E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalar temettü mü dağıtacak?---

Bankalar temettü mü dağıtacak?

Bankalar temettü mü dağıtacak?
27 Kasım 2020 - 15:34 borsagundem.com

Avrupa Merkez Bankası yetkilileri, bankaların kâr payı ödemelerinin önündeki engelin dikkatli bir biçimde kaldırılabileceğine dair sinyaller verdi

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkilileri, bankaların gelecek yıl temettü ödeme engellerinin dikkatlice kalkması fikrine sıcak yaklaşmaya başladı.

Fransız Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, bankaların tüm kârı 2020 yılında rezervlere aktarmasının doğru tercih olduğunu söylerken kâr payı ödemelerine yeniden başlamak için tartışmalar olduğunu belirtti.

ECB Yönetim Kurulu üyesi Fabio Panetta ise bankaların ihtiyatlı davranmasının gerektiğini fakat her bankanın ayrı ayrı değerlendirilmesinin da mantıklı olacağını söyledi.

ECB ise bu hafta bankaların kenara daha fazla para koyması gerekebileceğini, keza pandemiyle kötüleşebilecek ekonominin kredi büyümesi riskini de beraberinde getirdiğini vurguladı.

ECB birkaç hafta içerisinde 2021 yılında kâr payı dağıtımına izin verip vermeyeceğine dair bir karar verecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yakup KAYA27 Kasım 2020 21:39

    Sadece Bankalar Değil Şirketlerinde Temettülerine Kimse Karışma Hakkını Kendinde Görmemeli, Kararları Yönetim Kuruları Vermeli Yoksa Vatandaş Neden Hisseye Para Yatırıp Yatırım Yapsın Zaten Piyasa Canbazların Elinde Temettü Hakkı da Böyle Elinden Alınınca Neden  Hisseye Yatırım Yapsın.?.

  • Erol g.27 Kasım 2020 16:07

    BANKALARIMIZA TEMETTÜ DAGITIM YASAĞI GETİRİLDİĞİ IÇİN HİSSE DEĞERLERİ DEFTER DEĞERLERİNİN YARIŞINA ÖZVARLIK DEĞERLERİNİN ÜÇTE BİR SEVİSESİNE DÜŞTÜ BANKALARIMIZIN 2021 yılında TEMETTÜ DAĞITMA YASAĞI KALDIRILMALIDIR

  • Tosun27 Kasım 2020 18:13

    Olurmu o zaman ky para kazanır sistem kaybetmeleri üzerine kurulu bankalar devasa kar etsin ama dağıtmasın adı yasak olsun beyefendiler öyle istiyor.