E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBaran Korkmaz'la ilgili 2.5 milyon belge ve kayıtta neler var?---

Baran Korkmaz'la ilgili 2.5 milyon belge ve kayıtta neler var?

Baran Korkmaz'la ilgili 2.5 milyon belge ve kayıtta neler var?
21 Aralık 2022 - 08:14 borsagundem.com

ABD'de yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın duruşmasında savunma avukatlarıyla savcılık, jürili seri duruşmaların 30 Ekim 2023 tarihinde başlamasına ilişkin uzlaştı.


Duruşmada söz alan Sezgin Baran Korkmaz’ın avukatı Matt Crowl, savcılığın elinde Korkmaz davasıyla ilgili delillerde tam 2,5 milyon belge ve kaydın olduğunu belirterek tüm bunların incelenmesinin zaman alacağını, bu konuda daha önce görüştükleri savcılıkla mutabık kaldıklarını belirtti.

Aynı zamanda Kingston kardeşler davasının da hakimi olan Jill N. Parrish, tarafların uzlaştığı tarihin kendi duruşma takvimine de uyduğunu belirterek jürili seri duruşmaların, 30 Ekim 2023 tarihinde başlamasına hükmetti.

Hakim Parrish, sözlü olarak verdiği kararın yazılı bir dökümünü de dava dosyasına ekleyeceğini ifade etti. Hakim Parrish, taraflara belirlenen tarih konusunda herhangi bir değişiklik talepleri olursa mahkemeye bildirmelerini söyledi.

Belge kayıtlarda ne var

Voa Türkçe'deki habere göre; Kormaz’ın avukatı Crowl’ın, savcılığın elindeki delillerin 2,5 milyon belge ve kayıtlardan oluştuğunu açıklaması, “Belge ve kayıtlarda ne var?” sorusunu gündeme getirdi.

Bu durum, Türkiye’de üst düzey siyasilerin de aralarında yer aldığı iddia edilen Korkmaz’ın ilişkide bulunduğu birçok kişiyle ilgili belge ve kayıtların, ABD’de savcılığın elinde delil olarak bulunabileceği ihtimalini gündeme getirdi.

Korkmaz’ın kara para aklama hareketleriyle ilgili ABD’deki savcıların soruşturma çerçevesinde Türkiye’de bazı kişilerle temasta olduğu belirtilmiş ancak savcıların kimlerle görüştüğü açıklanmamıştı.

Deliller ancak jürili duruşmaların başlamasıyla ortaya çıkacak

Savcılığın elinde bulunan deliller, Korkmaz’ın dava dosyasına delillerle ilgili getirilen gizlilik kararı nedeniyle ancak jürili seri duruşmaların başlayacağı gelecek yılın, 30 Ekim tarihinden itibaren kamuyla paylaşılacak. Korkmaz'ın davasında, savcılık geçtiğimiz Ağustos ayında mahkemeye yaptığı başvuruda elde ettikleri deliller için gizlilik kararı alınmasını talep etmiş, hakimde delilerin dava dosyasında gizlilik kaydıyla yayınlanmamasına hükmetmişti.

Hakim, Korkmaz davasında getirilen gizlilik kaydıyla savcılığın elde ettiği deliller, tanık ifadelerindeki herhangi bir kişinin kişisel tanımlayıcı bilgileri, kişinin doğum tarihi, sosyal güvenlik numarası, adresi, telefon numarası, e-posta adresi, ikametgah adresi gibi bilgilerin de gizli kalmasına hükmetmişti.

Korkmaz savcılığın elindeki delilleri en erken 15 Ekim 2023’te görebilecek

Sulh Mahkemesi Hakimi Jared C. Bennett’a savcılığın sunduğu dilekçede, elde edilen delillerin, tanık ifadelerinin ve diğer bulguların sadece Korkmaz’ın belirlenen avukatlarıyla gizlilik kaydıyla paylaşılmasına, savunma avukatlarının hassas olan bu delilleri müvekkilleriyle, duruşmaların başlamasından iki hafta öncesinde paylaşılabilmesine hükmetmişti.

20 dakika süren duruşmaya Korkmaz katılmadı

Duruşmanın başında Korkmaz’ın da katılacağı varsayılarak oturuma alınan tercüman, sanığın duruşmaya katılmayacağının belirtilmesinden sonra oturumdan ayrıldı. Korkmaz’ın avukatı Crowl, Korkmaz’la anadili Türkçe olan diğer meslektaşı Nafiz Çekirge ile yaptıkları görüşme sonrasında müvekkillerinin duruşmaya katılma hakkından feragat ederek katılmak istemediğini kendilerine beyan ettiğini belirterek “Korkmaz’ın duruşmaya katılma hakkından feragat etmiş olması, onun ve bizim de tercihimizdir” dedi.

“Korkmaz isterse duruşmalara katılabilir”

Hakim, Parrish, Korkmaz’ın duruşmaya katılmamasıyla ilgili yaptığı yorumda, ”Sanırım sanığın hazır bulunmasının zorunlu olduğu bazı duruşmalar var. Savcılık ve savunma arasında yapılan istişare duruşmalarının, sanığın zorunlu olarak katılması gereken duruşmalardan biri olduğundan emin değilim. Bu yüzden bunun tamamen kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum. Eğer Korkmaz, bundan sonra yapılacak istişare ve ön duruşmalara katılmak isterse bildirmesi yeterli olur. Kapı her zaman açık” dedi.

Hakim endişelenince bugün duruşma yapma kararı almış

Korkmaz’ın belirlenen duruşma takviminde değişiklik yapılmış, daha önce 17 Ocak 2023 tarihinde yapılması gereken duruşmanın bugün yapılacağı açıklanmıştı. Hakim Parrish, bu duruma da açıklık getirdi.

Hakim Parrish, “Bu dava dosyasında takvimde seri duruşmaların ne zaman başlayacağıyla ilgili bir tarih görmemiştim, bu da beni endişelendirdi. Çünkü, takvimde bir duruşma tarihi olması gerekiyor Dava dosyalarımdaki her ceza davasında bir tarih vardı ancak bu davayla ilgili belirlenen bir tarih yoktu. Hakim size sözlü olarak bir tarih vermiş olabilir ancak kayıtlarda olmayınca, bu benim davam, nerede duruyoruz diye görmek için bu duruşmayı talep ettim” dedi.

SBK’nın davalı olduğu Yalçın Ayaslı’da duruşmayı izledi

Duruşmada savcılık adına vergi suçları konusunda uzman Rich Rolwing, savunma adına avukat Crowl söz aldı. Zoom uygulaması aracılığıyla gerçekleşen duruşmaya kara para suçları ve suçla elde edilen varlıkların geri alınması konusunda uzman savcı Darrin McCullough, vergi suçları uzmanı savcılar Erika Suhr, ve John Sullivian, Korkmaz’ın Türk avukatı Nafiz Çekirge de katıldı. Duruşmayı, Bora Jet firmasının eski sahibi ve Korkmaz’ın, şirketini zorla ele geçirdiğini iddia eden, halen ABD’de aralarındaki davanın da sürdüğü Yalçın Ayaslı da izledi.

Korkmaz 30 Ekim 2023’ de başlayacak duruşmalarda 225 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak

Salt Lake Bölge Mahkemesi’nde, eyalet başsavcılığının talebi üzerine Korkmaz’a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 15 sayfalık iddianamede, Korkmaz’a 12 ayrı suçlama yöneltilmişti. Korkmaz’ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri için, işlediği 10 suça dair ayrı ayrı 20 şer yıl hapis cezası istendi. Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl hapis cezası talep edilmişti.

SBK’nın dava süreci bundan sonra nasıl işleyecek?

30 Ekim 2023 tarihinde başlayacak jürili seri duruşmalar öncesinde taraflar arasında ön duruşmalar yapılacak. Mahkeme hakimi gerekli gördüğü zaman, taleplerini taraflardan yazılı olarak isteyecek. Korkmaz, eğer isterse bundan sonra yapılacak duruşmalara katılabilecek. ABD yasalarına göre, Korkmaz 30 Ekim 2023 tarihine kadar hakkındaki suçlamaları kabul edip, ceza indirimi hakkından yararlanabilecek.

Sezgin Baran Korkmaz davasında tarih değişti!

 

Baran Korkmaz'ın tüm şirketlerine el koyma kararı

 

Sezgin Baran Korkmaz hakim karşısında

 

Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme: Gizlilik kararı alındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • akif AN31 Ocak 2023 09:59

    Geçmişine bakın modern hırsız gaspçı kervan holdingi tehditle yalısını otelini elinden almış bu adamı savunanlar var bu kadar servet nasıl yapıldı ne yazıkki bu tip adamlar parası var diye baş tacı yapılıyor ülkemizde spk neden kervan holding bu kadar yatırımcıları cezalandırıyorsunuz suçumuz yatırım yapmakmı tek kelime yazıklar olsun adam gibi görevinizi yapın 1 oteli olan şirketler hissesi 100 tl 5-6 oteli olan kervan hissesi 92 kuruş bumu adelet.

  • reyiz25 Aralık 2022 22:04

    acaba ne öttü.kimlerin uykuları kaçıyor.ülke sürekli organize bir yolsuzlukla karaşı karşıya...

  • KARA BORSA21 Aralık 2022 22:24

    ABD.Elektronik ortamda ABD doları ile yapılan bütün işlemleri sistem üerinden takip ediyor

  • xyz21 Aralık 2022 16:30

    ABD' savcı ikibuçuk milyon belge ve kayıt var diyor. Arkadaş sen bunları nasıl biriktirdin. HASAN HÜSEYÌN KIZILIRMAK duydunmu? Bana elinde belfgw var mı diye soracağına haberin içeriğini oku. Ama okumak sizi yorar. Ne gerek var doğmaların ve önyargıların sana yeter.

  • xyz21 Aralık 2022 16:07

    HASAN HÜSEYIN elinde belge var mı diyorsun. Ve savcıları göreve çaĝırıyorsun. Bana FETÖ cü, hain derken. Akşener, Kılıçtaroĝluna ve altılı masaya PKK işbirlikçisi, HDP ortağı, Amerikan Projesi, hain derken senin delilerin veya belgelerin varmıydı. SBK' nın sahibi bütün kirli işlerini kaydetmiş. Hatırlıyorsan Veyis nasıl rüşvet istiyordu. Ben demiyorum bunları Sezgin diyor. Bu konuda S. Peker bir çok şey söyledi. Yarğıya beni şikayet edeceğine yarğıyı göreve çağır. Ayrıca otelde bedava kalan yandaş gazeteci ve bürokrat resimleri gazetelerde çıktı. Yalanlayan olmadì. Bu filmin devamı ABD de adamı bize karşì rehin tutuyorlar.

  • Mucise Reis ;)21 Aralık 2022 10:16

    Bu adamın elindeki bilgiler ve belgeler yüzüne, ülkemizde bir çok kişi/kişiler/grup ABD emrine girecek duruma düşmüştür. Ülkemizde büyük problemler ve katakullilerin ayaklarından biri. Sadece tank girip otel bahçesine olayı bile büyük olay. Gün gelecek bu dosyalar ülkemizdede açıklanacak. adamın günlük  milyarların uçuştuğu otelinde kimler misafir diye ne amaçla konakladı ? :D Yetim hakları soracak helal süt emmiş yargı personelide vardır herhalde.

  • xyz21 Aralık 2022 08:40

    Bu dönemin yetiştirdiği mümtaz şahsiyet. Beş yıldızlı otelinde ağırlamadığì siyasetçi, bürokrat ve yandaş gazeteci kalmamış. Hükümet bizlere bu kirli ilişkileri unutturmaya çalışıyor.

  • AHMET ÖZBİLEN21 Aralık 2022 14:32

    sizin belediyeki yolsuzluklar yüzünden onlarca belediye başkanı içeride peki onlara ne diyorsun.

  • xyz21 Aralık 2022 08:35

    Adam ülkemizde rüşvete bağlamadığı yok. Adam elini kolunu sallayarak yurt dışına kaçtı. Adamın uçaĝı bakanlara ve hükümet yetkililerine taksi olmuş.

  • xyz21 Aralık 2022 15:53

    Tanıdığın var mı?

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK21 Aralık 2022 14:34

    Bence bu büyük bir iddia ediyorsun umarım elinde bilgi ve belgeler vardır.cumhuriyet savcıları yakında seni sorguya çağırırlar.