E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiBarclays bankadan TCMB için faiz indirimi tahmini---

Barclays bankadan TCMB için faiz indirimi tahmini

Barclays bankadan TCMB için faiz indirimi tahmini
07 Ocak 2019 - 15:00 borsagundem.com

Barclays TCMB'den Haziran'da 300 baz puan faiz indirimi bekliyor

Barclay, TMCB'den Haziran ayında 300 baz puan, Eylül ayında 200 baz puan daha faiz indirimi beklediğini bildirdi.

Barclays, Cuma günü yayıladığı "Global Ekonomik Görünüm" raporunda petrol fiyatlarındaki düşüşün Türkiye'de enflasyonun aşağı gelmesine yardım ettiğuine işaret etti.

Aralık ayında akaryakıt fiyatlarının bir önceki aya göre yüzde 7,3 gerilemesinin de etkisi ile enflasyonun yüzde 20,3'e gerilediğini belirten Barclays, cari ivemin devam etmesi halinde enflasyonun Mayıs ayına kadar yüzde 20'ye yakın seyredeceğini Eylül'den itibaren keskin düşüş ile yıl sonunda yüzde 16'nın altına geleceğini öngördü.

Enflasyonda bu beklentinin gerçekleşmesi halinde Haziran ayında TCMB'den 300 baz puanlık bir faiz indirimi gelmesini bekleyen Barclay., Eylül ayında 200 baz puanlık bir indirim daha olacağını tahmin ettiklerini vurguladı. Ancak Barclays, enflasyondaki düşüşün etkisi ile Mart 2019'dan öne erken bir faiz indiriminin yapılması riski bulunduğunu da belirtti.

Barclays, Türk ekonomisinin bu yıl sadece yüzde 0,7 büyüyeceğini, 2020'de büyümenin yüzde 2,4'e toparlanacağını tahmin etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)