E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBankalar Birliği'nden iki yeni destek---

Bankalar Birliği'nden iki yeni destek

Bankalar Birliği'nden iki yeni destek
27 Mart 2020 - 10:19 borsagundem.com

TBB, Çek Ödeme Destek Kredisi ve Kredi Desteği şeklinde iki yeni başlıkta bankalardan reel sektöre istihdamda azalmaya gidilmemesi şartıyla destek açıklandı.

TBB'den gelen açıklama şu şekilde:

"Korona virüs salgınının istihdam, üretim, ticaret ve ödeme sistemine olası etkilerini en az düzeyde tutmak amacıyla uygulamaya alınan “Ekonomik İstikrar Kalkanı” tedbirlerinin sağlıklı olarak işlemesi ve ekonomik faaliyetin desteklenmesi için bankacılık sektörü tarafından aşağıdaki uygulamalar başlatılmıştır:

1- Çek Ödeme Destek Kredisi

Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir.

“Çek Ödeme Destek Kredisi” ile müşterilerin ticari itibarlarının korunmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Kredi desteği; 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır.

KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibidir:

Yıllık ciro (TL)

Azami kredi tutarı (TL)

0-25 milyon

1 milyon

25-125 milyon

5 milyon

125 milyon üzeri

10 milyon


2- Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği

Yukarıdaki uygulamaya ek olarak bankalar, başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin işletme sermayesi ihtiyaçları için “Ekonomik İstikrar Kalkanı Kredi Desteği” ne başlayacaktır.

Kredi desteğini kullanacak firmaların, 2020 yılı Şubat ayı sonu itibariyla kayıtlı çalışan sayılarında kredi vadesi boyunca azaltma yapmamaları ön koşulu bulunmaktadır.

Teminat eksiği bulunan müşterilerin, krediye erişim imkânı için Hazine destekli KGF kefaleti  de sağlanabilecektir.

Kredi desteği; 3 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 12 ay vadeli ve yıllık % 9,5 faizli olacaktır.

KOBİ ve KOBİ dışı işletmeler bazında azami kredi tutarları aşağıdaki gibidir:

Yıllık Ciro (TL)

Azami kredi tutarı (TL)

0-25 milyon

5 milyon

25-125 milyon

25 milyon

125 milyon üzeri

50 milyon

Sektör farkı olmaksızın, salgından ekonomik olarak olumsuz etkilenen kurumsal ve ticari müşteriler her iki kredi paketine de başvurabileceklerdir.

Uygulamaya katılacak olan bankalar, katılımlarını en kısa sürede kamuoyuna duyurup, 30 Mart 2020 tarihinden itibaren talep kabul etmeye başlayacaklardır.

Kamuoyunun bilgilerine sunulur.

Saygılarımızla,

Türkiye Bankalar Birliği"

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Asuman 27 Mart 2020 20:58

    Banklar Birliği. Kredi kartı ve kredi 6ay erteleme yapın otomatik olarak yapın sız bu yapın ve kredi kartı alişverişler taksit taksit imkanı 6ay ve ğida diğer alişverişler taksit olsun

  • Asuman 27 Mart 2020 20:35

    Banklar vatandaş kredi kartı ve kredı borc erteleme otomatik olarak yapın gıda ve diğer tüm alişverişler taksit olsun 6ay olsun yapın

  • Nuri27 Mart 2020 12:50

    Bankalar bir numaralı virüs yayma merkezi,yönetimdekiler kredi ile virüsü durduracaklarını zanneden ahmaklar

  • &&&& ^^^^ &&&&27 Mart 2020 12:31

    böyle bir haber olabilirmi.fabrikalar kapalı dışarıya kuş uçurtmuyorlar ürettiğin malları kimlere satacaksınız.

  • ..27 Mart 2020 12:12

    Neden bizde  açık ve net bir cümle yok. Trump diyor 2 trilyon verdim. herkese bin usd verdim. kanada herkesın faturasını devlet üstleniyor. vb. vb. bizdekiler ebakıyorum, sanki kontrat .. bir sürü bişeler bişeler, ne olduğuda belli deil. yapılan bu bir sürü metni anlamak için, 2. açıklayıcı metinler gerekli.. net olun kardeşim ya. valla sıkıldım. net bir cümlede yaz ne olmuş, ne karar almışsınız. vıdı vıdı vıdı açıklamalar destan gibi.

  • TARKUT TARKAN27 Mart 2020 11:28

    diyelimki bankalar bu parayı beleş verecek halleri yokya ucuz kredi şeklinde şirketlere verdi.şirkette işcilerine dağıttı üretim yok satış yok ciro yok nasıl ödeyecek bu paraları sonra para ödedikleri işçiler babasının oğlu olsa kimse kimseye beleş ve karşılığı olmadan para verirmi.bu iş sakat iş.dua edelimde erken bitsin mu meret.bunlar çözüm değil günübirlik çözümler.