E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarzani: ABD neden sessiz kaldı---

Barzani: ABD neden sessiz kaldı

Barzani: ABD neden sessiz kaldı
29 Ekim 2017 - 21:01 borsagundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "Kerkük'te meydana gelen büyük bir ihanetti" açıklamasında bulundu.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, "16 Ekim gecesi Kerkük'te meydana gelen büyük bir ihanetti. Kerkük teslim edildi ve zehirli bir hançer hem halkımız hem de peşmergenin sırtına vuruldu." dedi. Peşmerge'ye saldıran Haşdi Şabi güçlerinin ABD yapımı silahlar kullandığını savunan Barzani, "Tuhaf olan şey, ABD'nin terörist ilan ettikleri kişilerin Abraham tanklarına binip Kürtlere saldırmalarına seyirci kalması. Burada bir sorun var. 'Acaba ABD buna neden sessiz kaldı?" diye konuştu.

Barzani, 1 Kasım itibarıyla görev süresinin dolması nedeniyle görüntülü yayınladığı açıklamasında, 25 Eylül'de yapılan referandum, Irak güçlerinin Kerkük ve tartışmalı bölgelerde kontrolü sağlamasına değindi.

Irak merkezi hükümetinin Kerkük'ün Havice ilçesinin kurtarılması operasyonunu bilinçli bir şekilde sona bıraktığını iddia eden Barzani, terör örgütü DEAŞ ile mücadele adı altında Kerkük'e büyük bir askeri sevkiyat yaptıklarını belirtti.

Barzani, 16 Ekim gecesi Kerkük'e yapılan askeri operasyon planının daha önce hazırlandığını savunarak, kendileri için hiç beklemedikleri bazı taraflarca ihanete uğramaları olduğunu kaydetti.

Kerkük'te yaşananlara değinen Barzani şöyle devam etti:

"16 Ekim gecesi Kerkük'te meydana gelen büyük bir ihanetti. Kerkük teslim edildi ve zehirli bir hançer hem halkımız hem de peşmergenin sırtına vuruldu. Bu ihanetle referanduma 'evet' diyen 3 milyon insanın iradesi zor bir sürece sokuldu ve durum zorlaştı. Bu ihanet olmasaydı durum çok daha farklı olacaktı. Kerkük ve diğer bölgelerin korunması için daha önce çok iyi bir hazırlık yapmıştık çünkü saldırı planı masadaydı. Ancak bu ihanet hem Peşmerge hem de halkın moralini düşürdü ve istenilen savunma yapılamadı."

Barzani, "Kürtlerin haklarını tanıma gibi bir anlayışa sahip değiller. Federalizme de inançları yok. Referandumu sadece bahane edip saldırmak istediler. Bu gelişmelerin hepsi daha önce proglamlanmıştı." dedi.

Peşmerge'ye saldıran Haşdi Şabi güçlerinin ABD yapımı silahlar kullandığını savunan Barzani, "Tuhaf olan şey, ABD'nin terörist ilan ettikleri kişilerin Abraham tanklarına binip Kürtlere saldırmalarına seyirci kalması. Burada bir sorun var. 'Acaba ABD buna neden sessiz kaldı?" diye konuştu.

Referandum öncesinde Kerkük ve tartışmalı bölgelere askeri operasyonun düzenleneceği sinyallerini aldıklarını dile getiren Barzani, "Referandum öncesi birçok defa söylemiştim. 'Bize çok baskıda bulunacaklar.' Çünkü bağımsızlık bedel ister." dedi.

Mevcut durumun geçici olduğunu ve böyle kalmayacağına da değinen Barzani, "Sonuna kadar savaşmaya hazırız. İrademizin kırılmasına izin vermeyip, ölümü tercih edeceğiz." şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • engin30 Ekim 2017 20:12

    sen tutupta abd güvencesiyle bölgeyi referanduma götürürsen sonuca katlanırsın . yıllarca hiçbirşey öğrenememişsin . ABD kürtleri sevdiğinden mi kışkırttı sizi sanıyor sun? tek amacı türkiyeyle bölgenin arasını açıp türkiyeyi bölgede etkisizleştirmek . . türkiye sana dur dedi yapma bu hata olur dedi . sen ABD li abilerine güvendin ve şimdi yalnızsın . güle güle .

  • doğru30 Ekim 2017 10:17

    sabit politikalar yoktur,anlık politikalar vardır,dünyada zemin çok kaygan bizim iyi gibi gördüğümüz olaylar bizi ters köşeye yatırabilir...

  • FATİH İSLAMBUL30 Ekim 2017 10:15

    peşmerge ve p.k.k. amerika varasa onlarda var amerika olmayınca kaçarlar amerika olunca galleşçe saldırırlar sizler kimsinizki size devlet kurdursunlar sizlere en böyük yardımı desteği TÜRKİYE VERDİ SİZ NE YAPTINIZ BİZE İHANET ETTİNİZ ŞİMDİ BEDELİNİ ÖDEYECEKSİNİZ

  • Cego30 Ekim 2017 08:25

    Kimse merak etmesin. Biz yine kendimize düşman oluştururuz. Adama pasaport verdik. Birde Irak'ı tanımayıp bu şarlatanı muhattap aldık.

  • Mali30 Ekim 2017 06:27

    Hepsi tiyatro oyun Barzaniyi istifa Ettirip Türk'lerin gazını aldılar.Asil oyun yeni başlıyor

  • bir yorum30 Ekim 2017 05:57

    Abd ırak ve suriyenin kuzeyinde pkk/ypg yi öne çıkarmak için Türkiyenin sözünü dinleyen barzaniyi hem Türkiyeden ayırdı hemde kürtlerin liderliğinden mahrum etti.İşte plan diye buna denir.Bir taşla birkaç kuş vurmak budur.Türkiyede çok çırpındı barzani referandum yapmaması için ama başaramadı.Şimdi Türkiyemizin ırak ve suriyenin kuzeyin işi daha zor olacaktır.Umarım akılla hareket ederiz de abd nin tuzaklarına düşmayiz.

  • e göy29 Ekim 2017 23:39

    SADECE NEWYORK'TA 360 FARKLI YEREL/ANA DİLİ KONUŞAN İNSAN/MİLLET VARMIŞ Her farklı ana dili konuşanlar için ayrı devlet kurulmaya kalkılsa en fazla bölünen, abd devleti içinden devletler çıkan ülke abd olur

  • Vatandaş29 Ekim 2017 22:30

    Barzani, Türk hükümetinin aklını karıştırma da (zaten hep aldanıp özür dilemeyi parti politikası yaptılar) çöplüğünde belanı bul.

  • Can29 Ekim 2017 22:06

    Kullanıldıkları ni yeni anladılar galiba. Umarım daha düzgün düşünmeyi öğrenirler dicem. Ama hala aynı düşünce şekli devam ediyor. Bir kere ufak bir topluluk eger huzur içinde kalmak istiyorsa yasadigi ülkesine ve toprağına sahip çıkmalı düzeni bozmamali. Dışarda ki ülkelerin gazına gelmemeli. Ufak toplumlar daha çabuk kaybolur unutulmamalı. Ayrıca tarihe baksınlar dost düşman orada zaten yazıyor, bu de denklemler biraz değişse de fazla değişmedi.

  • mehmet yılmaz29 Ekim 2017 21:35

    mal adam 42 milyonu evsiz amerikadan yardım bekliyor.

  • gobel6629 Ekim 2017 21:23

    Whay yavrum whay. ABD senin gibi çok sazan avladı.

  • POLAT ALEMDAR29 Ekim 2017 21:12

    ABD ye güvenilmeyeceğini yenimi anladın.onlar ülkeleri ve grupları, teröristleri beslerler birbirlerine kırdırttırırlar işleride bitince kirli mendil gibi atarlar.kürtleri ırak ı bölmek için kullandılar ırak bölündü sizlerinde işiniz bitti Türkiye ABD nin kirli oyunlarını bir bir bozmakta.ABD ne yapsın artık eski Türkiye yoktur.