E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBantaş’ın sermaye artırımında organize işler!---

Bantaş’ın sermaye artırımında organize işler!

Bantaş’ın sermaye artırımında organize işler!
31 Ekim 2018 - 12:34 borsagundem.com

Bantaş Ambalaj’da bir yıl önce sert fiyat hareketleriyle başlayan operasyon ortak satışıyla devam etti, bedelli için düğmeye basıldı

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Bantaş Ambalaj’da yaklaşık bir yıl öncesinden organize edilen borsa operasyonları adım adım hayata geçiriliyor. Erdem Resneli ve Siirtli Fevzi’nin organize ettiği iddia edilen operasyonun ilk aşamasında ortaklar yüklü miktarda hisse satışı gerçekleştirdi. Ardından bedelli sermaye artırımı kararı alındı. Bedelli sermaye artırımının bir yıl önce kararlaştırılan ortak satışı ile birlikte alındığı ileri sürülüyor. Borsagundem.com 3 Eylül tarihinde, “Bantaş’ta bedelli sermaye artırım hazırlığı” başlığıyla şirketin yakında başvuru yapacağını duyurmuştu. Artırımın yüzde 100 oranında olacağı haberimizdeki detaylarda yer alıyordu. Şirket 20 Ekim Cumartesi günü yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımı yapacağını KAP’a duyurdu.

OPERASYON BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

2017 son çeyreğinde başlayan operasyonda Bantaş hisseleri birkaç ay içerisinde 3 liradan 7 liraya kadar yükseldi. Erdem Resneli’nin organize ettiği ileri sürülen yabancı ortaklık görüşmeleri açıklamasıyla başlayan yükseliş 12 Şubat 2018’e kadar sürdü. 13 Şubat’ta taban olan hisseler birkaç gün içerisinde 3 liraya kadar geriledi. Ardından ortak satışları başladı. Büyük ortaklar 2.25 lira seviyesinden 6 milyon adede yakın hisseyi sattı. Mart ayı sonunda da yapılan açıklamayla yabancı ortaklık görüşmelerinden vazgeçildiği beyan edildi.

2 LİRADAN SATILAN HİSSELER 1 LİRADAN YERİNE KONULACAK

Bedelli sermaye artırımı kararında sermaye avansının bedelliye mahsup edileceği beyan ediliyor. Ortakların bedelli sermaye artırımına katılım oranı yapılan hisse satışıyla hemen hemen aynı miktarda. Yani 2.25 lira seviyesinden satılan hisseler 1 liradan yerine konulmak isteniyor. Yaklaşık 6 milyon adet Hisse satış yapıldığı dikkate alınırsa ortaklar ceplerine koydukları yaklaşık 13 milyon liranın 6 milyon lirasıyla aynı oranda hisseyi geri almış olacaklar.

Benzer bir durum bugün borsada olmayan Ataç İnşaat hisselerinde yaşanmış, ortaklar yüksek fiyattan sattıkları hisseleri 1 liradan yerine koymak için bedelli sermaye artırımı kararı almıştı. SPK ise buna izin vermeyerek, rüçhanların ortakların hisse satış ortalama fiyatından kullanılmasına karar vermişti.

OPERASYONUN 3. AŞAMASI

Eğer bedelli sermaye artırımı onaylanırsa bedellide kullanılan hisselerin yeniden piyasaya sürüleceği iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor. Yaklaşık 13 milyon liraya borsada satılan hisseler 6 milyon liraya yerine konulacak. İddia edildiği gibi hisselerin yeniden borsada satışının gündeme gelmesiyle para şirketin kasasından ziyade birilerin cebine girecek.

Bu arada Erdem Resneli, patronları ortadan kaybolan Atlantik Petrol’de Yatırımcı İlişkileri Sorumlusu olarak görev yapıyordu. Atlantik Petrol’de kısa bir süre önce 12 milyon liralık bedelli sermaye artırım kararı alınmış ancak SPK’nın geri çevirmesiyle büyük bir vurgunun önüne geçilmişti. Atlantik Petrol’de başarısız olan Erdem Resneli’nin rotayı Bantaş Ambalaj’a çevirdiği iddia ediliyor.

Bantaş’ta bedelli sermaye artırımı hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 13,22
En Yüksek: 13,61
En Düşük: 13,05
Değişim -0,53 %
FK: 14,41
PD / DD: 2,60
İşlem Hacmi 8.629.911
Toplam Adet: 648.664
Ağırlıklı Ort.: 13,33
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan dogan01 Kasım 2018 22:49

    Kayyum atasinlar boyle sirketlere.Kac aydir zarardayiz

  • Kenan Tangören04 Kasım 2018 08:22

    Çok güzel düşünce

  • bmeks maduru01 Kasım 2018 19:24

    Aynısı gsrayda,yayla da daha sayamadığım bir sürü hisse var

  • Hikmet bokbay01 Kasım 2018 10:24

    İztarrrr patladiii boklardan uzak durun

  • hisseci01 Kasım 2018 08:45

    Madem şirketin bedelli sermaye arttırımına ihtiyacı var o zaman şirket ortakları son bir yıl içinde şirket hissesini sattığı fiyat ortalaması üzerinden rüçhanları ödesin niye 1tl den tekrar yerine koyuyor ki spk muhakkak bu konuyu irdelemeli...

  • Mağdur 31 Ekim 2018 19:06

    Peki bizim zararımız ne olacak yazık günah değil mi 7 aydır zarar ediyorum

  • hacı arif31 Ekim 2018 16:31

    spk ve savcılığın bu insanlara ve böyle şirketlere göz açtırmaması gerekir. borsa gündem i böyle hassas konulara değindiği için tebrik ediyorum

  • fevzi dayı31 Ekim 2018 16:27

    spk nın böyle manipülatörler için hemen harekete geçmesi lazm

  • erdem-fevzi şahin31 Ekim 2018 16:21

    bu işlerin tüm organizasyonunu yapan patron Adnan Erdan -siirtli Fevzi ve başmimar Erdem Resneli.bu üçlünün telefon kayıtları alınsın herşey ortaya çıkacaktır.Fabrikaya kaç kere gitmişler görüşmüşler .tek amaç yatırımcıyı soymak ve sattıkları malı düşükten alıp tekrar satmak.sanırım spk bu soyguna dur diyip bedelliyi onaylamayacaktır

  • fevzi erdem31 Ekim 2018 16:17

    fevzi şahin ve erdem resnelli bantaşın ortağı ile anlaşıp mart ve nisan aylarında 6 milyon hisseyi satıp ceplerine indirdiler. şimdi sıra bedellide ky yi dolandırıp ceplerine büyük parayı indirmek. fevzi bakalım ne yapacak. spk bu konuyu inceleyip bantaş ve bu manipülatörlere gereken cezayı vermelidir.

  • Selahattin abi31 Ekim 2018 12:43

    Tamamen organize suç örgütü SPK ilgili şirkete suç duyurusunda bulunmalı.Savcılık harekete geçmeli.Bahsi geçen kişilerin cep telefonu kayıtları işlem tarihleri detaylı incelenmeli eminim ki birçok KY sotmuşlardır.Yanlarına kalmamalı