E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem'Bankalar konusunda çeliştiler'---

'Bankalar konusunda çeliştiler'

'Bankalar konusunda çeliştiler'
12 Ağustos 2013 - 16:46 borsagundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Başbakan Erdoğan ve Babacan'ın ücret açıklamalarını tutarsız buldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, ''Hükümetin samimiyete ihtiyacı var. Başbakan ayrı telden çalıyor, bakanları ayrı telden'' dedi.
Bankaların aldığı faiz dışı ücretlere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Gözünüzü kara toprak doyursun" diye tepki gösterirken Başbakan Yardımcısı Ali Babacan Merkez Bankası'nın bir tebliğine göre bankaların faiz dışında sağlanacak diğer menfaat ve tahsil edilecek masrafların nitelikleri ve sınırlarını serbestçe belirleme hakları olduğunu savundu.
BABACAN: MERKEZ BELİRLER
Umut Oran ise bankaların vatandaştan aldığı ücret bedellerinde tüm bankalar için tek bir tarif getirilip getirilmeyeceğini sordu. Oran'ın soru önergesini yanıtlayan Babacan, bankaların kredi kartlarına ilişkin akdi ve gecikme faiz oranlarını Merkez Bankası tarafından belirlenen oranları geçmemek üzere belirlediğini ifade etti.
Bankaların faiz dışında sağlanacak diğer menfaatleri hakkındaki düzenlemenin MB'nin 2006/1 sayılı tebliğinde yer aldığını belirten Babacan, "Bankalar tarafından faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırlarının serbestçe belirleneceği hüküm altına alınmıştır" diye konuştu.
"BAŞBAKAN VE BABACAN AYRI TELDEN ÇALIYOR"
Bu yanıta karşılık Oran ise şunları söyledi:
"Öncelikle bu hükümetin samimiyete ihtiyacı var. Başbakan ayrı telden çalıyor bakanları ayrı telden çalıyor. Başbakan bankacılara "gözlerini kara toprak doyuracak" diyor emri altındaki Bakan Merkez Bankası'nın tebliğine sığınıyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Çıkartırsın yeni bir tebliğ olur biter, TBMM'den her gün kişiye özel yasa geçirmekten çekinmeyen AKP bir tebliğ çıkarmaktan mı korkuyor. Sayın Babacan'ın, Başbakan Erdoğan'ın direktiflerini uygulamasını bekliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)