E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani'den son açıklama: Ertelenmeyecek---

Barzani'den son açıklama: Ertelenmeyecek

Barzani'den son açıklama: Ertelenmeyecek
24 Eylül 2017 - 18:06 borsagundem.com

Barzani, referandumun ertelenmeyeceğini, yarın yapılacağını tekrarladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, anayasaya aykırı sözde bağımsızlık referandumunun ertelenmeyeceğini, yarın yapılacağını bir kez daha tekrarladı. Ofisinden yapılan açıklamada, Mesut Barzani'nin Erbil'in Salahaddin  kasabasındaki başkanlık konutunda Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilcisi Jan  Kubis'i kabul ettiği belirtildi.

Açıklamada, Barzani ve Kubis'in yarın yapılması planlanan referandumu  ele aldıkları ifade edildi.

Açıklamaya göre, uluslararası toplum ve BM'nin referandumun iptal  edilmesi çağrıları hakkında Barzani, Kubis'e, "referandumun demokrasinin en sade  hali olduğunu belirterek, halkın kararını verdiğini, bundan geri dönüş  olmayacağını ve 25 Eylül'de referandumun sonuçlanacağını" söyledi.

Barzani ayrıca "Bağdat ile görüşmelere açık olduklarını, kapıların  kapatılmadığını, sınır ve diğer meseleleri çatışmadan uzak barışçıl bir ortamda  görüşebileceklerini" kaydetti.

IKBY'deki tartışmalı referandum kararı

IKBY Başkanı Barzani, 7 Haziran'da siyasi partilerle bir araya  geldikten sonra 25 Eylül'de Kerkükve diğer tartışmalı bölgeleri de kapsayacak  şekilde referandum yapacaklarını duyurmuştu.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, IKBY'nin tek taraflı referandum  kararının "anayasaya aykırı" olduğunu belirterek sonucu tanımayacaklarını  söylemiş, Irak Federal Mahkemesi de aynı gerekçeyle referandumun geçersiz  olduğuna ve durdurulmasına karar vermişti.

ABD ise büyük tartışmalara neden olan referandum kararı hakkında  "seçilen yolun çok riskli olduğunu" kaydederek kararın ivedi bir şekilde iptal  edilmesini istemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • The newest Turkish 24 Eylül 2017 20:24

    Kriptolar iş başında ... yazın yazın son noktayı biz yazacağız ... az kaldı Alamanlar azzzzz...

  • mustafa24 Eylül 2017 20:05

    ULAN BUNLARDA MI KANDIRDI ŞİMDİ BİZİ

  • D.demirkan 24 Eylül 2017 18:43

    Türkiye yi kimler sırtından vurmadı ki?.öbürlerinin yanında barzani hafif kalır.bu kadar iyi niyetlilik bu kadar duygusallıkla.devlet yönetilmez .acırsan acınacak hâle düşersin.iran bombalamaya başladı uçuşlara kapattı.biz ne yapıyoruz?. laf cambazlığı.

  • Karkim24 Eylül 2017 18:24

    Keske barzanin bayragini esenboğa havalimanina astirip, adamlara meşruiyet kazandirmasaydik

  • D.avar24 Eylül 2017 18:23

    Müslüman din kardeşlerimiz kürtlerin devleti hayırlı olsun. Hukumetimiz sağolsun kerkük petrollerinin satılmasına yardım edip, barzaninin devletinin yollarını, binalarını yaptırdı.

  • mzd24 Eylül 2017 18:11

    çok umurumdaydı