E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBaran Korkmaz, Türkiye'de yargılanmak istiyor---

Baran Korkmaz, Türkiye'de yargılanmak istiyor

Baran Korkmaz, Türkiye'de yargılanmak istiyor
21 Haziran 2021 - 14:33 borsagundem.com

Avukat Dülger, kara para aklama suçunun Türkiye’deki cezası 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası olduğunu ve Sezgin Baran Korkmaz'ın bu suçtan yargılanıp mahkum olsa dahi hapis yatmayacağını söyledi

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz için işleyecek hukuki süreçle ilgili avukatından açıklama geldi.

Habertürk gazetesi yazarı Yasemin Güneri, "SBK Türkiye’de yargılanmak istiyor" başlıklı yazısında, Korkmaz'ın avukatı Doç. Dr. Volkan Dülger ile yaptığı görüşmeye yer verdi.

Adalet Bakanlığı’nın iade sürecini başlattığını söyleyen Dülger, Korkmaz’ın ABD’ye mi, Türkiye’ye mi iade edileceğine Avusturya Mahkemesi’nin karar vereceğini söyledi.

Avukat Volkan Dülger, Sezgin Baran Korkmaz’ın Türk vatandaşı olduğunu, ABD’de de 'Kara para aklama' suçundan hakkında soruşturma açıldığını, ancak Türkiye de bu konuda dava açılmış olmasının daha önemli olduğunu belirterek, 'Aynı suçtan çifte yargılama olmaz. Suçluların iadesine Dair Avrupa Sözleşmesi’ni Türkiye ile Avusturya imzaladı. ABD ise bu sözleşmeyi imzalamadı. Sözleşme kriterlerine göre Türkiye’ye iade edilmeli' dedi.

Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD'de değil, Türkiye’de yargılanmak istediğini vurgulayan Dülger, buna gerekçe olarak da ceza kanunumuzu gösterdi. Kara para aklama suçunun Türkiye’deki cezası 3 yıldan 7 yıla kadar hapis.Oysa ABD'de bu suçun cezası çok daha fazla. Sezgin Baran Korkmaz bu suçtan yargılanıp mahkum olsa dahi hapis yatmayacak.

Dülger, 'Kara para aklama suçunun cezası 3 yıldan 7 yıla kadar hapis. Sezgin Baran Korkmaz, Türkiye'de bu suçtan hapis yatmaz. Türkiye'de 6 yıla kadar olan suçların zaten infazı yok. Suçlu olduğunu kabul etmiyor. Çok da sağlam gerekçeleri var. ABD'de bu suçların yüksek cezası var. Aynı suçun Türkiye'de fazla cezası olmadığı için burada yargılanmak istiyor. Ama karar mercii Avusturya Mahkemesi' diye konuştu.

Bugün hakim karşısına çıkacak olan Sezgin Baran Korkmaz ile ilgili mahkeme ilk etapta iade sürecinde tutuklu kalıp kalmayacağına karar verecek. İade sürecinin aylar süreceği ve hangi ülkeye iade edileceği konusu bir yana Avusturya Mahkemesi’nin Sezgin Baran Korkmaz’ı iki ülkeye iade etmemesi de söz konusu. Korkmaz’ın Avusturya’da yatırımları olması ve 'İşadamı' kabul edilmesi halinde serbest kalması da gündeme gelebilir.

Kingston kardeşlerin İstanbul gezisi, SBK dosyasında

Sezgin Baran Korkmaz’ın iade süreciyle ilgili yeni açıklama

Veyis Ateş ile Baran Korkmaz görüşmesinin ses kaydı yayınlandı

Baran Korkmaz Veyis Ateş'le yüzleşti: Veyis Ateş benden 10 milyon talep etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Baran22 Haziran 2021 06:15

    Amerika nın dolarları çok mu  kirliymiş aklamaya gerek duymuş?  Avrupa da kaybolan 1.5 milyon mülteci nerede?  İzini süren var mı?  Saman kafalar medya kimi hangi olayı öne çıkarırsa onu yutuyor.  Bu  durumda Avrupa da Amerika da kirli paranın  miktarı triyon dolarları bulur.  Bu alçaklara günah keçisi lazım ki bir  kaç yerden  avantaj bulsun.  Tabi Allah ın da bir hesabı var.  

  • Şk21 Haziran 2021 23:00

    Hah hah kim yargılayacak. Şahsım adaletimi ee nede olsa ortakları türkiyede

  • Bika21 Haziran 2021 16:39

    ABD'nin talebiyle yakalanmış.

  • Uyanik21 Haziran 2021 16:31

    Çok akıllı bu herif ya

  • Vatansever SBK21 Haziran 2021 16:13

    Tam vatansever, adama haksızlık yapılıyor, "beni Türk yargısına emanet ediniz" SBK