E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan ve eşi ölüme götüren aşıdan yaptırdı---

Başbakan ve eşi ölüme götüren aşıdan yaptırdı

Başbakan ve eşi ölüme götüren aşıdan yaptırdı
24 Nisan 2021 - 08:16 borsagundem.com

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Trudeau, kanda pıhtılaşmaya yol açtığı iddiaları nedeniyle tartışmaların hedefindeki AstraZeneca aşısından yaptırdı

Dünya genelinde korona virüsü salgınına karşı aşılama kampanyaları devam ederken, aşı yaptıran ülke liderlerinin sayısı da giderek artıyor.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve eşi Sophie Trudeau, AstraZeneca’nın geliştirdiği Covid-19 aşısının ilk dozlarını yaptırdı. Trudeau, eşiyle birlikte gittiği aşı merkezinde yaptığı açıklamada, “Aşı olmaya uygunsanız, mümkün olan en kısa sürede yaptırın” dedi.

‘EN İYİ AŞI KOLUNUZDAKİ AŞI’
Başbakan ve eşinin yanı sıra Sağlık Bakanı Patty Hajdu da AstraZeneca aşısının ilk dozunu oldu. Hajdu daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “En iyi aşı, kolunuzdaki aşı. Bugün AstraZeneca aşısının ilk dozunu alma sırası bendeydi” ifadelerini kullandı.

Kanada'nın Ontario ve diğer eyaletlerinde AstraZeneca aşısının kullanımı 40 yaş ve üzerindeki yetişkinlere tavsiye ediliyor.

BAĞLANTIYI EMA DA KABUL ETTİ
Aşı çalışmalarının başında en önde gösterilen Oxford ve AstraZeneca'nın birlikte geliştirdiği aşı, son ayların en tartışmalı konusu haline geldi. Serebral venöz sinus trombozu (beyin damarlarında kan pıhtılaşması) neticesinde ölümlere yol açtığı iddia edilen aşı, Avrupa'da pek çok ülkede özellikle de genç yetişkinlerde durduruldu.

Aşıya onay veren Avrupa İlaç Ajansı EMA'nın aşı bölümünün başındaki isim Marco Cavaleri, “Aşıyla meydana gelen olaylar arasında açık bir bağlantı olduğunu söyleyebiliriz. Buna rağmen söz konusu reaksiyona yol açan şeyin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

İrlanda duyurdu! AB, AstraZeneca'ya dava açtı

Fransa'da AstraZeneca aşısından 8 can kaybı

Hollanda'da 60 yaş altına AstraZeneca yasağı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu24 Nisan 2021 15:26

    aşılanmaya karşıyım.en iyi çözüm ilacını kullanmaktır.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU24 Nisan 2021 17:07

    Ben Biontech aşışı oldum.daha önceleri hastanalıyor idim şimdi vucut direncim 3-5 kat daha ilk aşıda bağşıklık sistemime şimdi den olumlu etkilemiştir.karar sizlerin ya ölürsünüz yada yaşarsınız.bunun ortası yoktur.

  • Bika24 Nisan 2021 09:38

    Aşılamanın hızlanması için "En iyi aşı kolunuzdaki aşı" diyen Kanada Başbakanı iyi mesaj vermiş. Borsacılar için de "Eldeki bir kuş, daldaki iki kuştan iyidir" denir de Kriptocular kulak asmaz ve saadet zincirinin sonsuza kadar süreceğini sanır.