E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaransu davasında karar çıktı---

Baransu davasında karar çıktı

Baransu davasında karar çıktı
23 Kasım 2020 - 12:54 borsagundem.com

Taraf Gazetesi'nde yayımlanan “Gülen’i bitirme kararı 2004’te MGK’da alındı” başlıklı haber üzerine başlayan davada, FETÖ'cü Mehmet Baransu'ya verilen ceza belli oldu

Kapatılan Taraf gazetesinin yazarı Mehmet Baransu ile eski sorumlu yazı işleri müdürü Murat Şevki Çoban'ın, "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haber nedeniyle "devletin gizli belgelerini ifşa ettikleri" iddiasıyla 30 yıl ikişer aydan 50 yıl altışar aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandıkları davada karar açıklandı. 

İstanbul'da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, niteliği itibarıyla gizli kalması gereken, 25 Ağustos 2004 tarihli MGK toplantısı kararının, Taraf gazetesinin 28 Kasım 2013 tarihli nüshasında Baransu'ya ait "Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı" başlıklı haberle manşetten yayımlandığı belirtilmişti.

İddianamede, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü Çoban ve Baransu'nun, MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ile bilgileri istihsal ve ifşa ettikleri belirtilerek, sanıkların "devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belge veya vesikaları temin etme", "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri basın ve yayın yoluyla ifşa etme" ve "MİT'in görev ve faaliyetlerine ilişkin belge ve bilgileri basın yoluyla ifşa etme" suçlarından 30 yıl ikişer aydan 50 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti. 

Baransu, 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

7 ilde FETÖ operasyonu: 40 gözaltı

Bank Asya'nın kurucu ortaklarından FETÖ firarisi yakalandı

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapılanmasına operasyon

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ışın Özdemir23 Kasım 2020 22:25

    Yaa bu adam fetönün dibi .Emirle iş yapan öğrenci asker müebbet yiyor.Hakim savci baransu gibiler en fazla işte bukadarla kurtuluyor.3-5 yıl sonra bunlar dışarda yazık

  • EKRİST23 Kasım 2020 17:46

    Bunların aysından siyaset dünyasında da var peki onlara ne olacak.peki teröristleri destekleyen ve onlar ile işbirliği yapan dokunulmazlıkları olanlara ne olacak.bize söylermisiniz.bu kişi bir simge asıl olayların baş kahramanları içimizde dolaşmaktadır.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Kasım 2020 16:02

    Aslında teröristleri destekleyenleri ve onlara ittifak yapanlar ile bunun gibi suç işyenleri ister milletvekili isterse cumhurbaşkanı olsun idam edilmeli ki bir daha kimse yapmasın.

  • fafa23 Kasım 2020 13:47

    İnsanlara acı çektirdin,kiminin intihar etmesine,kiminin kanser olmasına sebep oldun.İdam yürürlükte olsaydı şu anda aramızda çoğu insan olmayacaktı.

  • Bika23 Kasım 2020 13:18

    2004 yılında alınan kararı hemen uygulamaya koymayanlara, 2004 yılı sonrası cemaate övgü düzenlere ne demeli!

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ23 Kasım 2020 16:04

    kimse cematleri övgü yapmadı.kanser gibi tüm kurumlarımızı bir bir abd işgal etmiş idi.sen de aynen chp li kemal ve çeviköz gibi söylemlerde bulunmuşsun.

  • Nedim23 Kasım 2020 14:04

    Hala eskiye takılmış angus!  Şimdi  şu anda  feto  ip chp pkk hdp  ve Amerika  bütün deftersizler   bir arada Türkiye  Cumhuriyeti ni ve meşru hükümetini yıkmak mahvetmek için aynı ağzı ve eylem birliği içindeler!  Gözün   ..mi bakıyor yoksa işine mi gelmiyor.

  • Nedim23 Kasım 2020 13:10

    Muhbir ve ajanlık ile gastecilik  adı altında vatan hainliği!  Çok yazık!  O melun  münafık yüzünden mahvettiniz  kendinizi!  Keşke bir az da olsa Kuran meali okuyup üzerinde düşünmeye başlasaydınız  bu manyağa kul köle devletinize milletinize hain olmayacaktınız!  

  • Nedim23 Kasım 2020 14:15

    Çünkü Müslüman içinde bulunduğu cemiyeti yeşertir  gül gibi temiz yapar!  Asla ayrılığa basamak taşı olmaz!  Bunlar tam tersine  bütün ideolojileri devlete içinde bulunduğu topluma ayrılık sebebi olsun diye bunları dahi benimsediler!  Rezalet ötesi bir pisliğe kendi gönül rızaları ile batırıldılar.  Neyse hapishanede düşünecek çok vaktin var!  kendi kendini yiyip bitirmezsen hatanı anlayıp tövbe edersin  Allah kabul eder ya da etmez!  Ha sakın ola hala feto manyağından hala beklenen adam umudu çıkarma!  pe kaka nın  bebek katilini beklediği gibi  böyle ahmakça ve şeytanca umutları bırak.  Derin güç sizi yuttu bir kenara tükürdü!  Hepsi bu!