E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBankalar bugün de yüksek performans gösterebilir---

Bankalar bugün de yüksek performans gösterebilir

Bankalar bugün de yüksek performans gösterebilir
15 Nisan 2021 - 09:30 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende BİST 100 endeksinde 1.400 seviyesi üzerinde kapanışın yükseliş in süreceğine işaret ettiğini belirtiyor.

Haftalardır beklenen günde faiz kararı piyasaları yönlendiriyor olacak. Bugün TCMB’den bir sürpriz beklemiyoruz. Beklenti faiz oranının değişmeyeceği yönünde oluşurken borsada dün sert yukarı yönlü geçen seans sonrası bugün de alıcılı bir görünüm bekliyoruz. Piyasanın döviz ve borsa tarafında faiz kararını satın aldığını söylememiz mümkün. Dolar/TL son haftalardaki düzeltme hareketi sonrası teknik olarak bir düşüş trendine başlamış görünüyor. Borsa İstanbul’da ise 1.450 seviyesini bu hafta olmasa da önümüzdeki hafta aşmamız halinde aylar sonra tekrar bir yükseliş trendi ve eski rekor seviye olan 1.580 seviyelerini konuşuyor olacağız. Dün en çok yükselen endekslerder bankalar endeksi XBANK bugün de yüksek performans sergileyebilir.

BIST-100 endeksi 1.400’ün üzerinde kapanış yaparak devamlı bir yükseliş trendini işaret etti. 1.409
seviyesinden kapanış yapan endekste yeni hedef 1.450 olarak karşımıza çıkmakta. Bugün faiz kararıyla birlikte yukarı yön devam ettiği takdirde ilerleyen aylarda endeksi eski zirve olan 1.580’e kadar taşıyacak olan bir zirveden bahsedebileceğiz. Bu hafta işlem günlerinde sabah saatlerindeki hacim artışı dikkat çekiyor ve yükselişin kalıcılığına bir diğer işaret.

Yayla ve Derlüks Yatırım sorusu

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 15/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)