E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarclays Fed'den iki faiz artışı bekliyor---

Barclays Fed'den iki faiz artışı bekliyor

Barclays Fed'den iki faiz artışı bekliyor
02 Kasım 2017 - 12:31 borsagundem.com

Barclays Fed Başkanı kim olursa olsun önümüzdeki yıl faizlerin iki kez artırılacağına yönelik beklentinin korunduğunu açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM 

Barclays'in Asya döviz piyasaları ve faiz strateileri bölüm başkanı bugün yaptığı açıklamada Fed'in başına kimin geleceğine bağlı olmaksızın Banka'nın halen faiz oranlarının önümüzdeki yıl faiz oranlarını iki kez artıracağı yönündeki beklentisini koruduğu ifade edildi.

Mitul Kotecha Singapur'da düzenlenen Barclays Asya Forumu'nda yaptığı konuşmada "En tepedeki koltuğa kim oturursa otursun Fed'in halen bir yönetim komitesi ve karar alma mekanizması var. Biz halen faizlerin önümüzdeki yıl iki kez artırılacağını düşünüyoruz. Eğer ciddi bir vergi reformu ya da güçlü bir vergi indirimi görürsek, bu takdirde daha fazla faiz artırımı olabilir. Ancak bu şartlar altında Fed'in başına kim gelirse gelsin bu beklentimizi değişmiyor" ifadelerini kullandı.

Kotecha, "Eğer Powell başa gelirse piyasalar politikaların aynen devam ettiğini görecek. Bu pek bir Yellenvari süreç olacak. Yani sonuçta Fed'e bakış açısından ya da dolar açısından değişen bir şey olmayacak" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)