E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankaların artan karları hisseleri cazip hale getirdi---

Bankaların artan karları hisseleri cazip hale getirdi

Bankaların artan karları hisseleri cazip hale getirdi
17 Ocak 2020 - 17:52 borsagundem.com

Fed’in faiz kararlarına rağmen hisse başı yüzde 9 artan banka hisseleri analistlerin dikkatini çekti.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bazı yatırımcılar ABD borsalarındaki fiyat - kazanç oranının (F/K) aşırı artmasından endişe ediyor ama “Bu durum ABD bankaları için söylenemez” deniyor. Finans şirketi D.A. Davidson’ın analisti David Konrad’a göre bankacılık hisselerinin F/K oranı S&P 500’deki diğer hisselere göre çok daha düşük. Muhafazakâr adımlar atmak isteyen yatırımcılara borsadaki banka hisselerine yönelmelere öneriliyor.

Banka kazançları artıyor

2019 boyunca S&P 500 % 31,5 gibi şaşırtıcı bir oranla artarken, bankalar daha da iyi bir performans gösterip % 40,6 oranında arttı. Marketwatch’un haberinde S&P 500’ün yükselen performansı kazanç artışından kaynaklanmıyor. Uzmanlara göre endeks içinde hisse başına ağırlıklı toplam kazanç 2019'da sadece % 1 arttı.

ABD merkez bankası (FED)’in faiz oranlarını üç kez düşürmesi ve bu durumu Avrupa ve Japonya'daki merkez bankalarının takip etmesi yatırımcıların hisse senetleri için daha fazla ödeme yapmaya istekli oldukları anlamına geldi.

Bankalar için kazanç durumu çok daha iyi geçti. Analistler, S&P 500’de bulunan bankacılık hisselerinin, Fed'in faiz oranları kararlarına rağmen 2019'da hisse başına kazancın % 9 arttığı tahmin ediyorlar. Temettü ödemelerindeki artışlar yatırımcıları daha da çekmektedir.

2020 çip üreticilerinin hisseleri kazançlı bir yıl geçirecek

4. çeyrek karları

Morgan Stanley, dördüncü çeyrek boyunca tüm ABD bankaları içeresinde en büyük tahvil alım - satım işlemlerini gerçekleştirmesi sonucunda dördüncü çeyrekte net kârını %53 yükselterek, vergiler düşülmeden kârının, 11,3 milyar dolar olarak bildirdi. Morgan Stanley’in dördüncü çeyrek karları beklenenin çok üzerinde.

Wells Fargo ve Goldman Sachs ise beklenenden daha yüksek giderler açıklaması ile 4. çeyrekte kar kaybı yaşadı. Uzmanlar ise 2020 için umutlu. 

Yatırımcı ilgisi banka hisselerini coşturdu

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)