E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBanvit çıta yükseltiyor---

Banvit çıta yükseltiyor

Banvit çıta yükseltiyor
31 Temmuz 2013 - 08:29 borsagundem.com

Banvit, Avrupa ve Ortadoğu’da büyüyecek

Banvit Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener, helal gıda ile kalitenin yanında güvenilirliklerini de kanıtladıklarını belirterek, Banvit’in iç pazarda ve uluslararası pazarlarda büyümesinin süreceğini kaydetti.
Görener, yurtiçi ve ihracat müşterilerinden gelen istekler doğrultusunda, müşteri beklentilerini karşılamak üzere helal sertifikası aldıklarını belirterek, “TSE’ye başvurumuzu yaptık, denetlendik ve belgelerimizi aldık. Bu konudaki hassasiyetimiz çok önceye dayanıyor. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan almakta olduğumuz helal belgemiz vardı ve helal üretim yaptığımızdan dolayı süreçlerimizde büyük bir değişiklik olmadı” dedi.
Hijyen ve temizliğin sektörlerinin olmazsa olmazlarından biri olduğunun altını çizen Ömer Görener, helal sertifikası ile kalite ve güvenilirlik çizgilerini bir üst noktaya taşıdıklarını ifade etti. Görener, “Banvit yıllardır, hijyenik temiz üretim ve gıda güvenliği konusunda yatırımları olan bir şirket. Helal kesimdeki uygulamalarımızda da bir eksiklik görülmedi. Çoğunlukla Ortadoğu ve Müslüman ülkelere ihracatta sorulan helal belgesini eskiden Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan alırken, şimdi TSE’den almış bulunuyoruz. TSE her yıl habersiz denetlemeye gelerek, belgemizin kontrolünü de yapıyor” ifadesini kullandı.
Sağlık konusunda piliç etinin kırmızı ete göre tercih edilebilir güçlü yönleri olduğuna dikkat çeken Görener, piliç etinin hafif lezzeti, lif yapısı nedeniyle kolay hazmedilebilme özelliğinin bulunduğunu söyledi. Banvit’in ve sektördeki diğer aktörlerin bu konuda pek çok kampanya ile toplumu  bilgilendirdiğini ancak bu konuda uzman olmayan kimi kişilerin bilimsel olmaktan uzak mesnetsiz açıklamalarının tüketicinin kafasını karıştırdığını anlattı.
Özellikle Ortadoğu pazarında Türk ürünlerinin kalite ve lezzet anlamında her geçen gün daha çok tercih edildiğine dikkat çeken Ömer Görener, sektör olarak ciddi yatırımlarla üretim standartlarını yukarılara taşıdıklarını, AB’ye ihracat hedefiyle sektörde Banvit dahil bazı üreticiler olarak, yapılan denetlemeler sonucunda AB İhracat Ön İzin Numarası aldıklarını, yani tüm üretim sürecinin sürekli olarak denetlenebilir durumda olduğunu belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 253,00
En Yüksek: 263,50
En Düşük: 240,20
Değişim 1,28 %
FK: 14,47
PD / DD: 4,44
İşlem Hacmi 377.293.488
Toplam Adet: 1.517.337
Ağırlıklı Ort.: 248,66
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)