadar sevmem. Lakin güzel bir ders verdi. Yatak tembellerine.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:16

    Admin sansür yok dimi. % 75 sansürlendi de. Özgür platform isteriz.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:14

    İşi gücü olanda viağraya kadar düşmüş yazık. Kirko varken.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:11

    Stresli bir toplum olduk. Viağra'ya kadar düştük.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:10

    Adamın tahsili ilkokul. Masabaşı iş istiyor. Sonra da veryansın...

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:08

    Lüksümüzden taviz yok. Tabii ki yok. Gezmek tozmak yaşamak varken. Kimin umurunda.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:07

    İşi gücü olan memurlar bile en fazla ikiden öte gitmiyorlar. Neden? Sorun ne?

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:06

    Fakirin işsizin borçlunun mazereti var. Ya tuzu kurulara ne demeli.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:04

    Sabaha kadar hesap kitap yapmanın mahzurları bunlar. Velhasıl tık yok.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 15:00

    Herşey iş değil. Herşey güç değil. Zengin bile çocuk yapmıyor. Sorun galiba hırsta. Fakire gelince simit beğenmez oldu.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:56

    Fakirin karnı doyunca devri bitti

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:53

    İş güç derdi. Milletizi kötürüm etti. Mutluluk çubuğu da bedava olmalı.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:51

    Bedava viagra kampanyası başlatmalıyız. Yoksa sonumuz son değil.

  • SEÇMEN13 Temmuz 2016 14:48

    önce ülkedeki işsizlere iş bulun, istihdam sağlayın da..... sanki mevcut nüfusla başa çıktınız her şey sütliman, ve milli gelir 30 bin dolar olmuş ta... gençlerimiz işsizlikten kıvranırken uğraştığınız şeye bakın...

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:42

    Her şeyin bir ithali vardır. Nufus artırmanın yolu da ithal damızlıktan geçer. Şenlik var.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:40

    Damızlık ithal nüfus artışımız bu gidişle artacak gibi. Maaşallah.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:31

    Hey millet, başkasının şeyi ile nüfusumuzu artırıyoruz. Bugünü bayram olarak kutlamalıyız.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:29

    Nufüs artış hızı kesik giderse ithal nüfusa ihtiyaç duyacağız. Başkasının şeyi ile yatağa girmek buna denir.

  • Abdullah13 Temmuz 2016 14:27

    Nüfus artışımız düşüşe geçerse başkasının şeyine muhtaç oluruz.

  • ismail Midiliç13 Temmuz 2016 12:27

    50 yıldır sizleri deskledik ama sn hocam mezardan kalksa sizleri mezara sokar elerimiz kırsaydı size ay vermeseydık

  • ...13 Temmuz 2016 12:14

    ülkede işsizlik almış başını gidiyor ev kiraları olmuş ateş pahası yaşam her geçen gün daha zora giriyor siz nüfüsü arttırın başka bir derdimiz yoktu. tabi nede olsa sizlerin tuzu kuru tok açın halinden ne anlar misali....

  • yuh13 Temmuz 2016 12:02

    nufüsu artıracağız lafa bak elindekilere isdisham sağlayacağına yaptığınız işe bakın yuh derim yaaa yuuuuh

  • YA İNSAF13 Temmuz 2016 12:00

    allah allah ya arkadaş istemiyoruz dedik ya senin kendi halkının çoğu aç ve işsiz sen hala neyin peşindesin o kadar evsiz barksız insan varken seni,n yaptığın hangi kitaba yakışır bir durum yazıklar olsun sizlere yeter artık bu nasil ülke yönetmek

  • Hakkı13 Temmuz 2016 11:55

    Başbakanın şu cümlesine takıldım "belirli suçlara karışmış, terör suçuna karışmış veya başka şekilde kanun dışı işlemleri olanların asla ve asla vatandaşlığa alınması söz konusu olmaz." İyide bu suça karışmış olanları neden ülkeye sokuyorsunuz arkadaş?

  • Emekli 13 Temmuz 2016 11:44

    Bir dediğiniz diğerini tutmaz oldu

  • yiğit13 Temmuz 2016 11:34

    ülkemizin dibine akp resmen dinamit koyuyor. Saddam dan kaçan kürtler 1,5 milyon kürtdü aldık şimdi şavasıyorlar devletle 10 sene sonra özerklik istemeyeceğinin törör estirmiyeceğinin garantisi var mı gönderin Avrupa ülkelerine niye almıyorlar rüşvetle aldınız .gaflet ve hıyanettir