E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYatırımcı KöşesiBankalar harekete geçiyor---

Bankalar harekete geçiyor

Bankalar harekete geçiyor
05 Haziran 2012 - 08:09 borsagundem.com

Portekiz hükümeti ülkenin en büyük 3 bankasına 6.6 milyar euro enjekte etmeye hazırlanıyor

Düşük sermayelendirilmiş finansal sektörü için uluslararası kurtarmadan yararlanmaya hazırlanan Euro Bölgesi'nin son ülkesi Portekiz, ülkenin en büyük 3 bankasına 6.6 milyar euro enjekte edecek.
Portekiz Maliye Bakanı Vitor Gaspar, Banco Commercial Portugues, Banco BPI ve devlet kontrolündeki Caixa Geral de Depositos'a aktarılacak fonların, Avrupa Bankacılık Otoritesi'nin (EBA) yeni sermaye zorunluluklarını yerine getirmek için kullanılacağını açıkladı.
Geçtiğimiz yıl verilen Portekiz'in 78 milyar euroluk kurtarma programının 12 milyar eurosu bankalara tahsis edildi. Bankalara aktarılacak fonun 5 milyar euroluk kısmı da bu fondan alınacak.
Euro Bölgesi'ndeki diğer ülkelerin bankaları da EBA'nın şartlarını yerine getirmek için kaynak bulmaya çalışıyor.
Kıbrıslı yetkililer haftasonu, sermaye şartları için AB kurtarma yardımına başvurmak zorunda kalabileceğini söyledi. İspanya ise çoktan bankacılık sektörünün yeniden sermayelendirilmesi için dış yardıma ihtiyaçlarının olacağını dile getiriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)