E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBanvit: Üretim durdurma iddiaları asılsız---

Banvit: Üretim durdurma iddiaları asılsız

Banvit: Üretim durdurma iddiaları asılsız
16 Ağustos 2017 - 12:29 borsagundem.com

Banvit, şirketin anlaşmalı olduğu yetiştiricilerin üretimi durduracağına dair iddialara ilişkin açıklama yaptı

Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Koç, Bloomberg'e Çarşamba günü telefon yoluyla yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tavuk üreticilerinin, Banvit Bandırma'nın 30 Ağustos'a kadar üreticilerin taleplerini yerine getirmemesi durumunda, şirket için tavuk yetiştirmeyi durduracağını söyledi.

Koç, "Diğer şirketler birkaç ay önce fiyatları yüzde 15 artırırken Banvit artırmadı. Banvit, bizden zaman istedi ve hala bir sonuca ulaşılamadı" dedi ve "Şu anki fiyatlar, her tavuğun yüzde 20'lik bir zarar ile üretildiği anlamına geliyor" diye konuştu.

Banvit'in günlük yaklaşık 500,000 piliç ürettiğini ve bütün üretimi onların yaptığını söyleyen Koç, "Banvit, biz olmadan üretimi durdurmak zorunda" ifadesini kullandı.

Yetiştiricilerin yüzde 90'ının bankalara borçlu olduğunu dile getiren Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı, "Devlet, kümes hayvanı yetiştiricilerine ilişkin düzenlemeye gitmezse üretimi ülke çapında durduracağız" dedi.

Banvit: 'Üretimi durdurma' iddiası asılsız

Banvit: Banvit, şirketin anlaşmalı olduğu yetiştiricilerin üretimi durduracağına dair iddialara ilişkin açıklama yaptı

Açıklamada, Banvit'in anlaşmalı olduğu yetiştiricilerin üretimi durduracağı iddiasının 'asılsız' olduğu belirtilirken şu ifadelere yer verildi;

"Bazı basın yayın kanallarında yer bulan, şirketimizin üretimini durdurduğu yönündeki haberler tamamen asılsızdır. Üretimimiz anlaşmalı olduğumuz yetiştiricilerin tamamı ile sözleşmelerimiz çerçevesinde devam etmektedir.

Şirketimiz, yetiştiricilerimizle her zaman olduğu gibi sıkı bir iletişim ve iş birliği içerisindedir. Üretim süreçlerimiz tüm iş ortaklarımızla devam etmektedir. Şu anda hiçbir yetiştiriciden aksi yönde bir bildirim olmamıştır. Çalışanlarımız ve tüm iş ortaklarımızla birlikte dün olduğu gibi bugün de el ele yolumuza devam etmekteyiz.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla, bu bilginin paylaşılmasını rica ederiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)