E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarnier: Brexit'te uçurumun kenarına gelme riski var---

Barnier: Brexit'te uçurumun kenarına gelme riski var

Barnier: Brexit'te uçurumun kenarına gelme riski var
27 Ocak 2020 - 14:07 borsagundem.com

Michel Barnier, Brexit sonrası AB ile Britanya arasındaki ticari ilişkilerin geleceğinin müzakere edilmesi için çok kısa bir zaman belirlendiğine işaret ederek, 2020 yılı sonunda yine uçurumun kenarına gelinebileceği uyarısında bulundu.

İrlanda Başbakanı Leo Varadkar ile ortak basın toplantısı düzenleyen AB Komisyonu'nun Brexit baş müzakerecisi Barnier, "Bu müzakere alışıla geldik bir müzakere olmayacak, çünkü AB yıl sonunda ortak pazardan ayrılıyor. Bu kendi seçimi. Gümrük birliğinden de ayrılıyor" diye konuştu.

Barnier, "Eğer bir anlaşmaya varılamaz ise, işler alışıla geldiği gibi olmayacak, statüko devam etmeyecek. Özellikle ticaret konusunda bir uçurumun kenarı ile gelme riski ile karşı karşıya kalacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İngilizler yaş yere yatmaz27 Ocak 2020 14:35

    Herşeyden önce düz mantık yürütürüm, ingilizler pazarlık blöfleri yaparak karşı taraftan daha çok almak amacı güdeceklerdir, onun dışında kendi çıkarlarına tamamen ters olan "anlaşmasız ayrılık" yapmazlar.. Bu kadar basit bir şeyi düşünmek zor değil.. Yatırım tavsiyesi değildir.