E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarroso Türkiye'ye önem veriyor---

Barroso Türkiye'ye önem veriyor

Barroso Türkiye'ye önem veriyor
23 Ekim 2013 - 07:46 borsagundem.com

Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB olarak Türkiye ile müzakereleri devam ettirmek istediklerini söyledi

Alman Bild gazetesine konuşan Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, AB olarak Türkiye ile müzakereleri devam ettirmek istediklerini söyledi.

Barroso, Türkiye'nin AB üyelik süreciyle ilgili bir soru üzerine, AB üyeliğinin ancak Türkiye'nin tüm gerekli şartları yerine getirmesiyle mümkün olacağını belirterek, müzakereler sonunda da tüm AB üyesi ülkelerin onayı gerektiğini ve bunun da belli bir zaman alacağını ifade etti.

Türkiye'nin ne zaman AB üyesi olacağı yönündeki soruya Barroso, "Türkiye için AB kapıları açık kalmaya devam edecek. Türkiye büyük, ekonomik ve jeopolitik olarak önemli bir ülke ve bizim de reform sürecimizde ilgi alanımızda bulunuyor. Bu nedenle müzakereleri devam ettirmek istiyoruz'' cevabını verdi.

Barroso, uzun dönemde Balkan ülkelerinin üyelik şartlarını yerine getirmeleri halinde AB üyeliğine alınacağını ancak kısa bir süre öncesine kadar bölgede ülkelerin birbirleriyle savaştıklarının unutulmaması gerektiğine dikkati çekti.

AB üyeliğinin söz konusu ülkeler için yeni bir perspektif sağlayacağını belirten Barroso, en önemlisinin de AB'nin bölge barışı için kaldıraç etkisinde bulunacağını kaydetti.

Barroso, genişlemenin asıl amaç olmadığını dile getirerek, Balkan ülkelerinin istikrarsız karanlık bir deliğe düşmeleri yerine AB'ye alınmalarının daha iyi olacağını ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)