E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar---

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar

Başbakan Yıldırım'dan flaş açıklamalar
12 Eylül 2016 - 09:23 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım bayram namazı sonra yaptığı açıklamada '28 belediyenin dışında yeni görevlendirmeler olabilir' dedi

Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul'da kıldığı Kurban Bayramı namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başbakan Binali Yıldırım, "28 belediye dışında yeni görevlendirmeler olabilir" dedi.

28 belediyeye kayyum atanmasıyla ilgili, "Ne yazık ki bazı belediyeler, özellikle bölücü terör örgütünün adeta lojistik merkezi haline gelmiştir. Devletin kaynaklarını, milletin vergilerini, şehrin, ilçenin, beldenin güzelleşmesi için harcayacaklarına öyle veya böyle bölücü terör örgütüne aktarmak gibi bir yasal olmayan faaliyet içine girmişlerdir" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"Görevden alınan belediyelerin tamamında böyle bir durum söz konusudur. Bunlar yapılan soruşturmalarla ortaya konmuş gerçeklerdir. Yapılan hukuki süreç sonunda ortaya çıkmıştır. Dolayısıyla birilerinin Türkiye'ye demokrasi dersi vermeye kalkmasını asla kabul etmek mümkün değildir."

İdrak etmekte olduğumuz bu mübarek bayramın milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine daim olmasını cenabı mevlamdan niyaz ediyorum. Bayramlar kardeşliklerin, dostlukların zirveye çıktığı, dargınlıkların sona erdiği müstesna günlerdir. İşte böyle bir günü yaşıyoruz. Bu bayram inşallah ülkemizin ve milletimizin kardeşliğine vesile olur. Ülkemizi huzursuz etmeye çalışan, milletimizi ayrıştırmaya çalışanların da ıslah olmasına vesile olur."

SURİYE'DEKİ SAVAŞ

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak çağrıda bulunduğunu söyleyen Yıldırım, "Diyoruz ki, artık yeter. 6 yıl oldu. Daha ne kadar insan ölecek. Gelin bu ateşkesi kalıcı hale getirelim ve sonunda da artık Suriye'de bütün grupların, bütün mezheplerin, bütün etnik farklılıkların temsil edeceği Suriye'nin toprak bütünlüğünü asla ıskalamayan, toprak bütünlüğünü sağlayan bir yönetim şeklini burada tesis edelim." diye konuştu.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Başbakan Yıldırım, 'Fırat Kalkanı Harekatı' ile ilgili de, "Amaç DAEŞ gibi diğer benzer terör örgütlerini bölgeden uzaklaştırmak ve burayı gerçek sahiplerine teslim etmek. Dolayısıyla bir sınır güvenliğimiz yüzde 100 emniyet altına alınacak, iki vatandaşlarımızın canına ve malına yönelik her türlü tehdit tamamıyla ortadan kaldırılacak. Bunlar yüzde 100 sağlanıncaya kadar ve bölge tüm terör örgütlerinden temizleninceye kadar Özgür Suriye Ordusu'na yaptığımız bu destek ve bölgeyi terörden temizleme faaliyete devam edecek." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • :))12 Eylül 2016 12:39

    200 tl basabilirseniz basın.basım hatası olmadığı sürece sorun yok.dedikya 25 kuruşa kadar yolu var

  • tam yol ileri12 Eylül 2016 12:38

    darpanenin motorunu yağlayın..basın paracıkları.25 kuruşa kadar .bas basabildiğin kadar.mesai yapın kerizler..:))