E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBarkin: Hükümetin kapanması belirsizliği artırdı---

Barkin: Hükümetin kapanması belirsizliği artırdı

Barkin: Hükümetin kapanması belirsizliği artırdı
11 Ocak 2019 - 08:26 borsagundem.com

Richmond Fed Başkanı Barkin, düzenlediği basın toplantısında, federal hükümetin kısmen kapalı olmasının ekonomiye doğrudan büyük bir etkisi olmayabileceğini, ancak kapalılık sürdüğü takdirde güven eksikliği getireceğini söyledi

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, federal hükümetin kısmen kapalı olmaya devam etmesinin ekonomi ve faizler etrafında belirsizliği artırdığını söyledi.

Barkin düzenlediği basın toplantısında, federal hükümetin kısmen kapalı olmasının ekonomiye doğrudan büyük bir etkisi olmayabileceğini, ancak kapalılık sürdüğü takdirde iş dünyası güveninin zayıflatacağını ve Fed'in faizleri daha fazla artırması gerekip gerekmediği anlamak için baktığı federal ekonomik verileri etkleyeceğini vurguladı.

Basın toplantısında Fed'in faizleri doğru zamanda ve doğru hızla normalleştirmesi taraftarı olduğunu ifade eden Barkin, "Henüz faiz oranlarında nötr seviyede olduğumuza inanmıyorum, ancak yakınız" diye konuştu.

Şu anda faiz artırımlarına devam etmenin doğru olup olmadığının da sorulduğu Barkin, "Nötr faiz seviyesine gitmenin doğru olup olmadığını bize verilere bağlı olarak ekonomi söyleyecek. Ferderal hükümetin kapalı olmasının ekonomik verilerin yayınlanmasını engellemesi belirsizliği artırdı" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)