E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Barış Atay serbest bırakıldı---

​Barış Atay serbest bırakıldı

​Barış Atay serbest bırakıldı
25 Kasım 2013 - 21:01 borsagundem.com

Redhack'e yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan ve aralarında oyuncu Barış Atay'ın da olduğu 15 kişiden 9'u serbest bırakıldı

Redhack'e yönelik operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin terör savcılığındaki sorgularının ardından, Taylan K., Murat D., Salih B., Emrah A., Alaaddin K. tutuklama istemi ile mahkemeye sevkedilirken, aralarında dizi oyuncusu Barış A.’nın da bulunduğu 9 kişi ise serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınanlara yönelik sorular dikkat çekti. Oyuncu Atay'a üç soru sorulduğu öğrenilirken, Savcılığın, “Manyak”ı tanıyor musun? 21 Kasım 2012’de ‘Nor FM RedHack temsilcisiyim’ diye bağlanan kişinin sesi sesine çok benziyor o sen misin? RedHack ile sosyal medyadaki sohbet odalarında sohbet ettiniz mi?” sorularının yöneltildiği bildirildi.

Atay'ın ise sorular karşısında “Ben tiyatro ve sinema oyuncusuyum. RedHack’le herhangi bir bağlantım yoktur. Herhangi bir parti üyesi değilim.  RedHack üyeleri ile herhangi bir yazışmam yoktur. Benim kendi Barış A. ismim dışında herhangi bir rumuzum yoktur. Bilgisayar konusunda herhangi bir sertifikam yoktur. Sosyal medya kullanmıyorum. RedHack üyelerinden herhangi birini tanımam. RedHack sözlüğünü de yapmadım. Sadece Twitter’de benim sesimin benzediğini söylemişler. Manyak’ı tanımıyorum. Nor FM’e hiç bağlanmadım. RedHack’in amacının ne olduğunu bilmem. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmem. Ben yeni evliyim. İşim gücüm var. Oyuncuyum. Bu nedenle serbest bırakılmamı isterim” yanıtlarını verdiliği ifade edildi.

Redhack operasyonunda gözaltına alınan sanıklardan T.Y.’ye ise savcılık sorgusunda, “Manyak siz misiniz? Gezi eylemlerinde çağrı da bulundunuz mu?” soruları yöneltildi. Taylan K., sorulara, “Manyak ben değilim, tanımıyorum. Gezi eylemleri döneminde yurtdışındaydım. Gezi eylemleri nedeniyle zarar gördüm. Taksim’de kafe işletiyorum, niye çağrı yapayım” yanıtını verdi.

Savcı, bazı şüphelilere, “Gezi eylemlerine katıldınız mı? Eylemlerle ilgili sosyal medya üzerinden paylaşımlarda bulundunuz mu?” sorularını da yöneltti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)