E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan Yardımcısı Canikli, "Dövizde dalgalanma geride kaldı"---

Başbakan Yardımcısı Canikli, "Dövizde dalgalanma geride kaldı"

Başbakan Yardımcısı Canikli, Dövizde dalgalanma geride kaldı
08 Mart 2017 - 11:03 borsagundem.com

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, "dövizde dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerin geride kaldı yılın 2.yarısından itibaren enflasyon düşecek"

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, talepteki düşüşün sona erdiğihi ve artmaya başladığını söyledi.
AHaber'de katıldığı programda açıklamalarda bulunan Canikli, 2016 yılına ilişkin büyümenin öngördükleri rakamdan biraz daha az gelebileceğini ifade etti.

Canikli bu yıl için yaptığı değerlendirmede, "Büyüme oranlarımız, uluslararası derecelendirme kuruluşlarının tahminlerinden daha fazla olacaktır. Talepte hissedilir şekilde artış var. Talepteki düşüş sona erdi, artmaya başladı. Bu durum üretime yansımaya başlamıştır. Türkiye ekonomisi, yukarı yönlü çıkışını sürdürmektedir." dedi.

Piyasaların Fed'in faiz arttırımını %80 oranında satın aldığını hatırlatan Canikli, "Merkez Bankamız tüm bu gelişmeleri dikkate alarak hareket edecektir. Merkez Bankası ile ilgili herhangi bir yönlendirmemiz olamaz. Para Politikası konusunda Merkez Bankası özerktir" şeklinde görüş belirtti.Canikli dövizde dalgalanmanın yüksek olduğu dönemlerin geride kaldığına işaret etti.Başbakan Yardımcısı yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonda düşüşlerin görüleceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)