E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBaşakşehir, 4. hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle sahadan çekildi---

Başakşehir, 4. hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle sahadan çekildi

Başakşehir, 4. hakemin ırkçı söylemleri nedeniyle sahadan çekildi
08 Aralık 2020 - 23:31 borsagundem.com

PSG-Başakşehir karşılaşmasının 4. hakeminin ırkçılık yapması üzerine Başakşehir soyunma odasına gitti. Yarım saat süren görüşmelerin sonunda UEFA'nın 4. hakem olmayacak kararına rağmen Başakşehir kafilesi otele döndü

Başakşehir, Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda PSG ile deplasmanda karşılaştı. 16. dakikada Pierre Webo soyunma odasına gitti. Maçın 4. hakeminin ırkçılık yaptığı iddiası üzerine Başakşehir takımı soyunma odasına gitti.

Bir pozisyon sonrası hakeme itirazda bulunan Okan Buruk'un yardımcısı Pierre Webo kırmızı kart gördü. Başakşehir'in golcüsü Demba Ba, karşılaşmanın dördüncü hakeminin ırkçılık yaptığını iddia etti.

'NEDEN SİYAH ADAM DİYORSUN?' 

Demba Ba maçın 4. hakemine, "Birini işaret ederken “bu adam” dersin Webo’yu gösterirken neden 'bu siyah adam' diyorsun?" diye sordu. 

15 dakika kadar duran maçta Başakşehir takımı soyunma odasına gitti.

Romanya basını hakemin sözlerini paylaştı. 4. hakem Coltescu ile hakemler arasındaki diyalog tam olarak: 'Şuradaki siyah olan. Git ve kim olduğunu kontrol et. Şuradaki siyah olan, böyle davranması pek mümkün değil '

"4. hakem maçta kalırsa, maça çıkmama kararı aldık"

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Gümüşdağ açıklamasında "4. hakem maçta kalırsa, maça çıkmama kararı aldık" ifadelerini kullandı.

UEFA'DAN AÇIKLAMA

UEFA: Saat 00:00'da PSG - Başakşehir maçının kaldığı yerden başlamasını önerdi; Webo'ya ırkçı ifadeler kullanan Rumen 4. hakem de VAR Odası'na gönderildi.

PSG'Lİ YILDIZLAR DA PROTESTO ETTİ

PSG'li futbolcular Neymar, Mbappe gibi isimler de hakeme tepki için kenara gelip olaya dahil oldu.

Neymar ve Mbappe, mücadelenin hakemine 'O zaman ırkçılık yapan hakem de sahadan atılacak' dedi.

MAÇ DEVAM EDECEK

UEFA ile Başakşehir yöneticilerinin görüşmeleri sonunda UEFA'dan açıklama geldi. Karşılaşma kaldığı yerden, ırkçı söylemde bulunan 4. hakemin yerine bir başka hakemle devam edecek. 

BAŞAKŞEHİR OTELE DÖNDÜ

UEFA'nın bu açıklamasına rağmen maça devam etmeyen Başakşehir kafilesi otele döndü. 

UEFA kararı: 4 hakem de değişecek, maç bu akşam devam edecek

 

Irkçı hakeme tepki yağmuru

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN09 Aralık 2020 11:29

    Bizim batı yanlı islam karşılarına kapak olsun.batı dediğiniz dini imanı ALLAH ı  Kitabı para dır.Gerisi yalan.Dinimiz İslamın Kurbanı olayım.

  • Gelecek TÜRKİYE09 Aralık 2020 09:25

    Başakşehir'in yaptığı bu hareket tüm dünyada yankı uyandırdı, teşekkürler başakşehir adını insanlık ligine ŞAMPİYON olarak yazdın.

  • Okie Dokie09 Aralık 2020 00:24

    PSG 3-0 İBŞ. Tebrikler PSG...

  • Yılmaz09 Aralık 2020 11:40

    Tebrikler Başakşehir onurlu duruşunuzdan dolayı ülke olarak yanındayız.onuru olmayanlar anlamaz,önemli olan maç sonucu değil onurlu duruştur.