E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBarça'ya şok... Süper Kupa Atletico Bilbao'nun---

Barça'ya şok... Süper Kupa Atletico Bilbao'nun

Barça'ya şok... Süper Kupa Atletico Bilbao'nun
18 Ağustos 2015 - 01:53 borsagundem.com

İspanya Süper Kupa ikinci maçında deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kalan Athletic Bilbao, kupanın sahibi oldu

UEFA Süper Kupa'nın sahibi Barcelona'ya ülkesinde şok. Atlhletic Bilbao, İspanya Süper Kupa finalinin ikinci maçında Barcelona ile 1-1 berabere kalarak 31 yıl sonra kupanın sahibi oldu. 

İlk maçta 4-0 yenildiği rakibi karşısında Nou Camp'taki maça hızlı  başlayan Barcelona 5. dakikada rakip kalede önemli bir pozisyon yakalarken,  Pique'nin vuruşunda top direkten döndü. Özellikle Iniesta ve Messi ile hücumda  etkili olan Barcelona, buna rağmen Athletic Bilbao'nun sert savunmasını geçmeyi  başaramadı. Kontra atak oynayan konuk ekip, 37. dakikada kaleci Bravo ile karşı  karşıya kalan Eraso ile net bir pozisyondan yararlanamadı. Ataklarını sürdüren  Barcelona ise aradığı golü 43. dakikada Messi'nin ayağından buldu. Athletic  Bilbao'nun ceza sahasının sağından Rakitic'in ortasında Luis Suarez göğsü ile  topu Messi'nin önüne indirdi. Arjantinli futbolcu, topa bekletmeden vurarak  Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.

İkinci yarıya her iki takım da ilk 45 dakikadaki oyun sistemini  koruyarak başladı. 56. dakikada Barcelona'nın defanstaki önemli ismi Pique, bir  pozisyondan dolayı yan hakemle girdiği sözlü tartışma sonrası doğrudan kırmızı  kart görerek saha dışına atıldı. 10 kişi kaldıktan sonra oyun düzeni bozulan  Barcelona, hücuma daha az çıkmaya başladı. Barcelona Teknik Direktörü Luis  Enrique 67. dakikada Pedro ve Rakitic'i oyundan alarak yerlerine Munir ve  Sandro'yu aldı. 74. dakikada uzun bir pastan sonra Barcelona'da defansın hatasını  iyi değerlendiren Aduriz, ilk vuruşunda kaleci Bravo'dan dönen topu ikinci  vuruşta ağlara göndererek, skoru 1-1'e getirdi. 34 yaşındaki Aduriz, ilk maçta  attığı 3 golden sonra Nou Camp'ta oynanan ikinci maçta da Barcelona ağlarını  havalandırmış oldu.

86. dakikada Kike Sola, Mascherano'ya yaptığı faulden sonra hakemin  tartışmalı bir şekilde gösterdiği direkt kırmızı kartla Athletic Bilbao'yu 10  kişi bıraktı. İlerleyen dakikalarda skoru değiştiren bir pozisyon olmazken,  karşılaşma 1-1'lik beraberlikle tamamlandı.

İspanya Süper Kupası'nı tarihinde ikinci kez kazanan Athletic Bilbao,  daha önce 1984'te hem lig hem de Kral Kupası şampiyonu olmasından dolayı o  dönemin kuralları gereği maç oynamadan kupayı kazanmıştı. Athletic Bilbao, yine  Barcelona'ya karşı 1983 ve 2009 yıllarında oynadığı İspanya Süper Kupası  maçlarında ise kaybetmişti. Barcelona 11 kez ile İspanya Süper Kupası'nı en çok  kazanan takım olma ünvanını korurken, Katalan ekibini 9 kez ile Real Madrid  izliyor.

Bu arada geçen sezon lig, Kral Kupası ve Şampiyonlar Ligi'ni kazanan, 11 Ağustos'ta da UEFA Süper Kupası'nı kaldıran Barcelona, İspanya Süper Kupası'nı  Athletic Bilbao'ya kaybedince 2015 yılındaki tüm kupaları kazanma hedefini  tutturamadı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)