E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Başbakan beni haklı çıkardı'---

'Başbakan beni haklı çıkardı'

'Başbakan beni haklı çıkardı'
25 Temmuz 2013 - 07:17 borsagundem.com

Eski Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt tüketici kredileri için ne söyledi, Başbakan’a niçin hak verdi?

Bir yıl önce Akbank Genel Müdürüyken bireysel kredilerdeki hızlı artışa dikkat çeken “Şu anda bir dinamitin üzerinde oturuyoruz” sözleri nedeniyle tepkiyle karşılaşan Ziya Akkurt, kısa bir süre sonra bankacılık sektöründen tamamen farklı bir alana, tarım sektörüne geçti.
Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ziya Akkurt, yaklaşık bir yıl önce Başbakan Erdoğan’ın kredi kartı kullanıcılarına yaptığı uyarıya benzer bir tespitte bulunmuştu. Bugün benzer bir uyarının Başbakan tarafından yapılmasının kendisini haklı çıkardığını ifade eden Akkurt, Milliyet'ten Kadife Şahin'e şunları söyledi:
“Benim yaptığım tüketici kredileri üzerine bir uyarıydı. Sonuçta konut kredisi ev için alınıyor ama tüketi kredileri belli açıkları kapatmak için kullanılıyor. Fazla tüketimin finanse edilmesi söz konusuydu, gelirden çok harcama yapılıyordu. Buna dikkat çekmek istemiştim. Aslında Başbakan’ın da yapmak istediği bu. Kartları yasaklamak değil de sanırım ‘Dikkatli kullanın’ demek istedi.
Doğru kullanın mesajını vermek istedi. Çünkü ‘Eninde sonunda siz bunları ödeyeceksiniz’ diyor. Öderken normal zamanda ödenirse sorun yok. Kredi kartları ödenmediği zaman riskli ürenler olduğu için faiz oranları yüksek. Ödenmediği zaman borcun borçla kapanması sarmalına giriliyor. Bu nedenle kişiler zor duruma düşüyorlar.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)