E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaşbakan operasyon tarihini açıkladı---

Başbakan operasyon tarihini açıkladı

Başbakan operasyon tarihini açıkladı
31 Ağustos 2013 - 00:26 borsagundem.com

Suriye operasyonu için kritik açıklama Başbakan Erdoğan’dan geldi…

30 Ağustos Resepsiyonu'nda Suriye'ye yönelik askeri operasyon olasılığını değerlendiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Meclis'i olağanüstü toplamaya gerek yok. Sınırlı bir müdahale bizi tatmin etmez. Kosova'daki gibi olmalı" dedi. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin açıklamalarını değerlendiren Başbakan Erdoğan, "Kerry'nin açıklamasına bakılırsa G-20 zirvesi öncesi müdahale olabilir. Müdahale 1-2 günlük değil, rejimi bırakma noktasına getirmeli" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, 5-9 Eylül tarihleri arasına Moskova'da düzenlenecek G-20 zirvesine katılacak.
ATALAY: “NİYE ETKİLESİN”
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay da Suriye’deki gelişmelerin çözüm sürecini etkileyip etkilemeyeceği sorusuna, “Çözüm süreci çerçevesinde yürüyor. Çözümle ilgili söylenecek şey yok. Kendi mecrasında ilerliyor. Niye etkilesin” dedi.
30 Ağustos resepsiyonunda konuşan Atalay, “1 Eylül ve 15 Ekim tarihleri konuşuluyor, bunun hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna “görürüz” diyerek yanıt verdi. Atalay, Çözüm süreci ve demokratikleşme paketi konusunda ise “üzerinde çalışıyoruz” dedi.
YILMAZ: MUHALİFLERİN KİMYASAL SİLAH POTANSİYELİ YOK
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye’de muhaliflerin kimyasal silah kullanma potansiyelinin bulunmadığını belirterek, dünyada en çok kimyasal silah stoğuna sahip ülkenin Suriye olduğunu söyledi. Yılmaz, şöyle konuştu:
“Eğer Türkiye’ye bir talep gelirse buna katılırız. Şu anda ABD, Fransa, İngiltere ve Türkiye tepki veriyor. Halkına karşı Scud füzesi kullanmış birinden söz ediyoruz. Bundan kadınlar öldü, gençler öldü, çocuklar öldü. Bu adamın halkına saygısı yok. Uluslararası toplum buna cevap verse iyi olur. En doğru olan en kısa sürede bu kişinin yönetimden uzaklaşmasıdır.
FÜZE SİSTEMİNE EKLENMİŞ
Almanlar patriotları çekmekten söz etmiyor. ‘Savunma amaçlı gönderdik onları. Bunun dışına çıkanları da bildirin’ diyor. Biz amacın dışına çıkmadık. Savunma da NATO ortaklığının gereğidir. Uluslararası koalisyonun bir parçası olacaksak bu tezkere yeterli. Toprakların kullanılması halinde tezkere gerekebilir. Esad’ın kimyasal kullanmasına dair delil var. Adamın ne yapacağı belli zaten. Füze sistemine eklenmiş kimyasal silah... Muhaliflerin bu imkanı yok. En çok stoğa sahip ülke Suriye’dir. Tabiki Türkiye’ye yönelim her zaman vardır. Ama biz bir kaygı taşımıyoruz. Böyle bir durumda NATO’yu karşısına almış olur. Esad kimyasal kullanmamış olsaydı neden gözlemcilere izin vermedi. Görmek istemeyen gözler görmüyor.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • oflaz31 Ağustos 2013 16:54

    birileri borsada kaybetmekten,birileri malını ,birileri canını,birileri .....birileri....şu hale bak sulh istiyorsan savaşmaktan kaçmak güçlü türkiyeye yakışmaz.varsın o birileri paracıklarını kaybetsin.üç ağaç için siz değilmiydiniz savaş açan ......ne oldu birdenCNN ,BBC ye verdiniz pozlar.çakma demokrasi havarileri.helal olsun başbakanım.adam gibi adam

  • kara31 Ağustos 2013 13:02

    bize ne bu savastan olan bize olacak

  • ..31 Ağustos 2013 12:30

    benim savaşım değildir bu.. banane suriyeden... maden devltler haksızlığı engellemek istiyori filistine yarıdm için israil e birlikte saldıralım. turk uçaklarıda önden uçsun... yokkk abd -ingizlere-fransa-almanya ozaman olmaz diyor.. neden suriyeye olur diyor ??? SAVAŞ BENIM SAVAŞ DEIL.. BABANEEEEE

  • vatandaş31 Ağustos 2013 12:05

    ............Savaşada, savaş isteyenlerede hayır.................

  • hacı31 Ağustos 2013 11:53

    ekonomi bozuldu, kel göründü, memleketi yedikleri açığa çıkacak, biliyorlar ki yargılanacaklar, bu nedenle savaş çıksın ki her suçu savaşa atıp sıyrılsınlar, emin olun bu adamın planı bu

  • geceprensi31 Ağustos 2013 10:59

    savaş esnasında en büyük zararı türkiye görecektir sen tayip erdogan halen anlamıyormusun dış güçlerin istediği bu ama sen abamanın manevi kardeşin bak ben bunu unuttum.

  • ahmet31 Ağustos 2013 09:11

    bu ulkede rap sarkılarla,mcdonaldsta hamburger yiyerek alınmadı.yan komsunda sessiz kalırsan yarın senin basına geldiginde yardım isteyecek kimseyi bulamazsın.dogru bir tane.su an orda binlerce masum oluyor.en kotusu cocuk oluyor cocukk.esad kullanmıs kullanmamıs.o canlara ben kıymıyorum.oranın diktator rejimi yapıyor.

  • DAYAN KOMŞU ÜLKE DOST SURİYE31 Ağustos 2013 07:26

    NE KADAR SAVAŞ ÇIKARTMA HALLERİN VAR BENCE BUKADAR MASUM İNSANLARIN ÖLMESİNDE SENİNDE SUÇUN VAR HİÇ KENDİNİ SAVUNMA BÜTÜN KOMŞU ÜLKELERLE BİZLERİ KÖTÜ YAPTIN SEN NERDEN GELDİN YA NASIL BİR ZİHNİYET BU

  • emre31 Ağustos 2013 02:05

    Esad'ın kimyasal silah kullanmadığına dair onlarca delil var.El nusra radikal şeriatçı örgüt komşumuz oldu.Biz Laik ülkeyiz.Bİrgün bunlar başımıza bela olacak.birgünde güzel haberle uyanalım şu ülkede.!!!!

  • SAVAŞ İNTİHARDIR31 Ağustos 2013 01:32

    TÜRKİYE'Yİ SAVAŞA SOKARSAN EKONOMİYİ MAHVEDERSİNİZ. ÜLKE EKONOMİSİ ŞU ANDA PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI DURUYOR. BİR SAVAŞ ÜLKE EKONOMİSİ İÇİN İNTİHAR DEMEKTİR. RAHAT KİMSENİN BİR TARAFINA BATMASIN. ATEŞLE OYNAMAYIN.ÜLKE ÇIKARLARI İÇİN MUTLAKA SAVAŞA HAYIR DEYİN.

  • SAVAŞA HAYIR31 Ağustos 2013 01:28

    Biz Türk Halkı kesinlikle bir SAVAŞ istemiyoruz. Savaşa Hayır. Sen ve hükümetin neden bu kadar savaş olsun istiyorsunuz? Savaşdan çıkarınız nedir? Neden Türkiye'yi bir savaşa dahil etmek için uğraşıyorsunuz?

  • isa arsi31 Ağustos 2013 01:26

    ntvmsnbc de muhaliflerin sarin gazı kullandığı birleşmiş milletler yetkilisi tarafından acıklanmış bunlar neden bahsediyor sen neymişşin be suriye dünyadakki en çok kimyasal silah bulunan ülkeymiş peh peh gel bunu mikrofona anlat