E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Başbakan revizyona ihtiyaç duyabilir"---

"Başbakan revizyona ihtiyaç duyabilir"

Başbakan revizyona ihtiyaç duyabilir
01 Eylül 2016 - 20:40 borsagundem.com

Sağlık Bakanı Bakanı Recep Akdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın istifa etmesiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Recep Akdağ, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Mersin’e geldi. İlk olarak Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret eden Akdağ, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Burhanettin Kocamaz ile Ak Partili milletvekillerinin de eşlik ettiği ziyarette daha sonra bir açıklama yapan Akdağ, Mersin’in sağlıkta bir ilki yaşayacağını belirtti. Akdağ, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımızın rüya projeleri olan şehir Hastanelerinin ilkini inşallah önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete sokacağız. Doğrusu beni de çok heyecanlandıran iş. Şu anda 23 bin yatak ihalesi tamamlanmış, yüklenici firmalara teslim edilmiş durumda. 23 bin yatak inşa ediliyor. İlk tamamlanan kompleksi Mersin’de hizmete açacağız. Her haliyle mükemmel bir hastane. Bu evsafta bir hastaneyi Avrupa’da bulamazsınız dünyada da. Bu kadar gelişmiş teknolojisi olan, mimarisi itibariyle de hem çalışanlara hem hizmet alacak vatandaşa kolaylık sağlayacak. Hastaneler kompleksini dünyada da bulmak çok zor. Bu kadar iddialı bir projeyi en iyi haliyle vatandaşa hizmet sunar hale getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Sadece bu hastanenin durumunu tespit etmek ve açılışla ilgili çalışmaları yerinde görmek için yaklaşık 3,5 saat harcayacağım."

"TERÖR ÖRGÜTLERİ KOALİSYON KURDU"
Türkiye’nin zor günler geçirdiğini belirten Akdağ, şöyle devam etti:"Bir taraftan devletin içine sızmış FETÖ terör örgütünün devletin içindeki unsurlarının temizlenmesi çabalarını sürdürüyoruz, öbür taraftan adeta bir terör örgütleri koalisyonu ile mücadele ediyoruz. Türkiye açısından terör örgütlerinin koalisyon kurduğunu görüyoruz. Kim bunlar? Bildiğimiz FETÖ terör örgütü, DAEŞ, PYD, DHKP-C. Bir takım eylemleri birlikte gerçekleştiriyorlar. Faaliyetlerde birbirlerine destek oluyorlar. Daha da önemlisi yurtdışı destekçileri birbirine benziyor. Ama 15 Temmuz şahlanışında olduğu gibi milletimiz nasıl asil olduğunu dosta ve dünyayla gösterdi. 3’ü değil 5’i de gelse dahası da gelse bu işin üstesinden gelecek bir milletiz."

"BU TİP DEĞİŞİKLİKLER OLUR"
Konuşmasında kabinede yapılan değişiklikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Bakan Recep Akdağ, 15 yıldır benzer çok revizyonlar gördüğünü kaydederek şöyle konuştu:

"Çok tabidir bu. İktidar partisi olarak bir ekiple hizmet ediyorsunuz ve burada sorumluluk kendisine verilmiş olan kişiler Başbakanımız zaman zaman böyle revizyonlara ihtiyaç duyabilir. Bazen de arkadaşlarımızın kendisi de bunu talep edebilir. Bunlar çok tabidir. AK Parti siyasette kişilerin değil ilkelerin, kişilerin değil partinin kurumlarının etkin olduğu kurumsallaşmış bir siyaset yapısını Türkiye’ye yerleştirmiş bir partidir. Bu yüzden bunları tabi karşılamak gerekir. Bu tip değişiklikler olur, önümüzdeki günlerde de bu tür değişiklikler olacaktır. Yarın olacaktır anlamında söylemiyorum ama bunları çok normal karşılamak gerekir. Geçmiş dönem Türkiye’si ile kıyaslarsanız Türkiye’de bakanlık sürelerinin önceki dönemlerle kıyaslanmayacak kadar daha uzun olduğunu görürsünüz. Dolayısıyla Sayın Başbakanımızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle gerçekleşmiş bir değişiklik olarak görüyorum. Efkan kardeşime de hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Görevi yeni alan Süleyman Bey’e, Çalışma Bakanı olan Sayın Müezzinoğlu’na da başarılar diliyorum."

ŞEHİR HASTANESİ YAKINDA AÇILIYOR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye’nin ilk şehir hastanesi olarak yapımına başlanan 1294 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü inşaatında incelemelerde bulundu. Vali Özdemir Çakacak ile AK Partili milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın da eşlik ettiği yetkililerden brifing aldı.

Daha sonra değerlendirmelerde bulunan Akdağ, çok acele ederek bazı aksaklıkların olmasına izin vermek istemediklerini kaydederek, "Birkaç ay içerisinde şehir hastanemizi vatandaşımıza takdim etmiş olacağız. Burada her iş mükemmel şekilde yürüyecek. Türkiye’ye Mersinimize ve milletimize layık olan budur. Hastaneyi 1 ay içerisinde de açılabiliriz ancak acele ederek aksaklıklara meydan vermek istemiyoruz. Bu nedenle detaylar üzerinde biraz daha çalışılması gerek" diye konuştu.

"PERSONEL SIKINTISI YAŞANMAYACAK"
Son derece modern bir hastanenin hizmete gireceğini ifade eden Akdağ, şöyle devam etti."Bu hastane, vatandaşı elinde bir dosyayla bir yerden bir yere göndermek, ’Şunu al da gel’ gibi işlemlerden azade olacak. Herkesin huzur içinde hareket edebileceği bir hastane olacak. Personel açısından bir sıkıntı yaşanmayacak. Buraya başka hastanelerden personel taşıyacağız. Bu hastaneleri şehirlerimizdeki yatak sayılarını artırmak için yapmıyoruz. Hastanelerimizi, şehirlerimizdeki ihtiyacımız olan yatak sayısıyla birlikte mükemmel hastanelere sahip olmak için yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımızla konuştuk. Bu mekanlara geliş-gidiş yolları ve bununla birlikte toplu taşıma hizmetinin yerli yerinde olması lazım. On binlerce insan buraya girip çıkacak. Birkaç ay içerisinde şehir hastanemizi vatandaşımıza takdim etmiş olacağız. 15 Temmuz’u yaşadıktan sonra, bu milletin nasıl büyük bir asalet sahibi, nasıl bayrağı ve vatanı için göğsünü siper edebilen bir millet olduğunu gördükten sonra bu hastaneler bile onlara az. Helal olsun."

ORDU, İÇİNDEKİ HAİN VE ÇETECİLERİ TEMİZLEYİNCE GÜÇLENİR
Programına Ak Parti İl Başkanlığı ziyareti ile devam eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ordunun içindeki hain ve çetecileri temizlediği sürece daha kuvvetli olacağını söyledi. Hizmet binasında Ak Parti İl Başkanı Cesim Ercik ve milletvekillerinin eşliğinde partililerle buluşan Akdağ, ‘’Başta hain FETÖ çetesi ve onun yandaşlarına dersini verdiğiniz için şükranlarımı arz ediyorum. Değil FETÖ, onun gibi feriştahı gelse bu millet onlara yol vermeyecek. Bu gün ordumuz daha güçlü. Birileri diyor ki, bu kadar general, albay, subay, hainler hapse atılıyor cezalarını çekmek için, ordu zayıflar mı? Ordu, içindeki hainleri ve çetecileri temizleyince güçlenir asıl. Bütün dünyanın takdir ettiği, bir yandan sivilleri koruyan, bir yandan PDY ve DAEŞ’e göz açtırmayan sınırlarımızı güvenlik altına alan, Fırat Kalkanı operasyonu ile bu gün ordumuz çok daha güçlü, çok daha kararlı" dedi.

Terör örgütlerine de sert dille yüklenen Akdağ, ‘’Bazı ayrılık düşünceleri aslında suni olarak oluşturulmuş şeylerdir. Bunlar sonradan içimize sokulan fitneler. Bundan sonra karışımıza ne FETÖ’sü, ne PKK’sı, ne DAEŞ’i, ne DHKPC’si, ağa babaları kimse, arkalarındaki kimse cesaret edip çıkmasınlar, Allah’ın izniyle ezeriz, yıkar geçeriz. Bunu millet 15 Temmuz’da gösterdi” diye konuştu.

’KILI KIRK YARYORUZ’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Mersin programına Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde (AKİB) sağlık çalışanlarıyla yaptığı toplantıyla devam etti. 15 Temmuz’da Türkiye’nin Suriye gibi yapılmak istendiği, darbe girişiminin ardından da FETÖ unsurlarını çok dikkatli bir şekilde temizlemeye başladıklarını belirten Akdağ, şunları söyledi:"Bir takım değerlendirmeler oluyor. Açığa alınan insanlar oldu. Kılı kırk yararak hareket ediyoruz. Özellikle memuriyetten uzaklaştırılacak insanlar olacak. Çok severek yapacağımız bir iş değil ama bu örgütü dağıtmak zorundayız. Çünkü bunlar 40 sene boyunca bizim içimizde sinsice planlarını kurdular. Bir kere daha aynı delikten milletin zehirlenmesine müsaade edemeyiz."

Bakan Recep Akdağ’ın konuşmasının ardından toplantı basına kapatıldı ve bu bölümde Akdağ’ın sağlıkçıların sorunlarını ve önerilerini dinlediği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)