E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBarbaros Şansal tutuklandı---

Barbaros Şansal tutuklandı

Barbaros Şansal tutuklandı
03 Ocak 2017 - 20:00 borsagundem.com

Barbaros Şansal sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) sınırdışı edildikten sonra gözaltına alınarak savcılığa çıkarılan ünlü modacı Barbaros Şansal'ın "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talep edildi.

Uçaktan inerken apronda bir grup tarafından saldırıya uğrayan Barbaros Şansal, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şansal, saat 17.15 sıralarında polisler eşliğinde adliyenin savcılık katına çıkarıldı. Barbaros Şansal, kendisini saatlerdir adliyede bekleyen avukatı Efkan Bolaç ile birlikte soruşturmayı yürüten Basın savcılarından Umut Tepe'ye ifade verdi.

SADECE BİR TWEET'İ KABUL ETTİ
Şansal savcılığa verdiği ifadesinde, suçlanan paylaşımlardan bir tweet'i kabul ederek "Buradaki amacım üç farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır" dedi.

"AYRIMCILIĞA KARŞI BİR HİCİV OLARAK PAYLAŞTIM"
Şansal, söz konusu videoyu ise saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştığını belirterek "19 Ekim 2015'te Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'B... boğul Türkiye' idi. Videoda bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerler tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak 2017'den sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ
Şansal ifadesinin ardından TCK'nin 216/1.maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Barbaros Şansal sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Koçak 04 Ocak 2017 00:43

    Arap kanunlaştı ve linç yazan arkadaş bu ülkenin değerleri var her insan saygılı olmak zorunda sen inançsızın dır saygılar ben inançlıyımdır o zaman sende saygı dur saygılar

  • arap kanunlari ve linç04 Ocak 2017 00:27

    hadi bu adam saçmalamış,,peki thy çalişanlaruna ne oluyor kide arap linci yapiyorlar,savcisi var hakimi var,teksas tan beter bir ülke olduk bu ne yaaaAa ,yarin birgun sizinde ananiz baciniz en ufak şeyde linç edilirse sokaklarda ozaman gorurum ben sizi

  • Cego 03 Ocak 2017 23:09

    B......... Boğul Barbaros

  • ...03 Ocak 2017 22:21

    barbarosu deıl, silahlı saldırı yapan teroristi kodesde görmek isteriz.. boş iş bu işler... bu zatta kım yahu..?

  • alp03 Ocak 2017 21:09

    KARDEŞİM...İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ BAŞKASINA HAKARET SERBESTİSİ GETİRMEZ ELEŞTİR AMA KÜFÜR ETME..NOKTA

  • Fff03 Ocak 2017 20:34

    Vay arkadaş yaa. Koskoca ülkenin uğraştığı şeylere bak

  • çakır03 Ocak 2017 20:30

    Herkesin bin düşünüp bir kez söylemesi lazım bence vatanımız sağ olsun

  • Helal olsun03 Ocak 2017 20:26

    Teroristi bulmuslar.

  • AYRIMCILIK03 Ocak 2017 20:19

    Eger barboros tutuklaniyorsa Yilbasi kutlamalarini GAGRIMESRU TUTUM VE DAVRANISLAR diye niteleyen Diyanet isleri baskani Gormez'in de tutuklanmasi gerekir.

  • asii03 Ocak 2017 20:09

    inşallah iyi bir ceza alır

  • Trabzonlu03 Ocak 2017 20:07

    Türkiyenin derdi Barbarosmu? onun söylemesiylemi boğuluyor o birşey söylemesede teknemiz su alıyor boğulup batacağız uğraş verdiğimiz şeylere bakın