E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBankalar güven testinden geçecek---

Bankalar güven testinden geçecek

Bankalar güven testinden geçecek
03 Ekim 2013 - 14:29 borsagundem.com

BDDK, tüketiciler nezdinde bankacılık sektörünün güvenini ölçecek. BDDK yetkilileri ayrıntıları anlattı...

BDDK, bankaların tüketici güveni açısından performansını ölçmeye hazırlanıyor. Bankacılık Tüketici Güven Endeksi için düğmeye basıldı. Endeksin ilk etapta 3 aylık periodlar halinde açıklanması planlanıyor. Endeks BDDK’nın internet sitesinde düzenli olarak yayınlanacak.
YASALAŞMASI BEKLENİYOR
CNBC-e’ye bilgi veren yetkililer, bankacılık tüketici güven endeksinin hayata geçmesi için meclis gündemindeki tüketicilerin korunması kanun tasarısının yasalaşmasının beklenebileceğini belirtiyorlar. "Bir banka için itibarın değeri hiç bir şeyle ölçülmez" diyen bir BDDK yetkilisi kurum olarak bankalar ile tüketicilere eşit mesafede durmak zorunda olduklarının altını çizdi. BDDK, yeni tüketiciyi koruma yasasıyla birlikte bankaların hangi hizmetler için ücret ve komisyon alabileceklerini de belirleyecek. Çalışmaların başladığını belirten yetkililer, sektör kârlılığına olası etkileri de dahil detaylı bir analiz de yürütüldüğünü söyledi. Yeni listeye son şekli Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile birlikte verilecek.
ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI
Eylül başından bu yana BDDK'dan yetkililer de bankalar ile ilgili sorunlar için hakem heyetlerinde çalışmaya başladı. Bir yetkili, "Sadece bir aylık performansta bile tüketici leyhine sonuçlanan dosyalarda ciddi artış var. tüketici leyhine çıkan sonuç daha önce yüzde 5 iken bır ayda yüzde 60-65 oranlarına ulaştık" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)